Neoton 1000

Seres Borbála


Zenei stílusKlasszikus
Seres Borbála

Seres Borbála a nemzetközi zenei élet kiemelkedő fiatal tehetségeinek élvonalát gyarapítja. Csak kevesen tudják róla és kevesekről mondható el, hogy szinte minden nemzetközi versenyen, amelyen részt vett dobogóra állhatott, mely a jobbnál jobb fiatal, elismerést kereső - elsősorban férfi - gitárosok köreiben, egyedülálló teljesítménynek tekinthető.

8 évesen kezdett el gitározni Papp József gitárművésznél. Középfokú tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte, ahol ugyancsak Papp József tanította. 2011-ben kitűntetéssel diplomázott a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst egyetemen, ahol Alvaro Pierri gitárművész és Ahmed-Noor Baluch gitárművész osztályában tanult.

A művésznő egészen fiatal korától vesz részt sikeresen hazai és nemzetközi versenyeken. A teljesség igénye nélkül, harmadik helyezettként térhetett haza a spliti nemzetközi gitárversenyről, Spanyolországból Petrerből és Coriából, valamint az ausztriai Rust városában tartott gitárversenyről is. Második helyezettként ünnepelt Kutná Hora városában, első helyet szerzett a szerbiai Novi Sad-ban, valamint a Csehországban kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi gitárversenyen. Legutóbb 2012-ben Bécsben, a mára már igen rangos Forum Gitarre Wien nemzetközi gitárversenyről tért haza első helyezettként.

Számos önálló koncertet adott itthon, illetve Európa számos országában, mint például Ausztria, Csehország, Szlovákia, Németország, Spanyolország rangos nemzetközi fesztiváljain.

A hangszeres előadó-művészet mellett annak metodikai kérdései is foglalkoztatják, ezért diplomamunkáját az alternatív gyakorlási módokról azon belül pedig a mentális tréningről és annak gitáron történő gyakorlatáról írta kiemelkedő eredménnyel.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Borbála-Seres-762600843759225/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát:...

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kitört a pesti autósmozi-láz

Gombamód szaporodnak az autósmozik a fővárosban. Júniustól már a Westend parkolójában is megkezdődnek a vetítések, és a szervezők még azokra is gondoltak, akik nem rendelkeznek kocsival.

Budapest Restart: buli lesz a rakparton!

Nagytakarításra, színezésre – és utcazenére hív a rakpart. A pünkösdi hosszú hétvégén és gyereknapon igazán klassz közösségi akciókra lehet számítani holnapól a pesti alsó rakparton, mely egészen szeptemberi iskolakezdésig várja a kilátogató sétáló, bicikliző és görkorcsolyázó városlakókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek