Év koncertje - szavazás

Rubik Ernő Zoltán & André Vida duó


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Rubik Ernő Zoltán & André Vida duó

Rubik Ernő zoltán - zongora, tárgyak, vokál
Hock Ernő - bőgő, basszuskalimba
Bolcsó Bálint - élő elektronika
André Vida – szaxofon

Rubik Ernő Zoltánt először a fesztivál első napján hallhatjuk az A38-on, duóban André Vida magyar származású amerikai szaxofonossal. Az utolsó nap programjában a MU Színházban játszik: Hock Ernővel és Bolcsó Bálinttal közös triójával mutatja be új lemezének anyagát, a koncerten vendégként közreműködik az amerikai muzsikus is.
100% improvizáció, stílusbeli gátlások nélkül, amit a pillanat diktál. Az elektronika lehetőségei és a tagok nyitott hozzáállása miatt friss, játékos és változatos - chill-out/free jazz/blues/pop/kortárs zajzene hatás egyaránt felbukkanhat a koncerten, megtalálva a maga helyét egy sajátos zenei nyelvben.
Rubik Ernő Zoltán zongorista, zeneszerző. Zenéjének fő játékterületei a közönség és előadó, improvizáció és kompozíció, élő és felvett anyagok kölcsönhatása. Színházi és táncszínházi munkái (Krétakör, Tünet Együttes, Collective Comipoq), kutatása (Az Ismeretlen Kutatása projekt ösztöndíjasa 2011-ben) hatására a zene mellett a performansz világában érzi otthon magát. A vokális- és kórusimprovizációval is kísérletezik (Halastó, Soharóza), fontos eszköze a beat-box. Improvizatív zenét és free jazzt játszik zenekaraival, a rubik.erno.quintet-tel és a trio:beeper-rel. 2011-től a JAZZAJ nyitott zenei koncertsorozat házigazdája. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakának végzős hallgatója.

Hock Ernő különböző műfaji határokat előszeretettel feszegető zenész. Először hegedülni, aztán gitározni kezdett, majd tanulmányokat folytatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékén, nagybőgő szakon. Tagja volt az Agostones és az Ágoston Kvartett zenekaroknak, társalapítója az etno-folk-világzenét játszó Zubolynak, jelenleg a Fixi4 nevű, élő zenére épülő hip-hop formáció, Grencsó István zenekarai és a Qualitons tagja, de más, jazz irányultságú zenekarokban is játszik, pl. Ávéd Jánossal, G. Szabó Hunorral, Kovács Lindával. Stiláris nyitottsága, játékának energiadús szabadsága, elhivatottsága okán jelenleg Magyarország legfoglalkoztatottabb nagybőgőse.

Bolcsó Bálint Budapesten, Bécsben, Párizsban, Hannoverben és Kölnben tanult zeneszerzést és elektronikus zenét. Rendszeres résztvevője volt a szombathelyi nemzetközi Bartók Szeminárium zeneszerzés-kurzusainak. Darabjai megszólaltak a Bartók Fesztivál mellett a Budapesti Őszi Fesztivál, a Making New Waves és a bécsi Wien Modern keretében. Hangszeres kompozíciókat, a társművészetekhez kapcsolódó zenéket és hanginstallációkat készít, valamint intenzíven foglalkozik a szabad improvizációval. Szívesen dolgozik élő elektronikával a legkülönbözőbb műfajokban és összeállításokban. Ez utóbbi témakörben írja doktori disszertációját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, illetve oktat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán.

André Vida - Berlinben élő, magyar származású amerikai szaxofonos, aki nem ismer szent műfaji határokat. Játszott Anthony Braxtonnal, Cecil Taylorral, Jamie Lidellel, multimédia installációt készített Anri Sala-val. Radikális széleslátókörűség, stiláris autonómia jellemzi. Szaxofonzajok, hangfolyondárok, koncepciók és fizikalitás.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek