Surya Kencana


HonlapNem ismert
Zenei stílusVilágzene
Surya Kencana
A Surya Kencana A gamelánegyüttes 2010-ben alakult. Alapítóink évekkel korábban a budapesti Indonéz Nagykövetség támogatásával kezdték gamelántanulmányaikat, később Közép-Jáva egyik neves művészeti iskolája (Institut Seni Indonesia Surakarta; ISI Solo) ösztöndíjas vendéghallgatóiként mélyítették hangszeres és elméleti tudásukat. Azóta változó tagsággal számos koncertet adtunk, egyaránt sikert aratva komolyzenei (pl. Zeneakadémia), kortárs (pl. FUGA), világzenei (pl. Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál) és könnyűzenei (pl. Kolorádó Fesztivál) helyszíneken.
A gamelán ma is virágzó ősi indonéz zene. Hipnotikus hangzás- és dallamvilága, többrétegű ritmusai és egyedi tempókezelése több modern nyugati zeneszerzőre is nagy hatást gyakoroltak (pl. Debussy, Satie, Bartók, Cage, Reich, Glass, Ligeti).

Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/suryakencanaagamelan/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Van egy sikerdalod? Készíts hozzá karácsonyi verziót!

Van egy sikerdalod? Készíts hozzá karácsonyi verziót!

Robin Schulz és Erika Sirola „Speechless" című kiadványa nagy léptekkel halad előre: 2018-as megjelenése óta a hozzá készült videóklip több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Meghalt a 21 éves rapper, Juice Wrld

21 éves korában meghalt Jarad Anthony Higgin, azaz Juice Wrld, tudta meg a TMZ. A portál úgy tudja, az amerikai rapper a chicagói Midway nemzetközi repülőtéren kapott epilepsziás rohamot, miután vasárnap hajnalban egy Kaliforniából induló járattal megérkezett – értesült a 24.hu

Celine Dion a '90-es éveket idézi meg az Insta reklámjában

Önmagában váratlan húzás a platformtól, hogy nem egy agyonfilterezett arcú, tökéletes mosolyú, huszonéves influencert kértek fel az együttműködésre, hanem Celine Dion kapta a főszerepet a reklámban – írja a Kreatív.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek