Senso Magico


Zenei stílusR & B / Soul / Funk
Senso Magico

A Senso Magico egy magyar soulzenekar, amit 2007. október 23-án Rota Francesco és Ujvári (Pipís) Péter alapított.

Első dalaikat egy budapesti albérletben írták, és szülővárosukban, Tótkomlóson adták elő Péter, alias Pityora legénybúcsúján. Ez a pillanat számít a zenekar megalakulásának. Az alapítást követően több mint 1 évig műhelymunka folyt, aminek eredménye 20 saját dal funk, rock és a kettő ötvözéseként funk rock stílusban. A kezdeti formációt segítette még Rusznák György gitáros és Tóth Máté dobos. A 2009-es évben közel 20 koncertjük volt klubokban, fesztiválokon, egyre növekvő népszerűséggel.

A 2010-es év átalakításra késztette az együttest, tagcserékkel újult meg és véglegesedett az a hangzás, ami a soulzenére jellemző dallamvilággal és mondanivalóval teljesedik ki. Ezzel egyidőben a repertoár is átalakult és a célkitűzés olyan további saját, magyar nyelvű dalok alkotása lett, melyek méltóak a soul műfajának megteremtőihez. Ehhez járul hozzá Tusor Péter basszusgitáros társszerző, Szalóczy Miklós dobos és Harmati Máté billentyűs.

Időközben színpadi megjelenésük egy elismert olasz divatmárka által biztosított lett, egy hazai pedig a koncertek támogatása mellett kötelezte el magát. Őket váltva, a 2017-es jubileumi esztendőben egy vezető festékipari cég és egy meghatározó bank állt a zenekar mögé. Mindezeknek köszönhetően a csapat a budapesti zenei élet kedvelt alakja.

A Soul zene - mint minden mai táncolható könnyűzene alapja - érdekében tett erőfeszítéseik része Francesco Soul History című zenés, zenetörténeti rádióműsora, melyben egyedülálló módon a műfaj ’70-es és '80-as években idehaza fellelhető hangzásait is kutatja elismert művészek vendégeskedésével. A sorozat a 3 évadában jár a 94.2Trend FM-en, de alkalmanként élő koncert, vagy zenés Talk Show különkiadás formában is életre kel.

2013-ban Megszokás, 2014-ben Esőcsepp, 2015-ben Lendület című dalaikkal indultak A Dal, azaz az Eurovíziós Dalfesztivál hazai versenyén. Utóbbi kettőt a zenekar barátja, Várkonyi Attila - Dj Dominique nevezte be a megmérettetésre.

2015 nyarán meghívást kaptak az 1977 óta fennálló legendás Agárdi Popstrandra a Magna Cum Laude-val közös koncertestre. A debütálás annyira jól sikerült, hogy a 2016 és 2018-as években már mentorukkal, Karácsony János - James-el közös műsorral tértek vissza Agárdra, utóbbin a Soul History keretein belül.

2017.szeptember 22.-én, közel háromnegyed éves szervezés, előkészület után került megrendezésre 10.évi jubileumi koncertjük a lehető legméltóbb helyszínen, a Várkert Bazár - Öntőház Udvarán Példaképeik, Fábián Éva, Dorozsmai Péter, Karácsony János - James, Novai Gábor, Várkonyi Mátyás és a Generál legendái - valamint a Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar, Komlós SOUL Horns quartettje közreműködésével. Az előadás a SENSO MAGICO 10 - Az élő Soul History címet kapta, utalva Francesco közkedvelt rádióműsorának élő, ünnepi epizódjára az egykori Budai Ifjúsági Park nagy zenetörténelmi pillanatokat megélt falai között olyan szereplőkkel, akik anno e zenetörténelmet írták. Az előadás keretében jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában a Sensonata Best of 10 Years válogatásalbum a Komlós SOUL Horns fúvós szólamaival felfrissített dalokkal.

A Senso Magico elnevezés egy olasz szóösszetétel, jelentése „az élmény útja”, de átvitt értelemben a hatodik érzék fogalmát is tükrözi.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/senso.magico/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


ITI itt, ITI ott, ITI mindenütt: indul a jubileumi turné

ITI itt, ITI ott, ITI mindenütt: indul a jubileumi turné

2020-ban tíz éves az Intim Torna Illegál, így a zenekar úgy döntött, hogy felidézi az évtizedes együttlét és barátság legszebb pillanatait. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A The Chemical Brothers friss Grammy-díjas producere Budapestre jön

Március 2-3. között a Budapest Music Centerben rendezik meg a dalszerzők nagy találkozását, a DEX Songwriting Expo-t.

Negyedszer is lármáznak a csajok a Dürerben

Immáron hagyomány, hogy egy estére összegyűlnek hazánk női zenészei, és kitömik a Dürer nagytermét. A Dáma Lárma idén március 7-én – a nőnap előestéjén – lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek