Neoton 1000

Pozsár Eszter


Zenei stílusJazz/Blues
Pozsár Eszter
A 2005-ben alakult Trans-formation elvben a fuvolista-szaxofonos Pozsár Eszter zenekara, valójában a kezdetektől igazi közösségként működik, zenei és emberi értelemben egyaránt. Akik ismerik Esztert, tudják, számára a közös zenélés élménye mindig felette állt a szerzői ambícióknak

Olyannyira, hogy a zenekar alapvetően jazzes, de kortárs, progresszív rockos és világzenei hatásokat egyaránt tartalmazó számait eddig javarészt nem is ő, hanem Eichinger Tibor szerezte, persze végig az ő egyéniségét, zeneiségét szem előtt tartva.

Az, hogy a Trans-formation második, „Véda kertje" című lemezén immár az ő szerzeményei dominálnak, inkább az élet hozta, mint a bizonyítási kényszer.

Miként azt is, hogy rajta a maszkulin szaxofon helyett a feminin fuvola került az előtérbe. Ettől az új album nem csak lágyabb, nőiesebb, még inkább harmóniára törekvő lett, de egyben remekül megmutatja, mit jelent a vérbeli jazzfuvolázás.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek