Szécsi Pál 80

RÉV zenekar


Zenei stílusNépzene
RÉV zenekar

A Lakatos Róbert brácsaművész által alapított RÉV zenekar 2005 óta muzsikál együtt. Tagjai felvidéki magyar zenészek és magyarországi muzsikusok, akiknek közös anyanyelve a magyar népzene. Harmadik lemezük, a RÉVÜLET a Fonó gondozásában lát napvilágot.

Lakatos Róbert - hegedű, brácsa, Korpás Éva - ének, Takács Ádám - hegedű, Kuti Sándor - cimbalom, Mester László - brácsa, Hanusz Zoltán - brácsa, gitár, nagybőgő, Lelkes Tibor - nagybőgő, harmonika. 

Lakatos Róbert 2001-ben diplomázott a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskola brácsa szakán, de már előtte is zenélt, méghozzá 1992-től a komáromi Szőttes Kamaraegyüttesben. Tanulmányai befejezése után egy évig a Pozsonyi Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttes zenei vezetője volt. Klasszikus zenét pedig aSzlovák Nemzeti Filharmónia tagjaként játszott, ahol 1996 és 2003 között zenélt. A kiváló brácsaművész jelenleg (2007-ben) a Luxemburgi Európai Szólistákzenekarának tagja. 

2005-ben saját zenekart alapított, a RÉV-et. Az együttes a komoly és a népzene közti átfedéseket kutatja. Első lemezük 2005-ben jelent meg Hajnalodik címmel. Az album alapja természetesen a népzene, amit hol autentikusan adnak elő, hol klasszikus felfogásban, hol jazz-es improvizációkkal átszőve. 

A tradicionális népdalok mellett egy-egy Bartók átirat is hallható a korongon. Repertoárjukban felvidéki és kalotaszegi csárdások, zsidó dallamok, román forgatós, erdélyi és mezőségi páros táncmotívumok is megszólalnak. A zenekar fő hangszere Lakatos Róbert-nek köszönhetően természetesen a brácsa. Zenéjében egyedi módon találkozik a népzene és a bartóki világ.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Nemrég arról számoltunk be, hogy 14 év után távozik a Pokolgép éléről Tóth Attila énekes. Akkori közleménye szerint egészségügyi okból,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Az újrakezdés nehéz ügy – a Woodstock Barbie megugrotta

A Woodstock Barbie még nyár elején búcsúzott el előző énekesnőjüktől, de hamar megtalálták méltó utódját Ördög Dóra (nem Nóra!!!) személyében, akivel új lendületet kapott a zenekar, és ezt élőben is bizonyították a decemberi A38-as koncertjükön.

Másodpilótaként az Air France kötelékében dolgozik a csodagyerekként feltűnt karmester

Daniel Harding nem az egyedüli zenész, aki a fellegekbe vágyik: Bruce Dickinsonnak (Iron Maiden) is megvan az összes vizsgája és fokozata, akár nagy Boeing utasszállítókat is vezethetne. Dickinson június elsején ad koncertet a Barba Negrában, Harding pedig március 4-én, Észak-Európa legkiválóbb zenei együttese, a Svéd Rádió...
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest