Senso Magico


Zenei stílusR & B / Soul / Funk
Senso Magico

A Senso Magico egy magyar soulzenekar, amit 2007. október 23-án Rota Francesco és Ujvári (Pipís) Péter alapított.

Első dalaikat egy budapesti albérletben írták, és szülővárosukban, Tótkomlóson adták elő Péter, alias Pityora legénybúcsúján. Ez a pillanat számít a zenekar megalakulásának. Az alapítást követően több mint 1 évig műhelymunka folyt, aminek eredménye 20 saját dal funk, rock és a kettő ötvözéseként funk rock stílusban. A kezdeti formációt segítette még Rusznák György gitáros és Tóth Máté dobos. A 2009-es évben közel 20 koncertjük volt klubokban, fesztiválokon, egyre növekvő népszerűséggel.

A 2010-es év átalakításra késztette az együttest, tagcserékkel újult meg és véglegesedett az a hangzás, ami a soulzenére jellemző dallamvilággal és mondanivalóval teljesedik ki. Ezzel egyidőben a repertoár is átalakult és a célkitűzés olyan további saját, magyar nyelvű dalok alkotása lett, melyek méltóak a soul műfajának megteremtőihez. Ehhez járul hozzá Tusor Péter basszusgitáros társszerző, Szalóczy Miklós dobos és Harmati Máté billentyűs.

Időközben színpadi megjelenésük egy elismert olasz divatmárka által biztosított lett, egy hazai pedig a koncertek támogatása mellett kötelezte el magát. Őket váltva, a 2017-es jubileumi esztendőben egy vezető festékipari cég és egy meghatározó bank állt a zenekar mögé. Mindezeknek köszönhetően a csapat a budapesti zenei élet kedvelt alakja.

A Soul zene - mint minden mai táncolható könnyűzene alapja - érdekében tett erőfeszítéseik része Francesco Soul History című zenés, zenetörténeti rádióműsora, melyben egyedülálló módon a műfaj ’70-es és '80-as években idehaza fellelhető hangzásait is kutatja elismert művészek vendégeskedésével. A sorozat a 3 évadában jár a 94.2Trend FM-en, de alkalmanként élő koncert, vagy zenés Talk Show különkiadás formában is életre kel.

2013-ban Megszokás, 2014-ben Esőcsepp, 2015-ben Lendület című dalaikkal indultak A Dal, azaz az Eurovíziós Dalfesztivál hazai versenyén. Utóbbi kettőt a zenekar barátja, Várkonyi Attila - Dj Dominique nevezte be a megmérettetésre.

2015 nyarán meghívást kaptak az 1977 óta fennálló legendás Agárdi Popstrandra a Magna Cum Laude-val közös koncertestre. A debütálás annyira jól sikerült, hogy a 2016 és 2018-as években már mentorukkal, Karácsony János - James-el közös műsorral tértek vissza Agárdra, utóbbin a Soul History keretein belül.

2017.szeptember 22.-én, közel háromnegyed éves szervezés, előkészület után került megrendezésre 10.évi jubileumi koncertjük a lehető legméltóbb helyszínen, a Várkert Bazár - Öntőház Udvarán Példaképeik, Fábián Éva, Dorozsmai Péter, Karácsony János - James, Novai Gábor, Várkonyi Mátyás és a Generál legendái - valamint a Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar, Komlós SOUL Horns quartettje közreműködésével. Az előadás a SENSO MAGICO 10 - Az élő Soul History címet kapta, utalva Francesco közkedvelt rádióműsorának élő, ünnepi epizódjára az egykori Budai Ifjúsági Park nagy zenetörténelmi pillanatokat megélt falai között olyan szereplőkkel, akik anno e zenetörténelmet írták. Az előadás keretében jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában a Sensonata Best of 10 Years válogatásalbum a Komlós SOUL Horns fúvós szólamaival felfrissített dalokkal.

A Senso Magico elnevezés egy olasz szóösszetétel, jelentése „az élmény útja”, de átvitt értelemben a hatodik érzék fogalmát is tükrözi.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/senso.magico/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Már a Marson is helyet kapott a Rolling Stones

Már a Marson is helyet kapott a Rolling Stones

Nem vicc, tényleg kaptak egy kőzetdarabot, amit róluk neveztek el. Mármint nem hazavitel céljából, csupán jelképesen, de a zenekar így is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik az Akváriumba

Október 21-én Budapesten ad koncertet a francia könnyűzene legújabb szenzációja, a pofátlanul fiatal, mégis érett férfiak zenei bölcsességével bíró Adam Naas. Ideje megismerkedni az ősszel az Akváriumba érkező sztárral.

Rácz Gergő Tomy Montanával együttműködve magánéletéről énekel

Simplex & Tomy Montana szerzeményét Magyarország egyik legszexibb hangú énekesével, Rácz Gergővel vették fel. A Csendes vihar jól illeszkedik Gergő utóbbi években kiadott slágereinek sorába, hiszen ismét a szerelem kiszámíthatatlanságáról dalol, ami őt sem kerülte el…

A Stranger Things színésznője zenei karriert épít

A Netflix sorozatából ismert színésznő, Maya Hawke nemrég jelentette meg első két dalát.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek