Szabó Dániel Trió


Zenei stílusJazz/Blues
Szabó Dániel Trió
Szabó Dániel játéka és szerzeményei egyaránt különleges, egyéni hangvételt tükröznek. Ez nem véletlen, hiszen a sokoldalú jazz-zongorista-zeneszerző a Közép-Európa országaira jellemző, gazdag kulturális környezetben nőtt fel, majd, a hazájában folytatott tanulmányok után, az Amerikai Egyesült Államokban képezte tovább magát. A zenekarvezető által írt kompozíciókat és standard-feldolgozások, a sajátos ízzel és karakterrel rendelkező darabok megszületését befolyásolták mindazok a zenei hatások, amelyekkel a szerző tanulmányai, illetve munkái során találkozott (a jazz, a komolyzene vagy a népzene különféle irányzatai...). A darabokra jellemző az újszerű és személyes hangvétel, éppúgy, mint a hagyományosabb jazz-stílusok közvetett, burkolt jelenléte is.

Tagok:

 • Németh Ferenc - dob
 • Szabó Dániel - zongora
 • Szandai Mátyás - nagybőgő
 •   Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
   

  Szólj hozzá!


  Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

  Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

  A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna,...
   
  Koncert naptár
  Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

  Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

  Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

  A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

  Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

  A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

  A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

  Django Feszt a Kobuciban – Na de ki az a Django?

  Az Óbudai nyár programsorozat keretein belül augusztus 14-én Django Feszt lesz a Kobuci kertben. A fesztivál méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének.
  Új koncertek