Ritmikon


HonlapNem ismert
Zenei stílusVilágzene
Ritmikon

Biográfia

Amikor egy hangszerkiállítás megszólal. Bodnár Gábor hangszerkészítő és -gyűjtő kollekciója adta meg az alapot a zenekar megalakulásához. Az együtt zenélés öröme hozta össze a tagokat a Gábor szervezte dobkörön.

A Ritmikon (Rhythmicon vagy Ритмикон) eredetileg a Leon Theremin alkotta ritmusgép neve, ami a világ első elektronikus dobgépe volt 1932-ben. Nevükhöz híven zenéjük lényege a ritmus, és improvizáció.

Hangszereik: djembe, darbuka, konga, sámándob, doromb, didgeridoo, indiánfurulya, hulusi, stb.., és szinte bármi, ami hangot ad.

Műfaj: stílus-egyveleg, improvizatív instrumentális világzene, az ambienttől és a downtempótól a goán át a drum&bass-ig népzenei motívumokkal a világ különböző tájairól.

2017-es megalakulásuk óta játszottak több kiállítás-megnyitón, pl. a Rítus St. Martinnal kiegészítve, a Sámán, vagy az Ecsetpárbaj. Önálló koncertet adtak a Múzeumok Éjszakáján a törökbálinti Falumúzeumban, a budafoki Klauzál Ház zene-világnapi rendezvényén, valamint a budaörsi PostARTon és a JMMH-ban. Felléptek a 2018-as Ízek, Versek, Madárfütty, a 2019-es Mediawave és a 2019-es Jade Spirit fesztiválokon. Vendégszerepeltek néhány közös számmal a Hoppál Mihály Band és az ETA koncertjén. Jótékonysági koncertet adtak az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) betegeinek. Bemutatkoztak a Kossuth Rádió Trend Idők című műsorában, illetve a Budaörsi Városi TV-ben.

 

Tagok:

    Bodnár Gábor
    Gyaraki Károly
    Oláh Gábor
    Tihanyi György
    Viczay András

Linkek:
Facebook
Youtube
Soundcloud
Instagram
Gigmit


Rövid bemutatkozás

Az öttagú Ritmikon 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy a szabad improvizáció, az együttzenélés öröme által kalauzolja a hallgatóságot az ősi időkbe, különböző népek ritmusaiba, vagy akár a jelenkor elektronikus zenei világába. Instrumentális zenéjük több tucat különleges hangszer megszólalásával születik, így keltik életre a teret, melyben játszanak, és ébresztik fel az erőt a ritmusok által. Koncertjük utazás térben és időben, melyet csukott szemmel fekve, vagy önfeledten táncolva éppúgy befogadhatsz.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Ritmikon/
 
Képtár
  • Ritmikon kép 78302
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

A Dal 2020-t illetően úgy tűnik, hogy a 2019-es versenyhez nagyon hasonló műsorsorozatra számíthatunk, de nagyon meghökkentő határidőkkel és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

Heti hetes – zenész módra

A Fülesbagoly blog YouTube csatornáján hétről hétre ismert magyar zenészek kommentálnak aktuális zenei híreket. Az első részben terítékre kerül a klipszemle, az online zaklatás, a bakelit újbóli felvirágzása és a zenei lopás is.

Nick Cave újra Budapestre jön!

Jövőre újra ellátogat Magyarországra Nick Cave és zenekara, a Bad Seeds. A zenekar a legfrissebb lemezét, a napokban megjelent Ghosteent mutatja be 2020. június 2-án a Papp László Budapest Sportarénában. Legutóbb tavaly júniusban jártak Magyarországon, akkor is az Arénában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek