Neoton 1000

Pet Shop Boys


Zenei stílusPop/Rock
Pet Shop Boys

33 éve alakult kultikus szintipopduó, a Pet Shop Boys. Neil Tennant és Chris Lowe párosa az elektronikus zene úttörőinek számít, nem véletlenül említik őket egy lapon sokszor a Kraftwerkkel, még ha stílusban azért különböznek egymástól.

A Pet Shop Boys 1981-ben alakult Londonban, az első komolyabb áttörésük mégis Amerikában volt a diszkókorszaknak és a West End Girls című számuknak köszönhetően. Innentől kezdve folyamatosan felfelé ívelt a karrierjük, de egész 1989-ig kellett várni az első rendes turnéjukra. Gyakran emlegetik őket anti-rock and roll zenekarként, mivel a színpadi jelenlétük enyhén szólva nem túl domináns, ellenben hatalmas hangsúlyt fektetnek a megjelenésre, öltözködésre és a díszletre, illetve Chris Lowe egyszer bevallotta, hogy utálja a rockzenét, amire tökéletes példa az 1997-es How I Learned To Hate Rock And Roll című számuk.
A zenekar óriási hatással volt a melegkultúrára is, Neil Tennant maga is bevallotta 1994-ben, hogy a saját neméhez vonzódik. Az It's A Sin, Was It Worth It? vagy a Being Boring szövegvilága és zenéje ma is fontos részét képezi az LGBT közösségnek.

Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/petshopboys
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ez a kakas egymilláért eladó!

Ez a kakas egymilláért eladó!

„Hogy tetszik lenni?" címmel indított kezdeményezést áprilisban a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Fesztivál...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Új rekord született: tizennyolc hete vezeti Rácz Gergőék dala a slágerlistát

Tizennyolc hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című Fonogram-díjas dala.

Vasárnap jótékonysági koncertet ad a PASO – Peruig száll a hírük

A PASO most vasárnap jótékonysági koncertet ad a Gyermekkor Alapítvány javára. A szervezetet 1990-ben a Madarász utcai Gyermekkórház és Rendelőintézet dolgozói hozták létre kis betegeik színvonalasabb ellátása és a gyermekgyógyítás korszerűsítése érdekében.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek