Siménfalvy Ágota


Zenei stílusEgyéb zene
Siménfalvy Ágota
Édesapja, Siménfalvy Lajos színművész volt, színészdinasztia sarja. Ágota hat éves korától tagja a Magyar Rádió Gyermekkórusának, Reményi János vezetésével, így a világ számos országában énekelt komolyzenei, templomi koncerteken és az MRT hangfelvételein. Tíz évig tanult zongorázni Szirányi Jánostól. Nyolc éves korától Igaz Lucy tanodájában táncolt, ahol balett, jazz-balett, stepp, színpadi tánc képzést kapott. Innen került a Lakner Lívia által vezetett Guttenberg Gyermekszínházba, ahol három évig szerepelt gyerekdarabokban.

Középiskolai tanulmányait a Városmajori Gimnázium zenei tagozatán folytatta, ahol az Angelica leánykarral számos versenyen vett részt és közreműködött a leánykar CD-felvételein Gráf Zsuzsa vezényletével. A gimnázium színjátszó körének egyik előadásával szerepel az Országos Diákszínjátszó fesztiválon, így kerül a Pinceszínház akkor alakuló társulatának növendékei közé. Ezután felvételt nyer az Operett színház stúdiójába, Mikolay László osztályába, első nagyszínpadi szerepe, Dobostorta című operettben volt.

Egy válogatás során megkapja a Veszprémi Petőfi Színház West Side Storyjának Anitáját, Vándorfi László rendezésében. Felvételt nyer a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett- musical szakára, Szirtes Tamás és Léner Péter osztályába, diplomaszerepei:

  • La Mancha lovagja - Aldonza,
  • Egy kis éji zene- Charlotte
  • Gyakorlatra Pécsre kerül ( West Side Story; Anita )
  • majd Szegedre ( West Side Story; Anita )
  • Diósgyőrbe ( La Mancha lovagja; Antónia )
  • a Madách Színházba ( Nyomorultak )
  • és a József Attila Színházba ( Pál utcai fiúk; Geréb )

 Az egyetem után Kerényi-Miklós Gábor által igazgatott Budapesti Operettszínházba szerződik, amelynek azóta is tagja.

Tagja a Budapesti Operett Színház tagjaiból alakult Operett Angyalai formációnak, amely a TV2 Dalnokok ligája című műsor versenyére állt össze.

3 évig forgatott a TV2  Jóban-rosszban című sorozatában ( Irén; altatóorvos ), 2007-től az M1 M.O.M. Musical-operett magazin háziasszonya, műsorvezetője.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Valaki nagyon nem bírja a Delta zenekart – rémálommá vált a szombathelyi koncert

Valaki nagyon nem bírja a Delta zenekart –...

Tartozunk egy vallomással: eleddig fogalmunk sem volt erről a formációról, viszont a tény, hogy például az egyik klipjük hatmillió feletti...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a Kexnek

Új lemezzel és dupla telt házzal koronázza meg karrierjének eddigi legizgalmasabb évét a Qualitons.

Harry Styles vékony jégen táncol

Általában rockzene-témában írom a cikkeimet, de most kivételt teszek – leginkább azért, mert időnként muszáj túllépni a megszokott kereteken, főleg akkor, ha egy olyan, általam nagyon tehetségesnek tartott énekes-dalszerzőről van szó, mint Harry Styles. Vékony jégen táncolok (ha úgy akarjuk fordítani, akkor a lemez címe –...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek