Redneck Roadkill


Zenei stílusRockabilly
Redneck Roadkill

"A country zene sakktábláján új paraszt (redneck) született!" - Menyhárt Szabolcs (Napi Rock and Roll)

"Azt mondják, a country sakktábláján új paraszt született Szerintem meg maga a Király Yeeeeeeehaaaw " - Csuka László (Hungarian Western Action Shooter Champion) A zenekar 2013 november 4.-én alakult.

A szándék egyszerû: a country zene és az USA-beli, leginkább a déli államokra jellemző kultúra bemutatása és terjesztése Európában!

Sajnos ez a zenei műfaj kis mértékben jut el hozzánk napjainkban, ezért nem igazán tudják az emberek, mennyire fogyasztható és populáris a country zene a tengerentúlon. Ezen helyzeten próbálunk kicsit javítani.

A koncepció azért nem ennyire egyszerű! A country zene mára már nagyon is kinőtte a „tábortüzes-feeling”-et, éppen ezért profi zenészeket kellett összehozni ehhez a projekthez. Az alap csapat, annak a Nitus and The Rollin' Dice zenekarnak három tagja, akik rockabilly zenekarként, nem csekély sikereket tudhatnak maguk mögött (hazánkban és Európában egyaránt): Chris (Timár Krisztián), aki felsorolhatatlan helyen bizonyította gitár-profizmusát, Alfie (Gyebnár Tamás), ki szintén megjárt pár bandát a dobverőivel és Vik Flames (Füle Viktor), ki majd 20 éve nagybőgősként, zene és dalszövegíróként működik közre a magyar rockabilly és psychobilly palettán (most gitár-banjo-ra és akusztikus-gitárra váltva) álmodta meg a jelen felállást.

Ehhez a recepthez hozzáadva - Big Fat Chubby (Besenyei Csaba), az évtizedek óta a zenei szakmában tevékenykedő blues/country énekes-szájharmonikás és Garcia (Cser László) a szintén jó ideje a basszusgitár húrjait koptató fenegyereket - úgy tűnik összeállt a csapat.

A szakmai hozzáértés adott, de egy igazán jó produkcióhoz kell valami plusz. A zenekar ezt a REDNECK kultúra (ha lehet így nevezni) bemutatásával, rengeteg humorral szándékozik megoldani. Biztosan ismerős az a kép, amikor az USA déli államaiban a „vidéki-tahó” kantáros farmerben, rettenetes akcentussal ül a teraszon a hintaszékben egy banjo-val és várja a szomszédot, hogy az pickup-al hozza a véletlenül elütött szarvast, hogy sok sörrel felfegyverkezve végre grillezhessenek egy nagyot!

Ezt a képet mutatja be a zenekar humoros oldala... de hogy változatosabb legyen a produkció, emellett megkapja a hallgató/néző a klasszikus, cowboycsizmás/kalapos, nagyon kreatív és igényes country zenét is, amit kamionosok, motorosok, fiatalok, idősek...lényegében amit a fél Egyesült Államok hallgat a mai napon is!

...és ha ez még nem lenne elég, a zenekar megpróbálkozik, ismert, teljesen más műfajból hozott dalok country-vá konvertálásával is.

Ha igényes zenére (country, hillbilly, rockabilly, new-country), felhőtlen humorra és jókedvre, táncolható/bulizható slágerekre vágysz...akkor a legjobb helyen jársz! Lépj be a REDNECK ROADKILL világába!

REDNECK = leginkább a USA déli részein élő vidéki emberek, akiket a városi társadalom tahóknak, parasztoknak tart. Viszont egy redneck büszke arra, hogy annak nevezik!

ROADKILL = az utakon, véletlenül elütött vadak (szarvas, vaddisznó, oposszum, mosómedve...stb), amiket egy igazi redneck nem hagy kárba veszni, hanem inkább feldobja a grillre egy hétvégi sütögetés alkalmával.

FIGYELEM!!!

A zenekar még véletlenül sem szeretné megbántani a vidéki, földműves társadalmat. Tagjainak nagy része is vidéki. Kifejezetten az USA-beli redneck-ekre utal a dalszövegeiben előforduló, némely egyének által sértőnek vehető kifejezésekkel.

Ezenfelül, kifejezetten állatvédő beállítottságú emberek vannak az együttesben. Természetesen az elnevezésben és az esetleges dalszövegekben csak humorként jelenik meg az állatokra irányuló negatív megnyilatkozás.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/redneckroadkill
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek