Neoton 1000

Soltész Rezső


Zenei stílusMulatós
Soltész Rezső
Soltész 1963-tól amatőr zenész, a Rangers együttes tagja volt, majd 1968-től a Ki mit tud? után az ORI javaslatára megváltoztatták nevüket Corvina-ra.

1979-ben felbomlott az együttes, majd a néhány hónapig működő Oxigén-t alapította meg.

Soltész Rezsõ szólókarrierje 1981-ben indult, köszönhetõen a táncdalfesztiválnak. Itt érte el azt az átütõ sikert, melynek eredményeképpen három egymást követõ évben (1982-83-84) az év énekese lett, melyet a legnagyobb kritikus, a közönség szavazott meg neki.

Elsõ szólólemeze 1982-ben jelent meg, amelyen szerepelt a már legendássá vált „Szóljon hangosan az ének". Ez a lemez 450.000 példányszámban kelt el.
1996-ig bezárólag Soltész Rezsõ 10 albumot készített és több mint másfél millió hanghordozót adott el.

Szólóénekesi karrierjének aktív részét 1981-ben kezdte és az elsõ nagy korszak -1993-ig tartott. Ezután hosszú ideig nem készített lemezt, de kapcsolata a közönséggel ezek után is megmaradt. A közönség szeretetét azonban folyamatosan érezhette, hiszen fellépésein mindig nagy sikert aratott.

Idõközben sikeres üzletember lett, céget vezet, vagyis igazán sokoldalú ember.
Az új lemez elkészítésének gondolata a BMG-tõl jött. A lemez felvétele során igazi zenészbarátság alakult ki Soltész Rezsõ és Berkes Gábor között.

A lemezen gyönyörû romantikus dalok szólalnak meg, többek között Richard Chleyderman-tól a már jól ismert dallamos Végre rád találtam c. dal.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Metallica keresi a saját legjobb dalát

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Vajon egy rapper meg tudja fékezni Atlantában a pusztítást?

Őszintén szólva, nem követjük lépésről lépésre Killer Mike (Michael Santiago Render) pályafutását, az utolsó, amire vele kapcsolatban emlékszünk, az 2013 tájékán volt: az OutKast-tel közös The Whole World refrénje elég dallamtapadásos... megvan?

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek