Tatabányai Black Diamond Big Band


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb zene
Tatabányai Black Diamond Big Band

A Black Diamond Big Band a megyeszékhely egyetlen legnépszerűbb Big-Bandje. Évek óta színvonalasan mutatja be a korabeli szvingzenét, illetve a dzsessz szinte minden válfaját. A zenekar tagjai többségben végzett klasszikus és jazz-zenész, ami lehetővé teszi, hogy többféle stílusban képesek legyenek zenélni.

Az 1998-ban megalakult Black Diamond Big-Band újdonságot jelentett Tatabánya jazz zenei életben, hiszen létrejött egy Big-Band, mely hangzása az 1920-as éveket idézte. A zenekar dinamikus fejlődése ma is töretlen. Ezt a töretlen fejlődést az együttes alapítója és vezetője Ludányi Tamás és művészeti vezetője Elek István szaxofon művész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon tanára biztosítja.

Az együttes elmúlt 20 éve alatt számos koncerttel színesítette Tatabánya zenei palettáját.

A Black Diamond Big-Band ars poeticája: a kortárs jazz, Big-Band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, és közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatait pedig továbbadni a fiatal muzsikus generációnak. Az együttes céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra hazai interpretálását. Az idei Agora Zenei Esték programsorozatában   a Black-Diamond Big-Band vendégművésze: Malek Andrea ének előadóművész.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/tatabanyabigband/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégére rakták át

Az Everness fesztivált is augusztus utolsó...

Úgy tűnik, már a hazai fesztiválszervezők sem bíznak abban, hogy a veszély júniusra elmúlik (max. a helyzet...), ugyanis egyre többen tologatják...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Áttolják augusztusra a Fishing on Orfűt

Ezt a hírt egyszer már közöltük – igaz, kérdőjellel – március 31-én, amikor a PICSA "elszólta magát", és feltöltötte a koncertjük eseményét az augusztusi dátummal.

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek