Pet Shop Boys


Zenei stílusPop/Rock
Pet Shop Boys

33 éve alakult kultikus szintipopduó, a Pet Shop Boys. Neil Tennant és Chris Lowe párosa az elektronikus zene úttörőinek számít, nem véletlenül említik őket egy lapon sokszor a Kraftwerkkel, még ha stílusban azért különböznek egymástól.

A Pet Shop Boys 1981-ben alakult Londonban, az első komolyabb áttörésük mégis Amerikában volt a diszkókorszaknak és a West End Girls című számuknak köszönhetően. Innentől kezdve folyamatosan felfelé ívelt a karrierjük, de egész 1989-ig kellett várni az első rendes turnéjukra. Gyakran emlegetik őket anti-rock and roll zenekarként, mivel a színpadi jelenlétük enyhén szólva nem túl domináns, ellenben hatalmas hangsúlyt fektetnek a megjelenésre, öltözködésre és a díszletre, illetve Chris Lowe egyszer bevallotta, hogy utálja a rockzenét, amire tökéletes példa az 1997-es How I Learned To Hate Rock And Roll című számuk.
A zenekar óriási hatással volt a melegkultúrára is, Neil Tennant maga is bevallotta 1994-ben, hogy a saját neméhez vonzódik. Az It's A Sin, Was It Worth It? vagy a Being Boring szövegvilága és zenéje ma is fontos részét képezi az LGBT közösségnek.

Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/petshopboys
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Finoman szólva: furcsa évadot zárnak a szabadtéri koncerthelyszínek

Finoman szólva: furcsa évadot zárnak a szabadtéri...

A járvány sújtotta idei évadot rengeteg újratervezés jellemezte. Jövő héten zárja szokatlan szezonját a Budapest Park, a Kobuci kert október...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ő még csak most 18: így hallatja a hangját a Z generáció

Még csak 18 éves, de máris fényes jövőt jósolnak neki a zeneiparban, a közösségi oldalakon népszerű a fiatalok körében, de már a New York Times is megemlítette őt a legutóbbi Z generációs összesítő anyagában. Ő Karin Ann, feltörekvő szlovák énekesnő, vizuális előadó, akinek most jelent meg a debütáló dala "3AM"...

A hétvégén mégis megtartják a Balaton Napját

Tavasszal elmaradt a Balaton Napja, de a szervezők nem mondtak le arról, hogy a főszezonon kívül eső időszakot, jelesül most az őszt népszerűsítsék a magyar tengernél: a rendezvényt idén szeptember 26-án, szombaton tartják kilenc tóparti településen.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek