Neoton 1000

Plastic Septet


Zenei stílusEgyéb zene
Plastic Septet
A Plastic Septet 2006-ban alakult Budapesten Brezovcsik Gábor (klasszikus gitár, kompozíciók), Váczi Dániel (szopranínó szaxofon, kompozíciók), Lukács Gábor (altszaxofon), Nagy Balázs (tenor szaxofon), Ablonczy Keve (basszusklarinét, baritonszaxofon), Nagy Péter (nagybőgő) és Sárvári Kovács Zsolt (dob) közreműködésével.
 
A tagok többsége klasszikus vagy jazz főiskolai tanulmányokat végzett. Ez a kettősség zenéjükben is megmutatkozik: a kortárs kamarazene szigorú kompozíciós technikája ötvöződik a jazz szabadabb, improvizatív világával. 2008-ban Horror Vacui címmel jelent meg első lemezük a BMC Records gondozásában, jelentős szakmai visszhangot keltve.
 
Számos hazai és külföldi fesztiválon illetve klubban játszottak (részben a Septet előzményének tekinthető Plastic Oharával), többek között Bécsben, Graz-ban, Prágában, Ljubjanában, a spanyolországi Getxo Jazzfestival-on, a Szigeten, a Budapesti Őszi Fesztiválon, a MOL Jazzfesztiválon, valamint legutóbb, 2010 júliusában Madridban, az Europa en Vivo rendezvény keretei között.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek