Rubik Ernő Zoltán & André Vida duó


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Rubik Ernő Zoltán & André Vida duó

Rubik Ernő zoltán - zongora, tárgyak, vokál
Hock Ernő - bőgő, basszuskalimba
Bolcsó Bálint - élő elektronika
André Vida – szaxofon

Rubik Ernő Zoltánt először a fesztivál első napján hallhatjuk az A38-on, duóban André Vida magyar származású amerikai szaxofonossal. Az utolsó nap programjában a MU Színházban játszik: Hock Ernővel és Bolcsó Bálinttal közös triójával mutatja be új lemezének anyagát, a koncerten vendégként közreműködik az amerikai muzsikus is.
100% improvizáció, stílusbeli gátlások nélkül, amit a pillanat diktál. Az elektronika lehetőségei és a tagok nyitott hozzáállása miatt friss, játékos és változatos - chill-out/free jazz/blues/pop/kortárs zajzene hatás egyaránt felbukkanhat a koncerten, megtalálva a maga helyét egy sajátos zenei nyelvben.
Rubik Ernő Zoltán zongorista, zeneszerző. Zenéjének fő játékterületei a közönség és előadó, improvizáció és kompozíció, élő és felvett anyagok kölcsönhatása. Színházi és táncszínházi munkái (Krétakör, Tünet Együttes, Collective Comipoq), kutatása (Az Ismeretlen Kutatása projekt ösztöndíjasa 2011-ben) hatására a zene mellett a performansz világában érzi otthon magát. A vokális- és kórusimprovizációval is kísérletezik (Halastó, Soharóza), fontos eszköze a beat-box. Improvizatív zenét és free jazzt játszik zenekaraival, a rubik.erno.quintet-tel és a trio:beeper-rel. 2011-től a JAZZAJ nyitott zenei koncertsorozat házigazdája. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakának végzős hallgatója.

Hock Ernő különböző műfaji határokat előszeretettel feszegető zenész. Először hegedülni, aztán gitározni kezdett, majd tanulmányokat folytatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékén, nagybőgő szakon. Tagja volt az Agostones és az Ágoston Kvartett zenekaroknak, társalapítója az etno-folk-világzenét játszó Zubolynak, jelenleg a Fixi4 nevű, élő zenére épülő hip-hop formáció, Grencsó István zenekarai és a Qualitons tagja, de más, jazz irányultságú zenekarokban is játszik, pl. Ávéd Jánossal, G. Szabó Hunorral, Kovács Lindával. Stiláris nyitottsága, játékának energiadús szabadsága, elhivatottsága okán jelenleg Magyarország legfoglalkoztatottabb nagybőgőse.

Bolcsó Bálint Budapesten, Bécsben, Párizsban, Hannoverben és Kölnben tanult zeneszerzést és elektronikus zenét. Rendszeres résztvevője volt a szombathelyi nemzetközi Bartók Szeminárium zeneszerzés-kurzusainak. Darabjai megszólaltak a Bartók Fesztivál mellett a Budapesti Őszi Fesztivál, a Making New Waves és a bécsi Wien Modern keretében. Hangszeres kompozíciókat, a társművészetekhez kapcsolódó zenéket és hanginstallációkat készít, valamint intenzíven foglalkozik a szabad improvizációval. Szívesen dolgozik élő elektronikával a legkülönbözőbb műfajokban és összeállításokban. Ez utóbbi témakörben írja doktori disszertációját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, illetve oktat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán.

André Vida - Berlinben élő, magyar származású amerikai szaxofonos, aki nem ismer szent műfaji határokat. Játszott Anthony Braxtonnal, Cecil Taylorral, Jamie Lidellel, multimédia installációt készített Anri Sala-val. Radikális széleslátókörűség, stiláris autonómia jellemzi. Szaxofonzajok, hangfolyondárok, koncepciók és fizikalitás.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Keresik az év legjobb magyar klipjeit!

Keresik az év legjobb magyar klipjeit!

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Klipszemlét október 10-én az Akvárium Klubban. A nevezéseket szeptember 15-éig várják.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Woodstockban két napon át esett az eső – a Track emlékbuliján nem fog!

Kereken fél évszázada, körülbelül ötszázezer ember tombolta végig a világ legelső rockfesztiválját, ahol állítólag a háromból két teljes napon át zuhogott az eső. De senkit nem érdekelt az időjárás, a bokáig érő sárban is ünnepelték a zenét, mert olyan istenek és istennők muzsikáltak a színpadon, mint Jimi Hendrix,...

Szerencsésen megérkeztek a Junkies tagjai Dél-Koreába

Sőt, mire ez a cikk megjelenik, már fel is léptek a Gangwon Rock Fesztiválon. A zenészeket a landolás után nem sokkal hatalmas öröm érte: megtudták, hogy a jubileumi kiadványuk aranylemez lett.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek