Neoton 1000

Pataj Jazz Quintet


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Pataj Jazz Quintet

Pataj György - zongora
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Zana Zoltán - szaxofon
Oláh Péter - nagybőgő
Lakatos Pecek András - dob

A zenekarvezető Pataj György másfél évtizede megszerzett jazztanszakos diplomáját követően itthoni és külföldi tehetségkutató versenyeken ért el rangos helyezéseket, például Krakkóban, a fiatal nemzetközi jazz-zenekarok versenyén szólistaként különdíjat kapott.
Az évek során olyan neves hazai muzsikusokkal játszott, mint Pege Aladár, Kőszegi Imre, Babos Gyula, illetve felbomlásáig a Cotton Club Singers zongoristája volt. Közel tíz éves big bandes tapasztalata mellett jelenlegi munkájában a Szűcs Gabriellával létrehozott duója (Piano Songs-projekt), illetve saját zenekara élvez prioritást.
Az együttes 2009-ben alakult meg, majd számos tagcserét követően forrott ki a jelenlegi felállás, amelyben a hazai jazzélet prominens muzsikusai verbuválódtak össze.
A formáció leginkább a 60-as, 70-es évek hard-bop műfaját népszerűsíti, ami lassan kuriózumnak számít a jelenlegi itthoni zenei palettán, hiszen mára ez az irányzat kezd feledésbe merülni.
A kvintett hangzásában hűen tükrözi az említett időszak kiemelkedő együtteseinek világát, mint például a Miles Davis, az Art Blakey, a Freddie Hubbard, vagy a McCoy Tyner vezette zenekarokét.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Metallica keresi a saját legjobb dalát

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Vajon egy rapper meg tudja fékezni Atlantában a pusztítást?

Őszintén szólva, nem követjük lépésről lépésre Killer Mike (Michael Santiago Render) pályafutását, az utolsó, amire vele kapcsolatban emlékszünk, az 2013 tájékán volt: az OutKast-tel közös The Whole World refrénje elég dallamtapadásos... megvan?

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek