Szőke Diána


Zenei stílusKlasszikus
Szőke Diána

Budapesten születtem 1984. február 4-én. Zongorázni 8 évesen kezdtem Szabó D. Botta Ilona tanárnőnél. 13 évesen felvételt nyertem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola előkészítő tagozatába, ahol Gács Anikó és Kékesi Judit tanítottak. 2002-ben érettségiztem, majd 2006-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetében folytattam tanulmányaimat Hargitai Imre növendékeként /, kamara tanárom Nagy Ervin volt /. Záróvizsgáimat kiváló eredménnyel végeztem. 2006-2007 között a II. kerületi Kodály Zoltán Zeneiskolában dolgoztam, mint zongoratanár és korrepetítor.
2008. júliusában a nemzetközi Carl Filtsch zongoraverseny győztese lettem Nagyszebenben.

2009. február 3-án volt szóló diplomakoncertem a Zeneakadémia Nagytermében, és a zenekari június 8-án ugyanott Rolla János és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével .

2010. márciusában a IV. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny első díját nyertem el. A kötelező darab - Madarász Iván 'Tetrafónia' című kortárs művének - előadásáért Artisjus díjat kaptam.

Szóló és kamarakoncerteken szerepelek: rendszeresen férjemmel, Szokolay Balázzsal; Line Ildikóval; Déri Györggyel és más művészekkel.

Nógrádi Péter zeneszerző darabjait interpretáljuk: 2010 áprilisában mutattuk be az AMT napok keretein belül a 'Szerenád' című triót. Illetve 2011. február 9-én az Óbudai Társaskörben csendülnek fel a zeneszerző nemrég komponált művei.

A kortárs zenei koncertek számomra nagyon fontosak, szeretném a közönség számára eljuttatni ezeket a műveket, ugyanúgy, mint a már régről ismert "klasszikusokat" is.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek