Persona


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb zene
Persona
A remek indie együttes 2003-ban alakult Temesváron, a névválasztást Ingmar Bergman "Persona" című filmje inspirálta. A csapat tagjai a fiatal román zenészgenerációhoz tartoznak, azokhoz, akik az 1989. decemberi antikommunista forradalom után kezdtek hivatásszerűen zenélni.

Gaben hét évig gitározott a Neurotica nevű zajos román együttesben, akikkel az országon kívül is turnézott (Németországban és Magyarországon). Coco az Era Ticalosilor együttesben basszusgitározott. Ez a banda volt a román hardcore úttörője. Floyd a legendás romániai punk rock együttes, a Haos dobosa volt, a banda zajos sikert aratott romániai és kelet-európai klubokban.

Gaben, Coco és Floyd - az énekes Catalin Mocanuval együtt - Kuntz külvárosában, egy elhagyott házban kezdtek el egy rock and roll jam projektet. Első koncertjükre 2004-ben került sor, amelyet a közönség nagy lelkesedéssel fogadott. A helyi média hamar felcimkézte őket: "Temesvár brit csapata". Ez év őszén rögzítették két dalukat (Home in the Arms és Computer Breakdown), ezek bekerültek a rádiókba. 2007-ben újabb két dalt rögzítettek: a Ride on Love Street és a Momentary Lack of Passion, ez utóbbi dal a City Fm Radió listájának első helyéig jutott. Debütáló albumuk címe "Suburbia Afterlife".

Felállás:
Gaben - gitár, ének
Coco - basszusgitár
Floyd - dob
Joy - akusztikus gitar

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a...

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

ABBAtar 2022 – Így ünnepli meg az 50 éves évfordulót a legendás négyes

A hetvenes évek ikonikus zenekarának tagjai – Agnetha Fältskog (70), Björn Ulvaeus (75), Benny Andersson (73) és Anni-Frid Lyngstad (74) – egy londoni stúdióba vonultak, hogy együtt dolgozzanak a 2022-ben esedékes ABBAtar elnevezésű hologramturnéjukon. A „fellépésekkel” a zenekar megalapításának 50. évfordulójáról fognak a...

Prince-albumot és pólót nyerhetsz – alig kell tenned valamit érte

Rövidesen a boltok (virtuális) polcára kerül a „Sign "☮" the Times" újrakevert változata., amelyen nem csak az 1987-es dalokat tartalmazza, hanem Prince hagyatékának további 63 kiadatlan felvételét. Olyan eddig sosem hallott felvételek kerültek fel, amiket a legenda 1979 és 1987 között rögzített.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek