Nightside


HonlapNem ismert
Zenei stílusMetal

Közelgő Nightside koncertek

Nightside koncert

Nightside koncert

Óvóhely augusztus 29. (20:00)
Nightside
Nos a zenekar alakulása valamikor 1996-ra tehető, amikor is három ember (Jakab Tamás-gitár, Erdős Gábor-basszusgitár, Balázs Attila-dobok) összeült és megalakította az akkor még Mad Horse néven futó első formációt. Ez a formáció később kiegészült Rigó Péter személyében billentyűssel, majd - miután Balázs Attila távozott a csapatból- dobosként folytatta pályafutását az időközben Gulyás Tamás (jelenleg Deadline-gitáros) gitárossal kiegészült csapatban. 2001-re Erdős Gábor is távozott a zenekarból, a helyét Márk Csaba Milu foglalta el, és ekkor történt meg a csapat névváltoztatása is, az új név NightSide lett, majd ezzel egy időben új dobos érkezett, Stefan Donyec személyében. Ebben a formában a zenekar Fertőszentmiklós környékén több koncertet is adott, többek között a helyben évente megrendezett motoros rendezvényeken is, illetve olyan zenekarok előtt is szerepeltek előzenekarként, mint a P.Mobil, Kalapács, vagy Ossian. Ebben az időszakban Stefan Donyec sajnos a lakhelye illetve a zenekar próbahelye közötti távolság miatt nem tudta tovább ellátni a csapat dobos pozícióját, ezért helyére Stekovics Zsolt került. 2004-re a csapatból először Márk Csaba, majd Gulyás Tamás is távozott, helyükre Bella Tamás -basszusgitár, és Fábián Kristóf- gitár kerültek, valamint ekkor lépett a csapatba Ferenczy Balázs billentyűs is. A zenekaron belül ezt követően folyamatos tagcserék voltak, így megfordult a csapatban többek között Csóka Csaba dobos, Petz Zsolt énekes is, de a formáció soha nem került bemutatásra. 2008 környékére a zenekar gyakorlatilag darabjaira hullott belső ellentétek, illetve az utolsó alapító, Jakab Tamás külföldre költözése miatt. Ez a csend egészen 2017 januárjáig tartott, amikor Jakab Tamás ismételten elkezdte megszervezni a csapatot, amely lassan, 2018 júliusra alakult ki. 2018 szeptemberére elkészült a csapat első EP-je Angyalvér címmel.
Jelenlegi felállás:
Jakab Tamás gitár,vokál
Jakab Benedek gitár
Berec Zoltán basszusgitár
Oszvald Péter ének, vokál
Kovács Vivien ének, vokál
Földi Áron dobok
A zenekar jelenlegi felállásban a power metal vonalán mozog, jelenlegi repertoárunkban megtalálhatóak Helloween, Hammerfall és Stratovarius feldolgozások is.

Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/NightSide78/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Az EXIT már a 2021-es fellépőgárdáját promózza: David Guetta,Tyga, Sepultura, Metronomy

Az EXIT már a 2021-es fellépőgárdáját promózza:...

Bár a világjárvány leküzdhetetlen akadályokat gördített nemcsak az EXIT, hanem a világ szinte összes fesztiválja elé, az újvidéki stáb volt...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A Leander Kills klippel köszönte meg a háttéremberek munkáját

Ezt a klipet a Leander Kills a háttérben dolgozó szakemberek tiszteletére készítette, akik nélkül süket és sötét lenne az a koncerthelyszín, ahol ti is örömmel töltitek időtöket.

Bányásztörpe-festés is lesz a 3. DADABÁNYA underground összművészeti fesztiválon

A minifesztivált augusztus 22-én rendezik meg Tatabányán a Bányászati és Ipari Skanzenben – természetesen a létszámkorlát betartásával. És ilyet még mostanában nem írtunk le, de tényleg: JEGYÁR: 800 forint! Nyolcszáz... Szóval, érdemes sietni, mert az 500 meg ötszáz marad...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek