Redneck Roadkill


Zenei stílusRockabilly
Redneck Roadkill

"A country zene sakktábláján új paraszt (redneck) született!" - Menyhárt Szabolcs (Napi Rock and Roll)

"Azt mondják, a country sakktábláján új paraszt született Szerintem meg maga a Király Yeeeeeeehaaaw " - Csuka László (Hungarian Western Action Shooter Champion) A zenekar 2013 november 4.-én alakult.

A szándék egyszerû: a country zene és az USA-beli, leginkább a déli államokra jellemző kultúra bemutatása és terjesztése Európában!

Sajnos ez a zenei műfaj kis mértékben jut el hozzánk napjainkban, ezért nem igazán tudják az emberek, mennyire fogyasztható és populáris a country zene a tengerentúlon. Ezen helyzeten próbálunk kicsit javítani.

A koncepció azért nem ennyire egyszerű! A country zene mára már nagyon is kinőtte a „tábortüzes-feeling”-et, éppen ezért profi zenészeket kellett összehozni ehhez a projekthez. Az alap csapat, annak a Nitus and The Rollin' Dice zenekarnak három tagja, akik rockabilly zenekarként, nem csekély sikereket tudhatnak maguk mögött (hazánkban és Európában egyaránt): Chris (Timár Krisztián), aki felsorolhatatlan helyen bizonyította gitár-profizmusát, Alfie (Gyebnár Tamás), ki szintén megjárt pár bandát a dobverőivel és Vik Flames (Füle Viktor), ki majd 20 éve nagybőgősként, zene és dalszövegíróként működik közre a magyar rockabilly és psychobilly palettán (most gitár-banjo-ra és akusztikus-gitárra váltva) álmodta meg a jelen felállást.

Ehhez a recepthez hozzáadva - Big Fat Chubby (Besenyei Csaba), az évtizedek óta a zenei szakmában tevékenykedő blues/country énekes-szájharmonikás és Garcia (Cser László) a szintén jó ideje a basszusgitár húrjait koptató fenegyereket - úgy tűnik összeállt a csapat.

A szakmai hozzáértés adott, de egy igazán jó produkcióhoz kell valami plusz. A zenekar ezt a REDNECK kultúra (ha lehet így nevezni) bemutatásával, rengeteg humorral szándékozik megoldani. Biztosan ismerős az a kép, amikor az USA déli államaiban a „vidéki-tahó” kantáros farmerben, rettenetes akcentussal ül a teraszon a hintaszékben egy banjo-val és várja a szomszédot, hogy az pickup-al hozza a véletlenül elütött szarvast, hogy sok sörrel felfegyverkezve végre grillezhessenek egy nagyot!

Ezt a képet mutatja be a zenekar humoros oldala... de hogy változatosabb legyen a produkció, emellett megkapja a hallgató/néző a klasszikus, cowboycsizmás/kalapos, nagyon kreatív és igényes country zenét is, amit kamionosok, motorosok, fiatalok, idősek...lényegében amit a fél Egyesült Államok hallgat a mai napon is!

...és ha ez még nem lenne elég, a zenekar megpróbálkozik, ismert, teljesen más műfajból hozott dalok country-vá konvertálásával is.

Ha igényes zenére (country, hillbilly, rockabilly, new-country), felhőtlen humorra és jókedvre, táncolható/bulizható slágerekre vágysz...akkor a legjobb helyen jársz! Lépj be a REDNECK ROADKILL világába!

REDNECK = leginkább a USA déli részein élő vidéki emberek, akiket a városi társadalom tahóknak, parasztoknak tart. Viszont egy redneck büszke arra, hogy annak nevezik!

ROADKILL = az utakon, véletlenül elütött vadak (szarvas, vaddisznó, oposszum, mosómedve...stb), amiket egy igazi redneck nem hagy kárba veszni, hanem inkább feldobja a grillre egy hétvégi sütögetés alkalmával.

FIGYELEM!!!

A zenekar még véletlenül sem szeretné megbántani a vidéki, földműves társadalmat. Tagjainak nagy része is vidéki. Kifejezetten az USA-beli redneck-ekre utal a dalszövegeiben előforduló, némely egyének által sértőnek vehető kifejezésekkel.

Ezenfelül, kifejezetten állatvédő beállítottságú emberek vannak az együttesben. Természetesen az elnevezésben és az esetleges dalszövegekben csak humorként jelenik meg az állatokra irányuló negatív megnyilatkozás.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/redneckroadkill
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös...

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a hétvégén. A dr. Várdi Katalin és Philipp György által kidolgozott SingLung módszer gyógyító hatása nemcsak fiziológiai, hanem mentális és érzelmi is.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek