Neoton 1000

Póka Angéla


Zenei stílusPop/Rock
Póka Angéla
Póka Angéla (Budapest, Magyarország, 1974. május 20. - ) magyar énekesnő.
Nyolc éves volt, amikor édesanyjával és testvérével elhagyták Magyarországot. Németországba mentek, majd az Egyesült Államokban telepedtek le. Kisgyermekkorától énekelt, ám az első igazán meghatározó zenei élményét 1987-ben szerezte: az Alhambra High School-ban a Grease című musical szereplőválogatásán a több mint 200 jelentkező közül őt választották ki a négy női szerep egyikére. Tizennégy éves volt, amikor a Los Angeles County School for the Performing Arts középiskolában felvették az intézmény főiskolai karának gospel-szakára. Középiskolai tanulmányai mellett végezte a főiskolát, ahol többek között Barry White, Tina Key és John Kupka szemináriumain vett részt. Az 1992-es évben neki ítélték az „Outstanding achievement for vocal performance in music" díjat, amelyet a főiskolán a legkiemelkedőbb zenei előadásért adnak. 1992-ben diplomázott. 1993-tól 94-ig a Glendale Community College jazz performance kórusának volt tagja. Amint a hazai politikai helyzet megengedte (1990-től), minden nyarát Magyarországon töltötte. 1995-ben úgy határozott, hogy hosszabb időre is hazalátogat, véglegesen pedig 2001-ben költözött Magyarországra. 1995-től 1997-ig a budapesti Angyal Bár, majd 1998-tól 2004-ig az Articsóka étterem állandó fellépője volt, ahol soul és gospel darabokból összeállított egész estés műsorát adta elő. 1999-ben az első, majd 2000-ben a második „Dívák éjszakáján" is énekelt (melyeken még Szulák Andrea, Malek Andrea, Miklósa Erika, Keresztes Ildikó, Pándi Piroska és Király Linda lépett fel). 2003-tól egy budapesti nyelviskolában tanított angolt. 2005-ben jelentkezett a Megasztár 3 című televíziós műsorba, amelyen harmadik helyezést ért el. 2006 novemberében megjelent a Dalok a döntőből című albuma a Megasztárban énekelt dalokból, amely másfél hónap után aranylemez lett.
2006 óta két formációnak is tagja: énekese a Fekete Tej nevű blues-együttesnek, valamint a Chieffoundation zenekarnak.
2009-ben a Merlin Színházban mutatták be a Tiszta kosz című előadást. Partnere: Szabó Győző, a rendező Rohonyi Gábor. A zenész társak: Nagy Szabolcs, Szabó Tamás, Rigó Tamás / Szász Ferenc Jr. Az előadás hanganyaga CD-n is megjelent.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek