Szűcs Gabi


Zenei stílusJazz/Blues
Szűcs Gabi

Szűcs Gabit az igényes zenét szeretők, hallgatók valószínűleg már jól ismerik. A Cotton Club Singers együttes alapító tagjaként 14 évig a zenekar tagja volt. 2007-ben kivált az énekegyüttesből. A váltás egy új zenei világ felfedezését, és művészi személyiségének kibontakoztatását jelenti, nem elfordulva azonban a jazz, a legnemesebb értelemben vett szórakoztató műfajtól.

Szűcs Gabi Budapesten született, zenei előtanulmányait fúvós hangszereken kezdte, fuvolán, illetve oboán. Ám a Könyves Kálmán Gimnázium Irodalmi Színpada elcsábította a színház felé. A színjátszás iránti szerelme sodorta a Gór Nagy Mária színitanodába, ahol olyan mesterei voltak, mint Benedek Miklós. Az ott eltöltött évek megtanították a színpad iránti alázatra, és a művészetek sokszínűségére.

Mindeközben azonban megismerkedett a legendás Sík Olga énektanárnővel, aki az énekesei pálya felé terelte. A nála eltöltött évek meghatározóak voltak művészi felfogásában, zenei ízlésében. Elvégezte az OSZK előadóművészi kurzusát, ének-előadóművész szakon. Itt alapozta meg zenei ízlését, és ezek az évek adták az alapot és az alkalmat, hogy társaival megalapítsa a ma már egyedülálló Cotton Club Singers Énekegyüttest.

A zenekar fennállásának 14 éve alatt számos díjat nyertek, Az együttes tagjaként Szűcs Gabi is az év jazz zenekara kategóriában Emerton-díjas énekes lett, illetve számos nemzetközi fesztiválon méretődtek meg, Németországban, Angliában.

Zenei ízlése nagyon sokszínű. A műfaj legnagyobb előadói, mint Ella Fitzgerald, Carmen McRae, Dinah Washington éppúgy közel állnak szívéhez, mint a mai jelentős előadók közül sokan: Diana Krall, vagy éppen Norah Jones, Stevie Wonder, és Sting. Nem idegen tőle a nagy színpadi, zenés-táncos show-k világa sem, mint amilyeneket Liza Minelli, vagy Barbra Straisand előadásaira jellemző. Éppen ezért műsora is nagyon színes, korszakokat átfogó repertoárból áll, célja, a különböző zenei korszakok legnagyobb slágereit egy mai hangzással, újszerű megközelítésben interpretálni.

Koncertjein, fellépésein több műfajban is megmutatja sajátos, egyedi ízlésvilágát, különleges, össze nem téveszthető hangját. Ebben saját zenekara nagyszerű partner, hiszen fiatal, kiváló jazz-muzsikusok, akik kíséretében olyan világslágereket énekel, amely minden korosztály számára ismerős, de egyedi, modern felfogása új ízt kölcsönöz nekik.

Szűcs Gabi önálló műsorának repertoárján szerepelnek a klasszikus jazz-standardektől a blues-on, keresztül a legismertebb örökzöldekig azok a dalok, amik ezeknek a műfajoknak a legjelentősebb dalai. Mindezt azonban egy egységes, jellegzetes hangszerelés fogja át, egy dinamikus, erőteljes felfogásban.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


 57 éves korában elhunyt Winand Gábor

57 éves korában elhunyt Winand Gábor

Hosszan tartó betegség után, 57 éves korában kedden elhunyt Winand Gábor zenész, énekes, tanár és zeneszerző – tudatta Facebook-oldalán a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

A padlás lesz az Agria Játékok nyitóelőadása

A padlás című musicallel nyitják július 3-án az egri Líceum udvarán az Agria Nyári Játékok operett- és musicalfesztivált.

Könyv, bor és hozzá jazz – fesztivál Balatonfürden

Idén is megrendezik a Könyv-bor-jazz fesztivált csütörtöktől Balatonfüreden. A háromnapos rendezvénysorozat könyvbemutatókkal, borkóstolóval és koncertekkel várja a látogatókat. A zenéhez kapcsolódó programokból válogattunk.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek