Omer Klein Trio


Zenei stílusJazz/Blues

Közelgő Omer Klein Trio koncertek

Omer Klein Trio / CAFe 2019

Omer Klein Trio / CAFe 2019

Budapest Music Center – Opus Jazz Club október 18. (20:00)
Omer Klein Trio

Omer Klein zongoraművész és zeneszerző muzsikáját a New York Times „határok nélküli”, míg a Westdeutsche Zeitung „bámulatba ejtő” jelzőkkel illette. Omer új trióalbuma, a 2015 elején megjelent Fearless Friday, világszerte nagy visszhangot váltott ki. Az Aggeus Cohen Milo basszusgitárossal és Amir Bresler dobossal fellépő Omer Klein Trio azóta is folyamatosan turnézik világszerte.

Omer Klein Izraelben nőtt fel, ahol „az országban az elmúlt évtized során felbukkant egyik legérdekesebb művésznek” tartják (City Mouse, Tel Aviv). Tanulmányait a bostoni New England Conservatory-ban Danilo Pereznél, majd New Yorkban Fred Hersch vezetésével folytatta. Itt hamarosan a NYC jazz szcéna magasan jegyzett tagjává vált, s zenekarvezetőként a város olyan rangos helyszínein is fellépett, mint a Blue Note vagy a Jazz at Lincoln Center. Klein jelenleg Németországban él és innen indul turnéira. Oktatói tevékenysége is igen figyelemreméltó, számos mesterkurzusa mellett a Jerusalem Music Centre Murray Perahia zongorista által kezdeményezett speciális programjának keretében vezet éves kurzust.

Eddig hat igen sikeres albumot jelentetett meg, s számos díj birtokosa. Legutóbb a német NRW Förderpreis 2015 nyertese volt. A díjat évente két zenész kapja meg, akiket valamennyi műfaj hangszeres zenészei, zeneszerzői és karmesterei közül választanak ki. Idén februárban Omer Kleint a Fearless Friday kapcsán a német ECHO Jazz 2016 díjára jelölték „Az év legjobb hazai hangszeres zenésze – billentyűs hangszerek” kategóriában.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/OmerKleinMusic/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Új Killswitch Engage-dal érkezett ma

Új Killswitch Engage-dal érkezett ma

A metalcore egyik legismertebb úttörője, a Killswitch Engage már napok óta a Twitteren hergelte a rajongóit az új dal – az Unleashed –...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A düreresek kitelepednek a Lupa-tóra

Úgy tűnik, Gerendai Károly is rájött arra, hogy egy nagyon komoly szín hiányzik a Lupa Beach palettájáról: azok, akik például elmennek a Bánki-tó vagy az orfűi Pécsi-tó partjára, ezért egy új vendéglátóegység is beállt a sorba, a közkedvelt belvárosi Dürer kert üzemeltetésében, de teljesen megváltozik az Öböl arculata...

Nagyszínpad a birkalegelőn: Alpárfeszt 2019

Idén is több mint 30 hazai underground banda zúz majd Tiszaalpáron, az alföldi természet zavarba ejtő közelségében: a kistérségi esemény egzotikuma, hogy egy – már használaton kívüli – birkalegelőn kap helyet a feszt színpada.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek