Neoton 1000

Ritmikon


HonlapNem ismert
Zenei stílusVilágzene
Ritmikon

Biográfia

Amikor egy hangszerkiállítás megszólal. Bodnár Gábor hangszerkészítő és -gyűjtő kollekciója adta meg az alapot a zenekar megalakulásához. Az együtt zenélés öröme hozta össze a tagokat a Gábor szervezte dobkörön.

A Ritmikon (Rhythmicon vagy Ритмикон) eredetileg a Leon Theremin alkotta ritmusgép neve, ami a világ első elektronikus dobgépe volt 1932-ben. Nevükhöz híven zenéjük lényege a ritmus, és improvizáció.

Hangszereik: djembe, darbuka, konga, sámándob, doromb, didgeridoo, indiánfurulya, hulusi, stb.., és szinte bármi, ami hangot ad.

Műfaj: stílus-egyveleg, improvizatív instrumentális világzene, az ambienttől és a downtempótól a goán át a drum&bass-ig népzenei motívumokkal a világ különböző tájairól.

2017-es megalakulásuk óta játszottak több kiállítás-megnyitón, pl. a Rítus St. Martinnal kiegészítve, a Sámán, vagy az Ecsetpárbaj. Önálló koncertet adtak a Múzeumok Éjszakáján a törökbálinti Falumúzeumban, a budafoki Klauzál Ház zene-világnapi rendezvényén, valamint a budaörsi PostARTon és a JMMH-ban. Felléptek a 2018-as Ízek, Versek, Madárfütty, a 2019-es Mediawave és a 2019-es Jade Spirit fesztiválokon. Vendégszerepeltek néhány közös számmal a Hoppál Mihály Band és az ETA koncertjén. Jótékonysági koncertet adtak az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) betegeinek. Bemutatkoztak a Kossuth Rádió Trend Idők című műsorában, illetve a Budaörsi Városi TV-ben.

 

Tagok:

    Bodnár Gábor
    Gyaraki Károly
    Oláh Gábor
    Tihanyi György
    Viczay András

Linkek:
Facebook
Youtube
Soundcloud
Instagram
Gigmit


Rövid bemutatkozás

Az öttagú Ritmikon 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy a szabad improvizáció, az együttzenélés öröme által kalauzolja a hallgatóságot az ősi időkbe, különböző népek ritmusaiba, vagy akár a jelenkor elektronikus zenei világába. Instrumentális zenéjük több tucat különleges hangszer megszólalásával születik, így keltik életre a teret, melyben játszanak, és ébresztik fel az erőt a ritmusok által. Koncertjük utazás térben és időben, melyet csukott szemmel fekve, vagy önfeledten táncolva éppúgy befogadhatsz.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Ritmikon/
 
Képtár
  • Ritmikon kép 78302
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek