Szakács Gergő


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop
Szakács Gergő

Hétéves kora óta foglalkozik zenével. Az általános iskolában furulyázni, később gitározni tanult. 17 éves kora óta zene- és dalszövegírással foglalkozik.

Országos ismertségét, a 2010-ben indult első magyar X-Faktornak köszönheti. Egyénileg indult a versenyen, de a mentorok úgy döntöttek, hogy csapatban jobban szerepelhet, ezért kapta társának Kőrös Noémit. Végül Mimi & Gergő néven Malek Miklós mentoráltjaiként bekerültek az élő show-ba, ahonnan azonban az első adás után kiszavazták őket a nézők.

2011-ben a Kőbányai Zenei Stúdió énekszakos növendéke volt fél éven keresztül.

2013-ban saját Youtube-csatornát indított. A videókon ismert dalok feldolgozásait adta elő. Ezek az előadások olyan sikeresek lettek, hogy még James Arthur (a brit X-Faktor nyertese) is megosztotta saját oldalán.

2014-ben ismét megpróbálkozott egy tehetségkutatóval. A TV2 Rising Star című műsorában a válogatáson saját szerzeményével, a Hanghajóval meggyőzte a zsűritagokat. Az élő adásban viszont már sem őket, sem a nézőket nem tudta lenyűgözni, így búcsúznia kellett a versenytől.

2015-ben A Dal című műsorban az Ősz utca című szerzeménnyel (amelyben zeneszerzőként is részt vett) bekerült a 30 Legjobb dal közé. A január 24-i első elődöntőben 33 pontot szerzett össze, amely nem volt elég a továbbjutáshoz.

2018-ban két szóló dala jelent meg Idő és Hanghajó címmel. Szólókarrierét 2020-ban folytatta tovább, amikor a Haladok és a Ne sajnálj című dalait adta ki.

2018 januárjában a Follow the Flow formációval közösen jelent meg Plátói címmel dala, amelyben az éneklés mellett zeneszerzőként is részt vett. Áprilisban megjelent a formáció eddigi legnépszerűbb dala a Nem tudja senki, amely már majdnem elérte az 55 milliós megtekintést a legnagyobb videó megosztó oldalon. Novemberben két új dallal jelentkeztek: az Érdekemberek és az Anyám mondta című slágerekkel. A 2018-as év zenei elismeréseket is hozott a csapatnak, méghozzá a Petőfi Zenei Díjátadón az Év Felfedezettjei lettek, az MTV EMA-n pedig a Legjobb magyar előadó díjat nyerték meg. 2019-ben több új dallal örvendeztették meg rajongóikat. Áprilisban megjelent a vidám hangulatú Gavallér, majd ezt követte a Porszem és a Fedezékbe. Augusztusban egy komolyabb témát feszegettek a Csak nélküled élem túl című dalukban, ami a globális felmelegedésre hívta fel a figyelmet. 2020. január 23-án jelent meg A holnap küszöbén. Ezt követte a Tavasz valamint a Kivetett.

Az éneklés mellett dalszerzőként is sikeres lett. Három dala jelent meg és mindhárom dalát Takács Nikolas vitte sikerre. A Mindenen át dalszerzője és szövegírója is volt. A Go On-ban és a Higher Ground-ban dalszerzőként működött közre. Az utóbbi dal ráadásul a szlovák top 50-es lista negyedik helyéig jutott. 2015 őszén jelent meg DJ Lennarddal és Gabriel B-vel közösen készített dala a Lépnünk kell , amely a MAHASZ Top 40-es Dance listáján egészen a 13. helyig jutott. 2016 májusában jelent meg a Wellhello Retúrjegy című dala , amelyben Gergő zeneszerzőként működött közre. 2016 nyarán Menthával közös projektbe kezdtek Sounda néven. Első daluk Minden éjjel címmel júliusban debütált. A dalban Gergő az éneklés mellett zeneszerzőként és szövegíróként is közreműködött. 2017 februárjában új daluk jelent meg Hamis címmel , amit a Hősökkel együtt készítettek. Szövegíróként közreműködött Pápai Joci Özönvíz című dalában is. 2017 júniusában új dallal jelentkezett a Soundával, amely a Végsebesség címet kapta. A Sounda új dala, az Északi szél  2018. február 14-én (Valentin napon) debütált a legnagyobb videómegosztó oldalon. 2019 novemberében a Soulwave együttessel készített közös dala, a Minden tévedésem ostromolta a slágerlistákat.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/SzakacsGergoOfficial
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Cher nem hagyja magát

Cher nem hagyja magát

Cher pert indított Sonny Bono örökösei ellen a közös dalaik jogdíjai miatt, amiktől szerinte megpróbálják megfosztani őt.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Carbonziált filmzenék és filmesített carbondalok az Urániában

A Crossover Uránia a Nemzeti Filmszínház műfajokon átívelő koncertsorozata, ahol minden előadó valamilyen különleges produkcióval lép színpadra, november 12-én például a Carbonfools ad különleges koncertet.

HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.
Új koncertek