Pécsi Szimfonietta


Zenei stílusKlasszikus
Pécsi Szimfonietta

A Pécsi Szimfonietta kamara szimfonikus együttesként a Pécsi Nemzeti Színház zenés produkcióiban vállal kiemelkedő szerepet. A Pécsi Nemzeti Színház 45 éves operajátszásának köszönhetően gazdag repertoárral és felkészültséggel emeli a színház produkcióinak művészi színvonalát. A Pécsi Szimfonietta nagy szerepet vállal a Dél-dunántúli Régió ifjúságának zenei nevelésében, évi 52 koncertet ad a fiatalok számára a három megye nagyvárosaiban.

Az együttes jövőbeni terveiben hangsúlyosan jelennek meg a szimfonikus hangversenyek.

A zenekart kiváló muzsikusai, strukturális adottsága alkalmassá teszi arra, hogy megjelenítse, közönségének bemutassa a zeneirodalom azon ritkán játszott műveit, melyek hangszer összeállításukban a klasszikus kamara szimfonikusok és a szimfonikus nagyzenekar között helyezkedik el. E repertoár Pécs és környezetének zenei kínálatában sohasem jelent meg, pótlása kötelesség, szakmai kihívás, s mindenekelőtt izgalmas barangolás.

Az együttes alapítása lehetőség teremt arra, hogy a régió középvárosaiban is napi élményként jelen lehessen az igényes kultúra, a koncertlátogatás öröme. A Pécsi Szimfonietta - tervei szerint - már ebben a zenei évadban kamara szimfonikus zenekarként hangversenyeket ad Pécsett és a régió középvárosaiban (Siófok, Dombóvár, Mohács, Barcs, Szigetvár, Paks, Siklós).

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Pantera-szám is szerepel a Szent Mauríciusz Monostor szerzeteseinek karácsonyi playlistjén

Pantera-szám is szerepel a Szent Mauríciusz Monostor...

A HVG szúrta ki, hogy megjelent a bakonybéli bencés szerzetesek adventi playlistje.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Billboardon debütált a magyar zenekar friss dala

A Belau nemrég zárta európai turnéját, tavasszal pedig új lemezt ad ki „Colourwave” címmel, amelyet áprilisban mutat be Budapesten.

BRÉKING: Mégis lesz Harley-fesztivál Alsóörsön!

Októberben a fesztivál szervezői a honlapjukon közölték azt a hírt, mely szerint egy év "alkotói szabadságra" mennek, és 2021-ben rendezik meg a következő, immáron 21. Open Road Festet. Ezt most felejtsétek el!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek