Menopauza 1170x180

Plastic Septet


Zenei stílusEgyéb zene
Plastic Septet
A Plastic Septet 2006-ban alakult Budapesten Brezovcsik Gábor (klasszikus gitár, kompozíciók), Váczi Dániel (szopranínó szaxofon, kompozíciók), Lukács Gábor (altszaxofon), Nagy Balázs (tenor szaxofon), Ablonczy Keve (basszusklarinét, baritonszaxofon), Nagy Péter (nagybőgő) és Sárvári Kovács Zsolt (dob) közreműködésével.
 
A tagok többsége klasszikus vagy jazz főiskolai tanulmányokat végzett. Ez a kettősség zenéjükben is megmutatkozik: a kortárs kamarazene szigorú kompozíciós technikája ötvöződik a jazz szabadabb, improvizatív világával. 2008-ban Horror Vacui címmel jelent meg első lemezük a BMC Records gondozásában, jelentős szakmai visszhangot keltve.
 
Számos hazai és külföldi fesztiválon illetve klubban játszottak (részben a Septet előzményének tekinthető Plastic Oharával), többek között Bécsben, Graz-ban, Prágában, Ljubjanában, a spanyolországi Getxo Jazzfestival-on, a Szigeten, a Budapesti Őszi Fesztiválon, a MOL Jazzfesztiválon, valamint legutóbb, 2010 júliusában Madridban, az Europa en Vivo rendezvény keretei között.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift – pontosabban a koncertek közönsége

Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift –...

Próbáljuk felvidítani azokat egy hírrel, akik még szomorkodnak a tegnapi skót kockás, nagy zakó miatt: mérhető földmozgást idéztek elő Taylor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.

Elmarad az augusztusi Margó Fesztivál

A szervezők a közösségi médián keresztül értesítették a közönséget, hogy a Margó történetében először le kell mondaniuk egy fesztivált, így a zalai Margófeszt (2024. augusztus 15-17.) elmarad.
Új koncertek