Neoton 1000

Subscribe


Zenei stílusPop/Rock
Subscribe
A csapat 1999-es THC néven való megalakulását követően a mai napig érvényes felállás megszilárdulásával 2000-ben keresztelődött át. A kezdeti demókat követően 2003 őszén kezdték meg első nagylemezük felvételét, amely már a Hammer-Edge Records gondozásában került boltokba 2004 december elején. 2005-ben az itthoni fesztivál- és klubkoncertek mellett egy Európa-turnén is jártak az amerikai Pro-Pain társaságában. Ezzel egy időben a Benelux államokban és Németországban is kiadták első lemezüket.

A nemzetközi sajtóban megjelent kritikákban rendre kiemelik a csapat fő vonzerejének tekinthető intenzív színpadi előadásmódjukat, valamint azt, hogy kiváló érzékkel vegyítik a különböző stílusokat alapvetően modern metal zenéjükkel. Az újságírók lelkesen fogadják, hogy többek között jazz, magyar népzenei, funky, reggae elemek keverednek a keményebb metal/hc témákkal. 2006-ban ünnepelték a Subscribe hetedik születésnapját Budapest akkoriban legnépszerűbb alternatív klubjában, a Kultiplexben. Nagy meglepetésre több, mint 700 ember volt rájuk kíváncsi, ki is kellett tenni a megtelt táblát. Innentől fogva akárhová is mentek, mindenhol teltház fogadta őket.

Tavasszal és nyáron Romániában két stadionban megrendezett koncertjük is volt, olyan bandák társaságában mint az amerikai Deftones vagy a svéd Clawfinger. Ezek sikerén felbuzdulva, helyi promóterek lelkes segítségével már egyedül indulhattak országos klub- és fesztiválturnéra keleti szomszédunknál, ahol szintén sikerült minden helyet megtölteniük. Az utolsó állomáson adott koncertjüket a román nemzeti TV már élőben közvetítette! Októberben a budapesti helyek ranglistáján következő lépcsőfoknak számító A38 állóhajón sikerült teltházat produkálniuk, majd ezt követően az évet egy holland és egy magyar klubturnéval zárták.

2007 nyarán már főműsoridőben játszottak az összes jelentős hazai fesztivál nagyszínpadain: Sziget, Sportsziget, mezőtúri Wanted, soproni Volt, Félsziget, Vekeri-tavi, Tokaj-Hegyalja, Balatone és EFOTT, így aztán elmondható, hogy a zenekar addigi legsikeresebb évét zárta. Külön megtiszteltetésnek számított, hogy A38-as koncertjére a modern metal egyik legnépszerűbb kultikus csapata a svéd Meshuggah is őket kérte fel nyitózenekarnak.

Az igényes és változatos, a megjelenés óta megunhatatlan Sanity Has Left The Building után pedig ősszel már érkezett is a második nagylemez, mely a Stuck Progress To Moon címmel. Az anyag mind külső, mind belső tekintetében különlegesre sikeredett, valamint szintén különlegesség, hogy dualdisc (CD+DVD) formátumban látott napvilágot. A korongon tíz dal hallható, melyek közül kettő a nagy érdeklődésre való tekintettel még hivatalos megjelenése előtt szerepelt a Budapestrockandroll különböző válogatáslemezein is. Az album DVD oldalán pedig a csapat egyik A38-as koncertjének felvétele látható-hallható, egy Paul Anka dal Subscribe-osított változatával megspékelve. Mindenkinek, aki szereti a csapatot, mindenkinek, aki eddig nem ismerte őket és egy minden szempontból igazán minőségi anyagra vágyik, mely világszinten is megállja a helyét: kötelező a lemez.

A Subscribe-ot 2008 elején végre a szakma is elismerte azzal, hogy modern rock kategóriában Fonogram díjjal jutalmazta őket második lemezükért. Szintén ezért az albumért a hazai internetes rock/metal sajtó a legjobb hangzás díjával is kitüntette őket. A zenekar 10. Születésnapját a Petőfi Csarnokban tartotta. 2009 tavaszán 15 állomásos turné keretein belül járták körbe az országot. Nyáron már az összes hazai fesztivál fő színpadain játszottak főműsoridőben, és játszottak a Sziget Nagyszínpadon, ahol a Zene a rasszizmus ellen elnevezésű napon adhatták elő dalaikat. Augusztusban meghívást kaptak az MTV Hungary által szervezett Edda Icon gálára, ahol az este legnagyobb sikerét aratva a legendás magyar rockcsapat szerzeményeit adhatták elő saját stílusukban. A fellépés annyira jól sikerült, hogy Pataki Attila ragaszkodott ahhoz, hogy a Subscribe legyen a vendégzenekar Petőfi Csarnokban tartott 30. albumukat bemutató koncertjükön.

Még ezév őszén ismét országjárásba kezdtek, ahol már kizárólag olyan nagyobb helyeken, művházakban, sportcsarnokoban lépnek fel, ahol biztosítani tudják számukra a megfelelő technikai hátteret, hogy a közönségnek a maximumot tudják nyújtani mind hangzásban, mind látványban. A magyar turnét megszakítva néhány külföldi koncertmeghívásnak is eleget tettek, ezeken olyan zenekarok előtt melegítették be a közönséget, mint a Katatonia, a Nightwish, vagy a Beatsteaks.

2009 végére, amolyan karácsonyi meglepetésként kislemezzel rukkolt elő a 6 fős banda, melynek hanganyagán 2 vadonatúj szerzemény és egy Edda feldolgozás, DVD anyagán pedig a zenekar történetét és 10 éves jubileumi koncertjét bemutató interjúkkal tarkított film kapott helyet. A 2010-es évet természetesen ismét egy 18 állomásos hazai, immáron önálló EP-bemutató turnéval indítja a zenekar.

A zenekar tagjai
Csongor Bálint: ének
Tilk Máté: ének
Reich Tamás: gitár
Horváth Attila: gitár
Anga-Kis Miklós: basszusgitár
Rékasi Attila: dob

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégére rakták át

Az Everness fesztivált is augusztus utolsó...

Úgy tűnik, már a hazai fesztiválszervezők sem bíznak abban, hogy a veszély júniusra elmúlik (max. a helyzet...), ugyanis egyre többen tologatják...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Áttolják augusztusra a Fishing on Orfűt

Ezt a hírt egyszer már közöltük – igaz, kérdőjellel – március 31-én, amikor a PICSA "elszólta magát", és feltöltötte a koncertjük eseményét az augusztusi dátummal.

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek