Neoton 1000

Omer Klein Trio


Zenei stílusJazz/Blues
Omer Klein Trio

Omer Klein zongoraművész és zeneszerző muzsikáját a New York Times „határok nélküli”, míg a Westdeutsche Zeitung „bámulatba ejtő” jelzőkkel illette. Omer új trióalbuma, a 2015 elején megjelent Fearless Friday, világszerte nagy visszhangot váltott ki. Az Aggeus Cohen Milo basszusgitárossal és Amir Bresler dobossal fellépő Omer Klein Trio azóta is folyamatosan turnézik világszerte.

Omer Klein Izraelben nőtt fel, ahol „az országban az elmúlt évtized során felbukkant egyik legérdekesebb művésznek” tartják (City Mouse, Tel Aviv). Tanulmányait a bostoni New England Conservatory-ban Danilo Pereznél, majd New Yorkban Fred Hersch vezetésével folytatta. Itt hamarosan a NYC jazz szcéna magasan jegyzett tagjává vált, s zenekarvezetőként a város olyan rangos helyszínein is fellépett, mint a Blue Note vagy a Jazz at Lincoln Center. Klein jelenleg Németországban él és innen indul turnéira. Oktatói tevékenysége is igen figyelemreméltó, számos mesterkurzusa mellett a Jerusalem Music Centre Murray Perahia zongorista által kezdeményezett speciális programjának keretében vezet éves kurzust.

Eddig hat igen sikeres albumot jelentetett meg, s számos díj birtokosa. Legutóbb a német NRW Förderpreis 2015 nyertese volt. A díjat évente két zenész kapja meg, akiket valamennyi műfaj hangszeres zenészei, zeneszerzői és karmesterei közül választanak ki. Idén februárban Omer Kleint a Fearless Friday kapcsán a német ECHO Jazz 2016 díjára jelölték „Az év legjobb hazai hangszeres zenésze – billentyűs hangszerek” kategóriában.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/OmerKleinMusic/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Különleges zenei díjat kapott Svájcban Roby Lakatos

Különleges zenei díjat kapott Svájcban Roby Lakatos

A hegedűművész a Meiringeni Zenei Fesztivál nyitókoncertjén vehette át a Der Goldene Bogen (Arany Vonó) elnevezésű elismerést.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok élén?

Színész, ingatlanos már megvolt – a rapperekre meg mostanában úgyis rájár a rúd, jól jönne egy imázsfrissítés: erre az USA elnöki posztja pont megfelel... :)

A Wanted remember és a Beastie Boys

A Wanted magazin idén lenne 25 éves – ez alkalomból a volt szerkesztőségi tagok több eseményt is terveznek: ennek első ünnepi etapja, hogy a lap néhány egykori szerzője podcast-sorozatot indított.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek