Év koncertje - szavazás

Ocho Macho


Zenei stílusPop/Rock
Ocho Macho

 A 10 éve alakult szombathelyi-kőszegi Ocho Macho zenekar, mára Magyarország egyik legmeghatározóbb koncertzenekarává lett. Az eleinte csak feldolgozásokkal szereplő zenekar 2009 őszén adta ki El Mundo Fantastico című saját dalaikat tartalmazó nagylemezét (CLS Music), rajta olyan – himnuszokká vált – dalokkal mint a Jó Nekem, a címadó El Mundo Fantastico, vagy a szülővárusoknak dedikált Savaria Kingston Town, vagy a Buena Vista Social Club Chan-Chanját felhasználó Viva Cuba. A nagylemez megjelenése hatalmasatt dobott a zenekar karrierjén, az album többször is első helyen szerepelt a Mahasz Album eladási listáján, és Nyugat-Magyarország után végre az egész ország megismerhette a zenekart, ennek köszönhetően sorra érkeztek a neves fesztiválok megkeresései is nemcsak itthonról, de Ausztriából és Németországból is (a teljesség igénye nélkül: Sziget, Volt, Balaton Sound (!), Szin, Pannonia Fesztivál, Efott, Campus, Alterába, Picture On (A), Sunsplash (A), Esperentella (A), Ost Klub (A), HiesigeDosige Festival (D).

2010-ben jelent meg a zenekar Pancho című maxi cd-je, melyet a “száguldó őrnagy” Puskás Öcsi tiszteletére írtak, a dal elkészült angol, spanyol és magyar nyelven is. A megjelenést támogatta aPuskas.com, a Budapest Honvéd Football Club, valamint a Real Madrid magyar szurkolói tagozata is. A dal hatására hívta meg a zenekart a spanyol Oferta Special zenekar, így a 2010-es futball vb jó pár mérkőzését már a Santiago Bernabeu stadion környékén nézték a fiúk, megadva a módját a Pancho helyi premierjének. Szintén ez a dal keltette fel a Symbol Budapest érdeklődését a zenekar iránt, s így váltak állandó vendégeivé a szórakozóhely Szombat Esti Ház sorozatának, rendszeresen teltházas bulikat produkálva,-Természetesen a Pancho CD egy dedikált példánya kiállításra került a Symbol Pancho Pub-jában is. A Pancho című dal nem csak koncerteket eredményezett, hanem meghozta a televíziós áttörést, a zenekar meghívást kapott a Fábry Show-ba is. A sikeres évet a zenekar hazai pályán, Szombathelyen ünnepelte, megszervezve év végén az első Illegál Fesztivált, mely azóta is minden év december végén megrendezésre kerül együtt ünneplendő az évzárást.

2011 meghozta az első szakmai elismerést is a zenekarnak, hiszen jelölték őket a Fonogram Díjátadó Év Felfedezettje kategóriájában. Röviddel ezután aranylemezzé vált az El Mundo Fantastico, mely elégséges inspirációnak bizonyult, hogy a zenekar ismét stúdióba vonuljon, és elkészítse második nagylemezét – az azóta szállóigévé – Online a Világ címmel. Az új album követte az első lemez sikerét, szintén az első helyen nyitva a Mahasz listán. Ezt követően a zenekar nagyszabású turnéba kezdett Illegál Tour néven, bejárva az egész országot, és a fesztiválokat, sorra teltházas koncerteket adva. Sőt az Illegál Fesztivált Budapesten is megrendezték nagyszabású koncertet adva a Kowalsky meg a Vegával, akiket ezután a szombathelyi eseményen is vendégül láttak. Az év végére, a turnén történő lemezeladásoknak köszönhetően az El Mundo Fantastico Platina lemezzé, az Online a Világ aranylemezzé.

2012-ben a folytatódott a zenekar országjárása, hiszent jóformán mindenhol, ahol korábban fellépett, visszahívták, visszavárták a “csűrhét” (ahogy magukat szokták hívni). Az intenzív turnézás miatt ugyan nem tudtak nekilátni a következő nagylemeznek, de annak előfutáraként elkészítették, és meg is jelent a Képzeld el Másképp című dal, melyet a zenekar Kowalskyval együtt készített el, a közös koncertek örömére. A dal debütálása az Mr2 Akusztik műsorban volt hallható, ahova a zenekar meghívást kapott, hogy bemutassa akusztikus repertoárját. Az Mr2-es együttműködést követte az őszi Komár emlékműsor, ahol a zenekart két dal feldolgozására kérte fel a rádió. 2012 év végén szintén megrendezésre került az Illegál Fesztivál Budapesten és Szombathelyen. A hazai évzáró koncerten a zenekar átvehette az Online a Világ platinalemezét.
Sokan kérdezték a zenekart, miben rejlik sikerük titka…“Nekünk az okoz örömet, ha a koncertjeink alatt, vagy zenénket hallgatva ki tudnak kapcsolódni az emberek és önfeledten szórakozhatunk együtt. Éppen ezért egyszerűbben úgy mondanám, antidepresszáns koncerteket és szeretetet adunk és ezért cserébe szeretetet kapunk, ez egy win-win szitu!” – Kirchknopf Gergő, énekes

2014. januárban a zenekar stúdióba vonult, azért, hogy tavasszal új albummal kedveskedjenek a rajongóiknak.

Képtár
  • Ocho Macho kép 2388
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Most már biztos, hogy a Faith No More nem logol be a Szigetre

Most már biztos, hogy a Faith No More nem logol be a...

Úgy tűnik, hiába imádkoztunk, hiába reménykedtünk, az első 80 fellépő bejelentése utána a másodikban, de a harmadikban sem lesz benne a San...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Volt olyan, amikor Mick Jaggernek nem volt pénze cigire...

Árverésre bocsátja több mint ezer tárgyból álló zenei relikviagyűjteményét a Rolling Stones egykori basszusgitárosa, Bill Wyman, aki 1983-ban vált ki a bandából.

Vége a dalnak – Ozzy lefújta észak-amerikai turnéját

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori énekese lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse - írja a BBC hírportálja.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek