Szécsi Pál 80

Ölveti Blues Band


HonlapNem ismert
Zenei stílusBlues
Ölveti Blues Band

Az Ö.B.B. 1989. -ben több éves nyugat-európai utca, és kocsma zenélés után, Amszterdamban alakult meg. Kezdetben egyéni hangvételű, utcai produkciókkal szórakoztatták a város turistáit, őslakosait, ami egyben a megélhetésüket is jelentette. A különleges hangra, és az egyszerű, ám elementáris zenére nemsokára felfigyeltek a környező bárok, klubok tulajdonosai, és ettől kezdve a zenekar igazi színpadokon játszhatta kedvenc zenéjét.
A kialakult kapcsolatok révén Nyugat Európa nagy városaiban több sikeres koncertet adtak, míg 1990 tavaszán a kedvező politikai változások lehetővé tették, hogy a banda visszatérjen Magyarországra - 1990-ben a három alapító tag: Boros György, Bujdosó András és Ölveti László hazatért, hogy az eredeti elképzelések szerint, egy rythm & blues együttes alakításához zenészeket toborozzanak.
Ebben az időszakban játszott a zenekarban Dorogi Barbara, Dr. Valter, Oláh Andor, akik évekkel később meghatározó alakjai lettek a magyar Blues életnek.
A zenekar excentrikus előadásmódjával állandó szereplője lett a nagy fesztiváloknak (Sziget, Efott, Hegyalja) és az ország blueskocsmáinak. Ölveti magánszámai, poénjai néha túlmutattak a zenén. A zenekar nem igazán törődött semmivel, azt csinálták, amit szerettek,
1997-ben több nyilvánosságra azóta sem hozott stúdió munka után, a Crossroads records gondozásában kereskedelmi forgalomba került a Pocsolyába léptem címet viselő kazetta. (Ö.B.B.: Boros György, Pércsi Sándor, Ölveti László, Bujdosó András, Mező Orbán), melynek címadó szerzeményét a Takáts Tamás D.B.B. tolmácsolásában már az egész ország ismerte.
Az alapító tagok közül többen újra nyugatra távoznak, ahonnan új inspirációkkal térnek haza. 2003-ban készül el a következő album, ugyan azzal a felállással, mint az első lemeznél – Jó reggelt Blues címmel. Az anyagot az RNR Media kiadó gondozta.
A második lemez kiadása körüli nehézségek megviselték a zenekart, két alapítótag, Boros György és Pércsi Sándor közben megvált a zenekartól. A gitáros Bujdosó Andrásnak, a dobos Mező Orbánnak és Ölveti Laci kitartásának köszönhetően mégis megújultak.
2004 – 2006 ÖBB: Varga Imre, Nikolin „Nixi” Zoltán, Ölveti László, Bujdosó András, Mező Orbán. A biztató sikerek ellenére a zenekar és az énekes útjai mégis elváltak, az Ölveti BB-ből így alakul meg Bujdosó András vezetésével a Katvanhoe együttes. Ekkor Boros Gyuri az énekes segítségére sietett, és új felállással folytatták tovább.
2007. Ö.B.B.: Boros György (gitár, ének, szöveg), Pércsi Sándor (basszusgitár, vokál), Ölveti László (ének), Vincze Krisztián (gitár, vokál), Takács Richárd (dob).
2008-ban több nemzetközi bluesfesztiválon szerepelt a banda, többek között a németországi 17. Rother Bluestage-on (http://www.bluestage.de/), valamint az Ausztriai Bourbon Street Fesztivál vendégeként (http://www.bourbonstreetfestival.at/). Több klubkoncertet adtak Prágában és Brnoban, ahová 2009-ben is visszahívták őket. Közben Boros Gyuri sikerrel működteti a Treadovershoes nevű formációját.
2009. márciusi Rockinform magazin exkluzív cd mellékleteként megjelent az ÖBB harmadik albuma Te és Én címmel.
Ölveti Blues Band a Soundcloud oldalon: Ölveti Blues Band
2009 júliusában Németországban és Ausztriában sikeresen vendégszerepelt az együttes, többek között Joe Bonamassa világhírű amerikai blues gitáros-énekes előzenekaraként.

A 20 éves Ö.B.B. sikeres külföldi koncertek mellett 2009 -ben a Sziget blues színpadán, az internacionális szigetlakók előtt, majd a Magyar Dal Napján, valamint a XII. Bluespatika Jamboree Fesztivál Blues őrültek éjszakáján mutatta be tudását „és igazolta, hogy a cívisváros nem csak a velük egyidős Tankcsapdát adta a hazai zenei életnek!" (Nemes Nagy Péter)
A lemezeken közreműködő énekesnők és muzsikusok: Dorogi Barbara, Sebők Anikó, Tóth Ilona Csilla (ének), Jéger Attila (billentyűs hangszerek, szaxofon), Kovács Lajos (szájharmonika).
2010-11 nyarán külföldi portyák:
Németország, Ausztria, Lengyelország és Csehország jó nevű Jazz és Blues fesztiváljai, blueskocsmái ismerték meg az együttest. Trostberger Jazz T(wo)day, Grosskarlbacher Lange Nacht des Jazz, Fieberbrunn-Riverhouse, Suwalki Bluesfesztivál, Stetson and Bourbon Festival, Burghausen Jazz.
Az együttes 2010 őszétől Boros Gyurit a zenekar alapítótagját, gitáros-énekesét betegség miatt átmenetileg nélkülözni kényszerüli.
2011 őszétől Sándor Balázs (dob) és Kónya Levente József (gitár, ének) lesz tagja az együttesnek, decemberében a Hajdú-Bihari Napló címoldalára kerül a zenekar.
2012- ben tavaszi német kocsma-tour, majd a Budai várban lépnek fel a Libamájfesztiválon nyár elején, júliusban és ősszel ismét Németországban játszik az együttes, 2012 Verdener Jazz und Blues Tage.
2013 őszétől Pásztor Márk gitározik és énekel Vincze Krisztián helyett. 2014 nyarán Kabai István gitárossal egészült ki az együttes.
2014-ben 25 éves az ÖBB. Ebből az alkalomból ismét új dalok készülnek, valamint hazai és külföldi fellépésekkel szeretnék méltóképpen megünnepelni a jubileumi évet, pl. sikerrel szerepeltek a Sziget Blues-Ír Színpadán.
2014 december 19-en Debrecenben ünnepelte a zenekar a 25. Jubileumi évét. Cikk az eseményről: Az ÖBB él, és köszöni jól van!
2014 - 2016 az énekes, Ölveti Münchenben sikeresen elvégzi a Macromedia Akademie der Medien München Eventmanagger szakát.

Ölveti László 2018-ban bejutott az RTL KLUB X FAKTOR tehetségkutató élő műsorába. 


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Olveti.B.B
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mit nem értünk?

Mit nem értünk?

Tóth Attila a Mobilmánia új énekese – adta hírül a Hard Rock Magazin. Ők írták meg azt is, hogy több mint hét év után otthagyta a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Megvan a miskolci Kocsonyafesztivál végleges programja

Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Paddy and the Rats, P.Mobil, R-GO, Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee X Takács Vilkó – hogy csak párat említsünk a fellépők közül, akik március 8. és 10. a hagyományos miskolci Kocsonyafesztivál fellépői lesznek.

Tánc az Erzsébet téren és mindenhol – tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Legendás fellépőkkel és izgalmas zenei felfedezésekkel vár idén is mindenkit a Budapest Ritmo április 11. és 13. között.
Új koncertek