Neoton 1000

Nouvelle Vague


Zenei stílusPop/Rock
Nouvelle Vague

A Nouvelle Vague magyarul újhullámot, angolul new wave-t, portugálul viszont bossa novát jelent, ami ideálisan érzékelteti azt a játékosságot, amely e zenekar ternészetében rejlik, történetesen azt, hogy a nyolcvanas évek post-punk hullám legnagyobb slágereit a legelképesztőbb ma dívó zenei irányzatokkal ötvözve adják elő, amilyen akár a karribi zene, akár a brazil twist vagy a francia sanzon. Ennek eredményeképpen szólal meg szívtipró francia sanzonként a Dead Kennedy's Too Drunk To Fuck-ja, vagy Billy Idol Dancing With Myselfje kifinomult karribi alapú jazz-ként: friss, pimasz, intelligens, divatos, sármos, szórakoztató!
Ez az őrült és zseniális ötlet két francia producer, Marc Collin és Olivier Libaux fejéből pattant ki. Collin azelőtt az Ollano nevű triphop formációban játszott, valamint filmzenéket szerzett, többek között az Embercsempész című filmhez, valamint számos elektronikus zenei album szerzője, amelyek az izgalmas klubzenéktől, amilyet például a Paper Recordings adott ki, az elkektikusabbakig, amilyeneket a Fcom és az Output Records dobott piacra Avril és Volga Select álneveken, Libaux viszont számos francia popzenekarban játszott 1998-ig, amikor is megismerve Collint megalapítoitták a Nouvella Vague-ot.
Ezt követően leszerződtettek egy fél tucat francia és brazil énekest, akiknek fogalmuk sem volt mondjuk a Joy Divison "Love Will Tear Us Apart" vagy az XTC Making Plans for Nigel című legendás dalairól, így biztosan tudták hozni azoknak teljesen egyéni, személyes értelmezését és előadásmódját.
A Nouvelle Vague első lemeze 2004-ben jelent meg Európában, és egy évvel később az Egyesült Államokban, amit hatalmas siker és világra szóló turnézás követett Sanghaitól New Yorkig, Los Angelestől Rio de Janeiróig, a lemezből pár hónap alatt több, mint kétszázezer fogyott.
A Nouvelle Vague második albuma, a Bande a Part 2006-ban jelent meg, majd az azt követőp évben a nagyszerű Late Night Tales.
A project sikere azóta is töretlenül ível felfelé.

Diszkográfia:
Nouvelle Vague (Peacefrog, 2004)
Bande à Part (Peacefrog, 2006)
Late Night Tales: Nouvelle Vague (Azuli, 2007)

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Metallica keresi a saját legjobb dalát

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Vajon egy rapper meg tudja fékezni Atlantában a pusztítást?

Őszintén szólva, nem követjük lépésről lépésre Killer Mike (Michael Santiago Render) pályafutását, az utolsó, amire vele kapcsolatban emlékszünk, az 2013 tájékán volt: az OutKast-tel közös The Whole World refrénje elég dallamtapadásos... megvan?

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek