Szőke Diána


Zenei stílusKlasszikus
Szőke Diána

Budapesten születtem 1984. február 4-én. Zongorázni 8 évesen kezdtem Szabó D. Botta Ilona tanárnőnél. 13 évesen felvételt nyertem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola előkészítő tagozatába, ahol Gács Anikó és Kékesi Judit tanítottak. 2002-ben érettségiztem, majd 2006-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetében folytattam tanulmányaimat Hargitai Imre növendékeként /, kamara tanárom Nagy Ervin volt /. Záróvizsgáimat kiváló eredménnyel végeztem. 2006-2007 között a II. kerületi Kodály Zoltán Zeneiskolában dolgoztam, mint zongoratanár és korrepetítor.
2008. júliusában a nemzetközi Carl Filtsch zongoraverseny győztese lettem Nagyszebenben.

2009. február 3-án volt szóló diplomakoncertem a Zeneakadémia Nagytermében, és a zenekari június 8-án ugyanott Rolla János és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével .

2010. márciusában a IV. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny első díját nyertem el. A kötelező darab - Madarász Iván 'Tetrafónia' című kortárs művének - előadásáért Artisjus díjat kaptam.

Szóló és kamarakoncerteken szerepelek: rendszeresen férjemmel, Szokolay Balázzsal; Line Ildikóval; Déri Györggyel és más művészekkel.

Nógrádi Péter zeneszerző darabjait interpretáljuk: 2010 áprilisában mutattuk be az AMT napok keretein belül a 'Szerenád' című triót. Illetve 2011. február 9-én az Óbudai Társaskörben csendülnek fel a zeneszerző nemrég komponált művei.

A kortárs zenei koncertek számomra nagyon fontosak, szeretném a közönség számára eljuttatni ezeket a műveket, ugyanúgy, mint a már régről ismert "klasszikusokat" is.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Tom Odell visszatér Budapestre

Tom Odell visszatér Budapestre

A zenész a Barba Negrában adta első magyarországi klubkoncertjét – ide is tér vissza 2022. szeptember 28-án. Amúgy a Szigeten és a STRAND...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Robbie Williams árverésre bocsájt három ikonikus Banksy-alkotást

A Sotheby's március 2-án a brit fővárosban rendezi meg az árverést, amelyen a híres munkákra lehet licitálni.

Koronavírusos Elton John

A HVG értesülése szerint a zenész megfertőződött az új koronavírussal, ezért két dallasi koncertjét halasztani kényszerült.
Új koncertek