PIK SE Dance World


Zenei stílusR & B / Soul / Funk
PIK SE Dance World
A Pestszentimrei Közösségi Ház Budapest délkeleti kapujánál, jól megközelíthető, forgalmas helyen fekszik (1188 Bp. Vasút u. 48.) a Nemes u. és a Nagykőrösi út kereszteződésében. Az 1988-ban átadott házunk tevékenyen szervezi, segíti a lakóterület közművelődését.

A XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre település-, és közlekedés-szerkezete miatt Közösségi Házunk több mint 20 ezer ember szinte egyetlen, mindenki által könnyen megközelíthető és jól elérhető közművelődési intézménye.

Ezen túl igen jelentős a délpesti agglomeráció, a gyáli bejáró lakosság száma is közönségünk köreiben. Mivel a belvárostól Pestszentimre több mint egy óra távolságra van, ezért az itt élő nem tehetős, és sokféle szociális gonddal, többek közt munkanélküliséggel is küszködő lakosság számára Közösségi Házunk igyekszik elérhető árú művelődési, közösségi alkalmakat, lehetőségeket teremteni.

Kiemelt fontosságot tulajdonítunk a 3-6 éves és a 6-14 éves gyermekek, fiatalok életkori sajátosságainak megfelelő művelődési formákra, így pl. gyermek képzőművész szakkör, számítástechnika, PC Klub, balett, ovistorna, karate, taekwon-do, kung-fu, modern tánc, kézműves foglalkozások, jazzbalett, tánciskola.

Hagyományosan jó a kapcsolatunk a környező iskolákkal, óvodákkal, a Pestszentimrei Sportkörrel, II. Gondozási Központtal, a XVIII. ker. Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület Pestszentimrei Tagozatával, a dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társasággal, a Pestszentimrei Bélyeggyűjtő Körrel, a Pestszentimrei Polgárőrséggel, a Nagycsaládosok Egyesületének pestszentimrei csoportjával is.

Ez a településrész erősen lokálpatrióta, így a helyi társadalmi, egyházi szervezetekkel is gyakran működünk együtt egy-egy programban. Lakóterületi művelődési házról lévén szó, a munka során a hangsúly mindig is az itt élő emberek művelődési igényeinek kielégítésén van.

Házunk peremkerületi fekvése indokolttá és szükségessé teszi a művelődési értékek őrzését, terjesztését, gyermekszínházi előadások formájában is.

Számtalan közös rendezvényünk van az év folyamán, s minden esetben a ház technikai és a személyi apparátusa segíti ezeknek az alkalmaknak a sikerét. Kertvárosi jellegünknek megfelelően ezek közül sok a szabadtéri rendezvény is.

A pályaorientációt , esetleges módosítást segítik felnőtt közhasznú tanfolyamaink: számítástechnika, KRESZ, szabás-varrás.

Az egészségmegőrzést, prevenciót szolgáló programokra nagy hangsúlyt fektetünk: etka-jóga, aerobic, női, férfi alakformáló torna, regeneráló torna, kondi klub, szolárium.

A felnőtt korosztálynak havonta szórakoztató rendezvényeket szervezünk, műsoros esteket, bálokat, mulatságokat.

Jó kapcsolatot tartunk fenn a XVIII. ker. Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesülettel. Minden hónap első péntekén nótadélutánnal kedveskedünk a nosztalgiára vágyóknak. Nyugdíjas klubot működtetünk a Kandó téren, s alkalmanként ingyenes jogi tanácsadást biztosítunk.

Nagyon fontos számunkra, hogy a lakossági szolgáltatásainkat bővítsük, illetve igyekszünk azokat megfizethető áron biztosítani. (PIKPONT teleház, fénymásolás, gépelés, plakátkészítés, információ, számítógépes gyakorlási lehetőség, internetezés, rendezvényszervezés, ruhavásár.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a Kexnek

Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a...

Új lemezzel és dupla telt házzal koronázza meg karrierjének eddigi legizgalmasabb évét a Qualitons.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Aerosmith-koncert: a kiemelt állójegyek többsége már elfogyott

Ma 11 órakor kezdődött a budapesti Aerosmith koncert belépőinek teljes körű értékesítése, és ahogyan már az elmúlt két nap elővásárlásaiból is sejteni lehetett, ma megindult az igazi roham, és az első óra után már vannak olyan szektorok ahol csak pár darab belépő elérhető, illetve a kiemelt állójegyek többsége is elfogyott.

Felbukkant a neten egy egész zenei archívumra való bakelitlemez, cédé, aranylemezek

A Bors figyelt fel arra, hogy valaki egy Cipő (Bódi László) nevére kiállított aranylemezt árul a neten. A Bravissimo Best of Hungary 2 című, 1995-ben megjelent korongon szerepel a Kék és narancssárga című dal is, amelyet Cipő írt és adott elő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek