Neoton 1000

Shabby Blues Band


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Shabby Blues Band
1991. augusztus 8-án került sor a zalaegerszegi illetőségű Shabby Blues Band zenekar első komoly koncertjére, ami után viszont folyamatosan fejlődött az együttes, többek között Gedeon Attila zeneszerző (és szólógitáros), valamint Kránitz Rita szövegíró jóvoltából. A zenekar szerint a talpon maradás titka a kitartás és fanatizmus: a '90-es évek elején Zalaegerszeget példátlan zenekar-alapítási hullám jellemezte, ám az akkori bandákból szinte senki sincs már ringben. S hogy mi a Shabby Blues Band filozófiája? Valahogy így hangzik: "A blues nemcsak zene, hanem életérzés is, és ami a legfontosabb: nem divatzene! Az irányzatot nem lehet kiirtani, mert túlél minden divathullámot."
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát:...

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kitört a pesti autósmozi-láz

Gombamód szaporodnak az autósmozik a fővárosban. Júniustól már a Westend parkolójában is megkezdődnek a vetítések, és a szervezők még azokra is gondoltak, akik nem rendelkeznek kocsival.

Budapest Restart: buli lesz a rakparton!

Nagytakarításra, színezésre – és utcazenére hív a rakpart. A pünkösdi hosszú hétvégén és gyereknapon igazán klassz közösségi akciókra lehet számítani holnapól a pesti alsó rakparton, mely egészen szeptemberi iskolakezdésig várja a kilátogató sétáló, bicikliző és görkorcsolyázó városlakókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek