Neoton 1000

Shantel


Zenei stílusDance / Club / DJ
Shantel
Shantel, hivatalos nevén Stefan Hantel (Frankfurt, 1968. január 1. - ) német producer és DJ, menekült bukovinai németek leszármazottja. Ismert cigány fúvószenekarokkal dolgozik együtt, és leginkább arról ismert, hogy tradicionális balkáni zenéket dolgoz fel elektronikus zenévé.

DJ karrierjét Frankfurtban kezdte. A közönség lelkesedése, amellyel a cigány fúvószenekarok (például a Fanfare Ciocărlia) és a trombitás Boban Marković zenéjét fogadta, arra ösztönözte Shantelt, hogy elektronikusan feldolgozott balkáni cigányzenét is játsszon. Népszerű DJ-estjének, a Bucovina Clubnak a zenéiből két lemezt is összeállított és kiadott saját Essay kiadója gondozásában, és ezzel 2006-ban a BBC Radio 3 egyik világzenei díját is elnyerte.

Egyike volt azoknak a DJ-knek, akik feldolgozták a Taraf de Haidouks és a Kočani Orkestar zenéit a belga Crammed Discs által kiadott Electric Gypsyland válogatáslemezeken. Shantel következő albumát is ez a kiadó adta ki. Törökországban azután vált népszerűvé, hogy a Disko Partizani klipjét Isztambulban forgatta. Azonos nevű 2007-es albuma valamelyest eltér a Bucovina Club techno hangzásától, és inkább a zene balkáni gyökereire koncentrál.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Metallica keresi a saját legjobb dalát

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Vajon egy rapper meg tudja fékezni Atlantában a pusztítást?

Őszintén szólva, nem követjük lépésről lépésre Killer Mike (Michael Santiago Render) pályafutását, az utolsó, amire vele kapcsolatban emlékszünk, az 2013 tájékán volt: az OutKast-tel közös The Whole World refrénje elég dallamtapadásos... megvan?

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek