Old Boys


Zenei stílusRock and Roll
Old Boys
1976-ban már Kelemen Andrissal és Vadász Ferivel eldöntöttük az zenélés újrakezdését.
Csakhogy András külkereskedőként elment három évre Líbiába.
Majd hoz szerelést is külföldről.

Kivártuk.

1979 tavaszán hazajött. Persze szerelést nem hozott.
De márciusban a fiam, Balázs is megjött (megszületett).
Így aztán újabb hat hónap csúszás.

1979. szeptember. Új szakma, új munkahely, ÚJ ZENEKAR! Éljen az OLD BOYS!

Hogy miért Öregfiúk? Mert már elmúltunk tizenévesnek lenni. No meg már a húszas éveken is túl vagyunk. Sőt... Ez a sportban is az „öregfiú" kor. Danyinak, régi zenész kollégámnak jó az ötlete. Elfogadom.

Tölg Molnár Gábort, a Benczúr Postás Művelődési Ház klubvezetőjét Kelemennel dumában lehengereljük. Itt játszottunk a Syncommal is 1963-67-ig. Ezt az újat hallani kell, látni kell, mert ez olyan jó lesz, hogy csuda!

1979. november 20. Az első koncert a Beczúrban. (Előtte egy fellépés, afféle nyilvános próba a dobos Kovács Attila munkahelyén, az erzsébeti Varga Jenő szakközépiskolában. Ellentételezve az ottani gyakorlási lehetőséget.)
A haverok, barátok, ismerősök nagyon élvezik. Mi is...
Cucc, hangszerek sehol, de a jó barátok (Fenyő és az alakuló rock & roll Hungária) kölcsönözik a felszerelést. Később így megy ez közel egy évig.

December 20. a második koncert. Már kétszer annyian vannak. Köztük az Eötvös Klub vezetője, Szilágyi Maja és kolléganője, Nelli. Belopjuk magunkat a szívükbe. És 1980. januárjában indul az Eötvös Klub a Károlyi Mihály utcában. Előbb minden hétfőn (három évig), aztán minden csütörtökön. A régi Omega és Metro klub. Álomból fantasztikus valóság.

Tényleg az. Minden héten sorállás, hatalmas tömeg, fergeteges bulik, fantasztikus hangulat. Egészen 1992-ig. Új idők, új szelek, privatizálás, eladják az épületet.
Soha ilyen klubunk nem lesz többé. Akkor csak éreztük. Ma már tudjuk.

1980. februárjában már más meghívás is érkezik. Szalagavatók, gólyabálok. A mindenit!! Hirtelen ismertekké váltunk. Tavasszal indul a Hungária. Jók leszünk előzenekarnak. Együtt járjuk az országot. 1980-ban összesen vagy 180 fellépés.

Mi történt? Megbolondultak az emberek? Vagy ekkora a hiány a jó zenében? Valószínűleg sokaknak elege van a diszkóból és az élő zenét keresik újra.
1981: világszerte beindul a nosztalgia hullám.

Egyre népszerűbbek vagyunk.
Egy estére néha több fellépés, éves szinten mintegy 240-250. Hosszú éveken át.

Közben indul a PECSA (1985.). Először csak a Csillagfény diszkó, de három hónap elteltével már indul a „Fantasztikus házibuli az OLD BOYS együttessel" program.
Hétfőnként. Első évben csak havonta. Aztán hetente. Minden hétfőn 1200 ember.
Egészen 1997-ig . Ez tényleg fantasztikus.

Bálok, bulik, fesztiválok, külföldi turnék, felsorolhatatlan. Az ötezredik fellépés 2002. novemberében. (Természetesen a PECSÁ-ban)

És mindez abból a szerény elképzelésből, hogy talán egy évig, havonta egyszer lesz néhány ember, aki kíváncsi ránk, hogy mégse csak saját magunknak - BÁR SAJÁT KEDVTELÉSRE - zenéljünk.

Itt tartunk. Most huszonöt éves lett a zenekar.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös...

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a hétvégén. A dr. Várdi Katalin és Philipp György által kidolgozott SingLung módszer gyógyító hatása nemcsak fiziológiai, hanem mentális és érzelmi is.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek