Süle Zsolt


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
Süle Zsolt

Süle Zsolt (Veszprém, 1969. január 28. –) magyar énekes, zeneszerző, A Dal 2018 döntőse.

Süle Zsolt a Vendéglátóipari Szakközépiskolába járt, majd később dolgozott is a vendéglátásban. Édesapja vendéglátós zenész volt, szaxofonon játszott. Zsolt már gyerekkorában zenész akart lenni, de emellett érdekelte a színjátszás is. 14 évesen megalapította első zenekarát, a Storyt, ahol dobos volt.

Később dalszövegeket is írt és megalapította a Sansz nevű zenekart, ami már saját dalokból álló repertoárral rendelkezett, és a Ki mit tud?-ot is megjárta vele. Itt ismerkedett meg Nyakas Krisztiánnal, Csoknyai Györggyel és Holubecz Imrével. Velük együtt kezdett el LGT-dalokat játszani, kezdetben csak saját maguknak, majd a nyilvánosság előtt is. Kísérőzenekara voltak a veszprémi színházban a Miénk a cirkusznak, az LGT-dalok köré íródott darabnak is.

Süle Zsolt az LGT-vel párhuzamosan mindig tagja volt másik zenekarnak is, egyik ilyen a Mozizenekar volt, amiben Süle saját szerzeményeit adták elő. 2014-ben alakult meg az ÉSTE, ahol Trócsányi Gergely fiókban őrzött versei és dalszövegei Süle Zsolt zenei világával keltek életre. Első albumuk már az első évben megjelent. A szerzőpáros 2016-ban többek között Kolozsváron az Interferenciák Nemzetközi Színházi találkozón és Tatán, a Víz Zene Virág fesztiválon is szerepelt.

2017. december 6-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2018-ba bejutott a Zöld a május című dala. Először 2018. január 20-án, a nemzeti dalválasztó első válogatójában lépett színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján holtversenyben az első helyen végzett, és továbbjutott az elődöntőbe. 2018. február 10-én, A Dal első elődöntőjéből a zsűri és a nézők szavazatai alapján 45 ponttal a második helyen végzett, és továbbjutott a műsor döntőjébe.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Elmaradt Caramel debreceni koncertje

Elmaradt Caramel debreceni koncertje

Mi is kiemeltük a Facebook-oldalunkon, de csak most értesültünk arról, hogy a debreceni koncert elmaradt.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy igazi jazz-zenebohóc produkciójával zárul a Müpa swingfesztiválja

A hagyományokhoz híven idén swinggel búcsúztatja a nyarat a Müpa – ezúttal is a műfaj nagyjai segítségével idézik meg a pezsgő zenei korszakot a New Orleans Swingfesztivál alkalmával, augusztus 30. és szeptember 1. között.

Zenés tehetségkutató indul az István, a király rockopera megújítására

A társaságunkban időnként karaoke parti szabadul el – ezeken mindig kötelező elem egyik-másik betétdal a rockoperából. Feltehetően nem erre a megoldásra gondoltak, amikor zenés színházi tehetségkutatót hirdettek az István, a király megújítására – de a jelentkezőknek úgyanúgy a rockopera egy részletét kell előadniuk... :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek