Neoton 1000

REDNEX


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő REDNEX koncertek

IV. KAPOSVÁRI RETRO FESZTIVÁL

IV. KAPOSVÁRI RETRO FESZTIVÁL

Kaposvár - Városi Sportcsarnok november 14. (18:00)
REDNEX

A hirtelen nagyon népszerűvé vált svéd trió az egész világot meghódította. 1994-ben bukkantak fel, s azonnal betörtek a poppiacra. Három daluk még a mai napig is élénken él az emberek emlékezetében, házibulikon, retrópartikon, de még esküvőkön is rendre előkerülnek a legnagyobb slágereik. Mert bizony ilyenből volt azért nekik, még ha sok nem is.

A Cotton Eye Joe-t és a Wish You Where Here-t méltán lehet nevezni örökzöldeknek, s nem csak azért, mert már majdnem húszéves szerzemények, hanem azért is, mert kiállták az idő próbáját. Mindkét dal szép sikereket ért el üzleti szempontból is, előbbi például 25 hétig vezette a német slágerlistát, erre az azt megelőző harminc évben nem volt példa. Sikerüket minden bizonnyal különleges, szinte újszerű hangzásuk alapozta meg: a Cotton Eye Joe-ban folkos, az ír hagyományelemeket felelevenítő stílust keverték a diszkózenével, s erre a kilencvenes években nagyon vevők voltak az emberek. A kritikus piacokon, így például az Egyesült Királyságban és szinte egész Európában meghódították a slágerlistákat, az USA-ban egészen a 25. helyig tornázták magukat. A Wish You Where Here kicsit másabb hangvételű, szinte a zenekar stílusától teljesen eltérő hangvételű szerzemény, melyhez hasonló nagyívű balladát azóta sem sokan írtak.

A Rednex fénye azonban mára alaposan megfakult, jóformán semmit nem lehet tudni az energikus svéd popcsapatról. Pályafutásuk során mindössze négy stúdióalbumot adtak ki, 2000 után pedig szólókarrierbe kezdtek a tagok, de ezek a próbálkozások rendre kudarcba fulladtak, így maradt a jól bevált lépés: újjá kell alakulni. Ez 2006-ban meg is történt, amit aztán 2010-ben új nagylemez követett, de annak sem lett túl nagy visszhangja.

A Rednex a próbálkozások ellenére megmaradt retrózenekarnak, s mint ilyennek az a sorsa, hogy a régi slágerekből próbáljon ma is minél többet kihozni.

Képtár
  • REDNEX kép 18694
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek