Ruth Cochen


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Ruth Cochen

Ruth Cochen 1996-ban született Budapesten. Hároméves korában tanulta meg a kottaolvasás alapjait. Négyéves korától furulyázni, két évvel később már zongorázni kezdett. 2009 őszétől nyert felvételt a Zeneakadémia Kivételes Tehetségek osztályába, ahol Eckhardt Gábor tanítványa volt. 2014 őszén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakos hallgatója lett Eckhardt Gábor és Nagy Péter növendékeként, majd kitüntetéses diplomát szerzett 2016-ban. A Zeneakadémia keretein belül egy évig Fassang László orgonaművész is tanította. Ezt követően nyolc hónapos szakmai gyakorlaton vett részt az olaszországi Szardínia szigetén, ahol magas szintű korrepetitori tapasztalatszerzés mellett tanári munkásságát is megkezdte a Cagliari Conservatorio-ban. Orgonatanulmányait Angelo Castaldo-nál folytatta. Ezzel párhuzamosan 2016 szeptemberétől Aquiles Delle Vigne portugáliai Nemzetközi Zeneakadémiáján tanul.
Ruth Cochen már eddigi pályája során is számos országos és nemzetközi versenyen vett részt kimagasló eredménnyel. 11 évesen (2007-ben) a Ferenczy György Országos Zongoraversenyen I. helyezést ért el és különdíjat kapott, míg egy évvel később a Chopin+ Nemzetközi Zongoraversenyen II. helyezést ért el. Még ugyanabban az évben a Bartók Béla Országos Zongoraverseny fődíjasa lett. 2010 márciusában az újvidéki V. Isidor Bajic Nemzetközi Zongoraverseny I. helyezettje, az első két kategóriának fődíjasa (laureátusa), Chopin különdíjasa. 2010 áprilisában a IX. Országos Orgonaversenyen Salgótarjánban első helyezést ért el. 2011 áprilisában az eszéki EPTA Nemzetközi Zongoraversenyen második díjat kapott. 2011 októberében az I. Kiskunlacházi Országos Zeneiskolai Orgonaversenyen arany minősítést kapott. 2012 júniusában az V. Chopin Nemzetközi Zongoraversenyen legfiatalabb versenyzőként második díjat kapott. 2013 áprilisában az olaszországi Trevisoban megrendezett V. Ifjú Muzsikusok Zongoraversenyén kategóriájában a legmagasabb pontszámmal kiemelt első helyezést ért el. A 2014 márciusában Szegeden megrendezett VI. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen második legfiatalabbként második díjat kapott, valamint Szeged Város különdíját, és a legjobb Chopin mű előadásáért járó Ferenczy György-díjat is. 2014 májusában a VI. Szegedi Orgonista Találkozón arany minősítést ért el. Ugyanebben az évben, júliusban a pennsylvaniai Lancasterben rendezett Nemzetközi Zongorafesztivál keretében megrendezett romantikus zenei versenyen harmadik helyezést ért el. 2015 áprilisában triójával II. díjat kaptak a IX. Alpe Adria Nemzetközi Kamaraversenyen az olaszországi Udine-ben. 2015 júniusában Trio Energico kamaraegyüttesével megnyerték a 13. Premio Citta di Padova Nemzetközi Zenei Versenyt, ahol Ruth „Virtuosité” kategóriában második helyezést ért el – a zongoristák közül a legmagasabb pontszámmal. Ugyanez év decemberében a Grand Prize Virtuoso Nemzetközi Zenei Verseny zongora és kamarazene kategóriájának is első helyezettje lett, melyet egy meghívás is kísért a Párizsi Opera Bastille gálakoncertjére. 2016 márciusában meghívták az Emil Gilels Fesztiválra, ahol olyan neves művészeknek játszhatott, mint pl. Dimitri Bashkirov, Robert Levin vagy Lylia Zilberstein. Ugyancsak 2016-ban kapott meghívást triójával Amerikába, ahol a kamarazenei koncertek mellett a Lancaster International Piano Festival zongoraversenyének győztese lett. Ugyanez év novemberében a Princess Lalla Meryem Nemzetközi Zongoraversenyen Marokkóban két különdíjat is neki ítéltek a legjobb romantikus és a legjobb Liszt mű előadásáért. Mindemellett a Rabati Magyar Nagykövetségen is hangversenyt adott. 2017 februárjában elnyerte a II. Coimbra Nemzetközi Zongoratalálkozó Liszt-díját is.
Ruth Cochen rendszeresen ad koncerteket hazai és külföldi koncerttermekben is. Már 14 évesen Kínában, a sanghaji világkiállításon zongorázott a magyar nap alkalmából a Szegedi Kortárs Balettel közös produkcióban. 2013 augusztusában önálló koncertet adott a würzburgi Augustinerkirche orgonáján. Ugyanez év szeptemberében közreműködött a Szolnoki Szimfonikus Zenekar évadnyitó koncertjén, ahol Weiner Leó Concertinóját mutatták be Hámori Máté vezényletével. 2014 júniusában Prágában adott szólóhangversenyt a Visegrádi Országok Elnökségi Programja keretében. Július végén a Lancaster Nemzetközi Zongorafesztivál versenyének egyik győzteseként Washington DC-ben lépett fel. 2015 márciusában a Berlini Magyar Nagykövetségen adott koncertet, májusban pedig a Lisszaboni Magyar Nagykövetség hívta meg szerepelni. Ezt kövezően decemberben Rómában és Párizsban hangversenyezett, majd, mint a 2016-os Fischer Annie ösztöndíj nyertese, Bukarestbe is meghívást kapott 2016 májusában. Portugáliai, svájci, izraeli, marokkói és spanyolországi utazása után 2017 elején Figueira de Foz városában adta elő Liszt első zongoraversenyét. Márciusban Amerikában lépett fel, ahol szólóestje mellett a Millersville University zenekarával Chopin e-moll zongoraversenyét adták elő. Két hónappal később Nápolyban adott szóló orgonahangversenyt, majd Cagliari katedrálisában is megismételték a nagy sikerű koncertet. Koncertezett még Szlovákiában, Horvátországban, Olaszországban, Lengyelországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Marokkóban, Portugáliában, Bulgáriában és Izraelben is.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/ruthcochen/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals...

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: o,,áron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Évzáró Puncs Party lesz Siófokon

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. Mi a programzáró fesztivált ajánljuk figyelmetekbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek