Neoton 1000

Óriás


Zenei stílusPop/Rock
Óriás
Ha azokról a hazai zenekarokról beszélünk, melyek az idei évben igazán nagyot dobbanthatnak, semmiképp sem hagyhatjuk ki az odalépős, mégis fülbemászó gitárzenében utazó budapesti Óriás zenekart. A háromtagú együttes a hazai indie-gitárpop ma már szinte legendásnak nevezhető zenekara, az Annabarbi feloszlása után alakult 2005 végén. Az Óriás tulajdonképpen heti egyszeri örömzenélésnek indult - melynek keretében Örményi Ákos és Egyedi Péter az akkori Kispál-Dobossal, Mike Zweckerrel hangoskodott jókat -, aztán 2006 márciusában folytatódott koncertekkel és az első felvételek rögzítésével - az Isten Háta Mögött dobosával, Hortobágyi László -, végül 2007 márciusában nyerte el mai formáját Nagy Dáviddal. A zenekar eddigi legmozgalmasabb éve a tavalyi volt: egyre több koncert, köztük több fesztiválfellépés, Sziget-koncert és újabb stúdiófelvételek - utóbbi eredménye, hogy immár megjelent az Óriás szép reményekre jogosító debütáló albuma a Jön, melynek legismertebb slágeres/klipes száma a Fát dönteni.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek