Taraf de Akácfa


Zenei stílusNépzene
Taraf de Akácfa

A Taraf de Akácfa egy budapesti székhelyű zenekar, melyet világjáró utcazenészek alapítottak 2014-ben. Meghatározó talákozásuknak egy nemzetközi közösségi ház biztosított teret az Akácfa utcában. Jelenlegi tagjai Erdélyből, a Moldovai Köztársaságból, Svédországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból és Magyarországról származnak, akiket Budapesten marasztalt a népzene iránti közös elkötelezettségük és az ott megtapasztalt folyamatosan inspiráló zenei közeg. A hagyomány és újítás egyszerre van jelen zenéjükben, az erdélyi népdaloktól a bolgár és macedón dallamokig, jelentős hangsúlyt fektetve a román muzsikus zene világára (lăutarească). A zenekar tagjai az idők folyamán beutazták azokat a Kelet-Európai vidékeket, ahonnan zenéjük eredeztethető. A térség legjobbjaitól, híres muzsikusoktól lesték el a szakma fortélyait. Legjelentősebb mestereik a Taraf de Haidouks zenészei és Marcel Râmba voltak, akik nagy hatást tettek a jelenlegi zenéjük kialakulására. Mindez az ismeret kiegészül a zenei tapasztalattal és hagyománnyal, amelyet a különböző kultúrákból érkező tagok sajátjukként hoztak. Eltérő zenei tudásukat és hátterüket összeadva arra törekednek, hogy a hagyományos hangzást egyedi megszólalással ötvözzék. Első lemezüket 2015-ben rögzítettek, mely 2016-ban jelent meg. Második “Trei focuri” című lemezüket 2018-ban rögzítették és 2019-ben mutatták be Budapesten.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/tarafdeakacfa/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Meglepetések nélkül született végeredmény a Petőfi Zenei Díjátadón

Meglepetések nélkül született végeredmény a...

Most már hagyományosan, külön gálaműsor keretében adták át tegnap este a 2019-es Petőfi Zenei Díjakat Zamárdiban, a Strand Fesztiválon. Nagy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A SLIPKNOT új lemeze megelőzte Ed Sheerant

Az együttes 18 éve először került újra a listák élére, jelenleg épp Ed Sheerant előzte meg.

Külön-külön mindketten felléptek nálunk a közelmúltban – egy londoni klubban most összefutottak

Dave Grohlnak és Rick Astley-nek közepes méretű közös halmaza lehet a rajongókat tekintve, de valahogy mindig egy színpadra keverednek. Ilyenkor kezdi sejteni az ember, hogy egy bizonyos szint felett már elmosódnak a műfaji határok, és csak a haverok, a buli meg némi hanta van :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek