Neoton 1000

Pécsi Szimfonietta


Zenei stílusKlasszikus
Pécsi Szimfonietta

A Pécsi Szimfonietta kamara szimfonikus együttesként a Pécsi Nemzeti Színház zenés produkcióiban vállal kiemelkedő szerepet. A Pécsi Nemzeti Színház 45 éves operajátszásának köszönhetően gazdag repertoárral és felkészültséggel emeli a színház produkcióinak művészi színvonalát. A Pécsi Szimfonietta nagy szerepet vállal a Dél-dunántúli Régió ifjúságának zenei nevelésében, évi 52 koncertet ad a fiatalok számára a három megye nagyvárosaiban.

Az együttes jövőbeni terveiben hangsúlyosan jelennek meg a szimfonikus hangversenyek.

A zenekart kiváló muzsikusai, strukturális adottsága alkalmassá teszi arra, hogy megjelenítse, közönségének bemutassa a zeneirodalom azon ritkán játszott műveit, melyek hangszer összeállításukban a klasszikus kamara szimfonikusok és a szimfonikus nagyzenekar között helyezkedik el. E repertoár Pécs és környezetének zenei kínálatában sohasem jelent meg, pótlása kötelesség, szakmai kihívás, s mindenekelőtt izgalmas barangolás.

Az együttes alapítása lehetőség teremt arra, hogy a régió középvárosaiban is napi élményként jelen lehessen az igényes kultúra, a koncertlátogatás öröme. A Pécsi Szimfonietta - tervei szerint - már ebben a zenei évadban kamara szimfonikus zenekarként hangversenyeket ad Pécsett és a régió középvárosaiban (Siófok, Dombóvár, Mohács, Barcs, Szigetvár, Paks, Siklós).

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


 Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nagy-Szín-Pad!: a verseny elmaradt, az eredményhirdetés nem

Idén nem a megszokott formában jelentkezik a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató: versengés nélkül megvan a nyertes. Mind a négy.

A kormány egyetlen hétvégére engedélyezte az autós koncertek megtartását

A 444! szúrta ki, hogy a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent egy kormányrendelet, ami engedélyezi, hogy a járványhelyzet ellenére a hétvégén autós könnyűzenei koncerteket tartsanak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek