Poros Zenekar


HonlapNem ismert
Zenei stílusNépzene
Poros Zenekar

Természetesen nem a muzsikájuk poros, hanem családi nevükből származik az elnevezés.
Ez egy igazi családi zenekar: Porteleki László, Porteleki Zoltán, Porteleki Áron és Szabó Csobán Gergő. Vendég: Helbich Anna.
Zenészcsaládokban gyakori, hogy a muzsika apáról fiúra száll, és a család többi tagja is (testvér, sógor, koma) a banda tagja. Erdélyben erre sok példa van.
A Porteleki fivérek (László és Zoltán) évekig játszottak együtt a Téka együttesben. Aztán szétvált az útjuk: László a Muzsikás együttes tagja lett, Zoltán pedig a Méta együttes kontrása, cimbalmosa. A csapatban a legfiatalabb „Poros” László fia, Áron.
A zenekar a hagyományos megszólalás mellett a régi bandák muzsikájában is megtalálható progresszív hangzások felé mozdul.
Állandó klubjukban, a Fonó Budai Zeneházban hallhatók- láthatók- „táncolhatók” csütörtökönként.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a...

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

ABBAtar 2022 – Így ünnepli meg az 50 éves évfordulót a legendás négyes

A hetvenes évek ikonikus zenekarának tagjai – Agnetha Fältskog (70), Björn Ulvaeus (75), Benny Andersson (73) és Anni-Frid Lyngstad (74) – egy londoni stúdióba vonultak, hogy együtt dolgozzanak a 2022-ben esedékes ABBAtar elnevezésű hologramturnéjukon. A „fellépésekkel” a zenekar megalapításának 50. évfordulójáról fognak a...

Prince-albumot és pólót nyerhetsz – alig kell tenned valamit érte

Rövidesen a boltok (virtuális) polcára kerül a „Sign "☮" the Times" újrakevert változata., amelyen nem csak az 1987-es dalokat tartalmazza, hanem Prince hagyatékának további 63 kiadatlan felvételét. Olyan eddig sosem hallott felvételek kerültek fel, amiket a legenda 1979 és 1987 között rögzített.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek