Neoton 1000

The Palace


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
The Palace

A The Palace zenekar 2018-ban mutatkozott be, de a tagok már több mint 9 éve zenélnek együtt. Solymár Mátyás (ének), Wittinger Bálint (gitár, szintetizátor) és Kerekes Tibor (dobok) általános iskolai osztálytársakból lettek legjobb barátok, így nemcsak a színpadon, de a mindennapi életben is kiegészítik egymást.

A srácok ismerősek lehetnek, ugyanis FLATBAND néven már sok dalt, sőt, egy Cseh Tamás Program által támogatott albumot is kiadtak, de mivel új zenei irányt vettek, ezért a névváltás is időszerűvé vált. A banda hangzása elektronikus és pop elemeket vegyít alternatív rockkal, a csavar viszont a szövegekben jön, ugyanis a The Palace nem az átlagos szerelmes vagy bulis témákat dobja be dalaiban.

A teljes zenekar vegán és straight edge életmódjának köszönhetően szerzeményeikben visszaköszön a környezetvédelem és az állatok alapvető jogainak védelme, ami mellett témaként szolgál a fiatalokat manapság már népbetegségként érintő testképzavar problémája, amely kapcsán az önelfogadás jelentősége és az erre történő ösztönzés áll fókuszban.

A tavaly megjelent három dalos EP főcímdala, a „Pulcsiban alszunk” is ezt a témát dolgozza fel, melyhez Bencze Blanka „Pulcsiban alszom” című könyve adta az ihletet. A zenekar a dalt Závodi Marcival (Zävodi) közösen hangszerelte. A kislemezen található további két track a „James Dean” és az „Arany János” című szerzemények. 2018 folyamán további két daluk is megjelent; az „Elúsznak az esték” és a „Polaroid” című számaikat a Petőfi Rádió és a Music Channel is pozitívan fogadta.

Az együttes koncertjeit átjáró energia bizonyítja, hogy a srácok nem félnek a rockzenei vagy akár a funky elemek használatától sem. Ezt az energiát és sokszínűséget díjazta a szakmai zsűri is a Lángoló Gitárok és a DreherFeszt közös tehetségkutatóján, ahol a zenekar második helyezést ért el az élő döntőben. Emellett, a The Biebers-t is meggyőzték a koncerteken látottak, így a két banda közös turnéval készült a tavaszi szezonra.

Áprilisban a srácok egy újabb dalt hoztak ki „Visszanézek” címmel, amiben Miskovits Marci is közreműködött. A nyári koncertek után pedig a zenekar elkezdte írni második EP-jét, amit ismét Závodi Marcival készítenek.

A The Palace egy rendkívül kreatív banda; a klipeket, grafikákat, zenéket a fiúk mind saját maguk készítik. Emellett létrehozták a The Palace Kollektívát, amellyel az a hosszútávú céljuk, hogy más fiatal tehetségekkel, művészekkel kölcsönösen segítsék és támogassák egymást. A The Palace tagjai még csak 21-22 évesek, mégis jó adag érettség és eredetiség lakozik bennük.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/thepalacekollektiva/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Metallica keresi a saját legjobb dalát

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Vajon egy rapper meg tudja fékezni Atlantában a pusztítást?

Őszintén szólva, nem követjük lépésről lépésre Killer Mike (Michael Santiago Render) pályafutását, az utolsó, amire vele kapcsolatban emlékszünk, az 2013 tájékán volt: az OutKast-tel közös The Whole World refrénje elég dallamtapadásos... megvan?

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek