Omer Klein Trio


Zenei stílusJazz/Blues

Közelgő Omer Klein Trio koncertek

Omer Klein Trio / CAFe 2019

Omer Klein Trio / CAFe 2019

Budapest Music Center – Opus Jazz Club október 18. (20:00)
Omer Klein Trio

Omer Klein zongoraművész és zeneszerző muzsikáját a New York Times „határok nélküli”, míg a Westdeutsche Zeitung „bámulatba ejtő” jelzőkkel illette. Omer új trióalbuma, a 2015 elején megjelent Fearless Friday, világszerte nagy visszhangot váltott ki. Az Aggeus Cohen Milo basszusgitárossal és Amir Bresler dobossal fellépő Omer Klein Trio azóta is folyamatosan turnézik világszerte.

Omer Klein Izraelben nőtt fel, ahol „az országban az elmúlt évtized során felbukkant egyik legérdekesebb művésznek” tartják (City Mouse, Tel Aviv). Tanulmányait a bostoni New England Conservatory-ban Danilo Pereznél, majd New Yorkban Fred Hersch vezetésével folytatta. Itt hamarosan a NYC jazz szcéna magasan jegyzett tagjává vált, s zenekarvezetőként a város olyan rangos helyszínein is fellépett, mint a Blue Note vagy a Jazz at Lincoln Center. Klein jelenleg Németországban él és innen indul turnéira. Oktatói tevékenysége is igen figyelemreméltó, számos mesterkurzusa mellett a Jerusalem Music Centre Murray Perahia zongorista által kezdeményezett speciális programjának keretében vezet éves kurzust.

Eddig hat igen sikeres albumot jelentetett meg, s számos díj birtokosa. Legutóbb a német NRW Förderpreis 2015 nyertese volt. A díjat évente két zenész kapja meg, akiket valamennyi műfaj hangszeres zenészei, zeneszerzői és karmesterei közül választanak ki. Idén februárban Omer Kleint a Fearless Friday kapcsán a német ECHO Jazz 2016 díjára jelölték „Az év legjobb hazai hangszeres zenésze – billentyűs hangszerek” kategóriában.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/OmerKleinMusic/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Meglepetések nélkül született végeredmény a Petőfi Zenei Díjátadón

Meglepetések nélkül született végeredmény a...

Most már hagyományosan, külön gálaműsor keretében adták át tegnap este a 2019-es Petőfi Zenei Díjakat Zamárdiban, a Strand Fesztiválon. Nagy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A SLIPKNOT új lemeze megelőzte Ed Sheerant

Az együttes 18 éve először került újra a listák élére, jelenleg épp Ed Sheerant előzte meg.

Külön-külön mindketten felléptek nálunk a közelmúltban – egy londoni klubban most összefutottak

Dave Grohlnak és Rick Astley-nek közepes méretű közös halmaza lehet a rajongókat tekintve, de valahogy mindig egy színpadra keverednek. Ilyenkor kezdi sejteni az ember, hogy egy bizonyos szint felett már elmosódnak a műfaji határok, és csak a haverok, a buli meg némi hanta van :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek