Tasto Solo (Spanyolország)


Zenei stílusKlasszikus
Tasto Solo (Spanyolország)

TASTO SOLO 

A Tasto Solo újra felfedezte a középkor végének és a kora reneszánsz kifinomult és virtuóz zenéjét. Az együttest Guillermo Pérez organetto-művész alapította a régizene kiváló szakértőiből-művelőiből. A Tasto Solo célja, hogy a történeti kutatás eredményeit a kreativitással és az érzelmek közvetítésének művészetével ötvözve ismertesse meg a középkor zenei világát. A Tasto Solo egyedi, szuggesztív hangzásvilága a közönséget már az első pillanattól magával ragadja. A csoport meghatározó szerepet játszott az elfeledett zenei repertoárok feltámasztásában és terjesztésében.

A Tasto Solo-nak a Passacaille belga kiadónál eddig három albuma jelent meg: „Meyster ob allen Meystern”, „Le chant de leschiquier” és „Early Modern English Music”, melyek többször is elnyerték a rangos „Diapason d'Or” és egyéb díjakat. Az együttes emellett számos elismerést is kapott a nemzetközi szaksajtótól, pl. Amadeus „A hónap CD-je”, Ritmo & Audio Clásica „Kitűnő”, Pizzicato „Szuperszonikus”, Scherzo „Kivételes”, France Musique „Coup de Coeur” de ilyen az ICMA (Nemzetközi Klasszikus Zene Díj) jelölés is.

A csoportot rendszeres meghívottja a legrangosabb régizenei fesztiváloknak és koncerttermeknek, köztük a Palácio Nacional de Sintra (Portugália), a L'Auditori de Barcelona (Spanyolország), a Fondation Royaumont (Franciaország), a Saintes Fesztivál (Franciaország) ), a berlini Konzerthaus (Németország), a Wiener Konzerthaus (Ausztria), a a Laus Polyphoniae & AM & AMUZ (Belgium), a Concertgebouw Brugge (Belgium), a brüsszeli BOZAR (Belgium), az emblematikus Utrecht Oude Muziek Fesztivál (Hollandia), Cantar di Pietre (Svájc), Wratislavia Cantans (Lengyelország), Banchetto Musicale de Vilnius (Litvánia), Radovljica Fesztivál (Szlovénia), Bergen Középkori Zenei Napok (Norvégia), Koppenhágai Reneszánsz Zenei Fesztivál (Dánia) és a Régizene Alapítvány Szentpétervár (Oroszország). 2020-ban a csoport az Egyesült Államokban debütált az Arizonai Állami Egyetem Herberger Design és Művészeti Intézetével együttműködve szervezett koncertkörútjával.

A Tasto Solo székhelye jelenleg a Château de Bournazel épületében van, amely a francia reneszánsz egyik legegyedibb történelmi helyszíne. A csoport új projektjeinek kidolgozása, létrehozása és terjesztése érdekében kapcsolatban áll az l’Académie Bach de Arques-la-Bataille-vel is.

 

 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Kastélyházibuli újratöltve!

Kastélyházibuli újratöltve!

Újból megrendezik a baráti zenekarok összefogásából született La Boumot – akit érdekel, tavaly milyen volt, a HBO Go kínálatában megnézheti.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

87 ezren fesztiváloztak a Campuson

A fesztivál nyitását nagy várakozás előzte meg mindenki részéről: a koronavírus-járvány miatt két éve nem volt nagy nyári fesztivál Magyarországon, idén a Campus volt az első, amelyet négy teljes értékű nappal szerveztek meg Debrecenben. Az eseményen a szervezők közlése szerint 87 ezren vettek részt.

Korda György is az EFOTT-on landol

A zenei szakma hazai krémje (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company) és a külföldi headlinerek (Scooter, Flo Rida) mellett a retró nagyágyúi is fellépnek az idei EFOTT-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek