Neoton 1000

Tatabányai Black Diamond Big Band


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb zene
Tatabányai Black Diamond Big Band

A Black Diamond Big Band a megyeszékhely egyetlen legnépszerűbb Big-Bandje. Évek óta színvonalasan mutatja be a korabeli szvingzenét, illetve a dzsessz szinte minden válfaját. A zenekar tagjai többségben végzett klasszikus és jazz-zenész, ami lehetővé teszi, hogy többféle stílusban képesek legyenek zenélni.

Az 1998-ban megalakult Black Diamond Big-Band újdonságot jelentett Tatabánya jazz zenei életben, hiszen létrejött egy Big-Band, mely hangzása az 1920-as éveket idézte. A zenekar dinamikus fejlődése ma is töretlen. Ezt a töretlen fejlődést az együttes alapítója és vezetője Ludányi Tamás és művészeti vezetője Elek István szaxofon művész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon tanára biztosítja.

Az együttes elmúlt 20 éve alatt számos koncerttel színesítette Tatabánya zenei palettáját.

A Black Diamond Big-Band ars poeticája: a kortárs jazz, Big-Band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, és közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatait pedig továbbadni a fiatal muzsikus generációnak. Az együttes céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra hazai interpretálását. Az idei Agora Zenei Esték programsorozatában   a Black-Diamond Big-Band vendégművésze: Malek Andrea ének előadóművész.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/tatabanyabigband/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Indul a szabadtéri mozi és koncertekkel is vár a Várkert Bazár

Indul a szabadtéri mozi és koncertekkel is vár a...

Szabadtéri programokkal indul újra a Várkert Bazár. A tényleg csodálatos, dunai panorámával bíró helyszínen többek között kertmozis...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Max. 30 fő – újra korlátozásokat vezettek be a vírus miatt Bulgáriában

Ismét szigorítanak a koronavírus-járvány terjedése elleni intézkedéseken: bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket, a beltéri diszkókat, nem engednek közönséget sporteseményekre és 30 főben maximálják az összejövetelek létszámát.

Budapestre szerveznek fesztivált az alsóörsi Open Road Fesztesek

Szeptember 17. és 19. között rendezik meg a főváros legújabb fesztiválját, a Bikers’ Weekend Budapestet a Vasúttörténeti Parkban – a szervezők nem kispályások, már ami a koncerteket és a motorokat illeti, bár a pin-up lányokkal kapcsolatban szerintünk még nincsenek évtizedeken átívelő tapasztalataik :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek