Tárkány Művek


Zenei stílusKlasszikus
Tárkány Művek
A zenekar vagy rendezvény rövid bemutatása, a pályázati cél megvalósításának rövid leírása
2008-ban alakult nép- és jazz-zenészekből. Magyar népzenét és jazz ötvöznek bartóki gondolatokat követve. Céljuk, hogy évek munkájával kialakítsanak egy mai korszerű improvizatív zenei stílust a magyar zenei anyanyelven megfogalmazva.

Az népzene, jazz, Bartók hármasból a népzene a magyar zenei anyanyelv, a jazz a kortárs improvizatív zene, Bartók pedig a régi és a modern, a magyar és az európai összeillesztője. Bartókhoz hasonló tisztelettel, alázattal és ízléssel szeretnék a két műfajt összeilleszteni. Jelenlegi zenéjük ennek a hosszú útnak az első állomása, az egymásra találás, egymás műfajának fölfedezése, ismerkedés, ötletelés. Zenéjük friss, ötletes, életigenlő. A kellemes dallamosság mögött mélyebb zenei gondolatok is rejtőznek, így nem csak a szórakozni vágyó, de a műértő hallgatóság is talál magának érdekességet a repertoárjukban.

Történet:
A Tárkány Művek 2008 telén alakult három zeneakadémista és két népzenész kolléga összeállásával. Próbáikat a Zeneakadémia Jazz és Népzenei tanszékének közös épületében tartják. 2009 márciusában megjelent bemutatkozó demó lemezük. Koncertnaptárjuk szépen telik. Budepesten a Pótkulcsban koncerteznek július 1-én, majd az újonnan nyíló Óbudai szabadtéri, népzene-világzenei profilú szórakozóhelyen a Kobuci Kertben lépnek föl július 10-én, augusztus 7-én és szeptember 9-én. Július 25-én Panyolán a IV. Határmenti Világzenei fesztiválon adnak koncertet. Július 18-án a Nyár a Lánchídon fesztivál kereteiben muzsikálnak. A pályázat írása alatt tárgyalás alatt van a Budapesti Fesztiválközponttal a Mesterségek Ünnepén való szereplés is, továbbá a novemberben tartandó debreceni Folkmásfélnapon való koncert is.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A K-pop banda tagjai multimilliomosok lesznek

A K-pop banda tagjai multimilliomosok lesznek

Részvénykibocsátásra készül októberben a BTS nevű dél-koreai fiúbanda mögött álló szórakoztatóipari cég, a Big Hit Entertainment.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ide nekünk az oroszlánt is! Magyar koncertfilm kapta a velencei fesztivál Arany Oroszlánját

A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját az előadóművészeti filmek kategóriájában.

Kikalapált dalokkal jön a születésnapos Kalapács

November elején egyszerre két Kalapács kiadvány is napvilágot lát: "Világvégre" címmel egy vadonatúj stúdióalbum, 12 új Kalapács dallal, illetve "Kikalapált dalok" címmel egy nagyon különleges, 30 dalos dupla feldolgozás album, ahol 30 különböző zenekar játszik egy-egy Kalapács dalt az elmúlt 20 év lemezeiről.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek