Neoton 1000

Tony MacAlpine


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő Tony MacAlpine koncertek

Tony MacAlpine

Tony Jeff MacAlpine (Springfield, Massachusetts, 1960. augusztus 29.) amerikai gitáros és billentyűs. A 80-as évek egyik legnagyobb hatású gitárosa, aki rengeteg zenésszel dolgozott már együtt pályafutása során.

MacAlpine nemcsak virtuóz gitárosként ismert, hanem mint képzett klasszikus zongorista is. Zenei pályája zongora és hegedűórákkal kezdődött, így a klasszikus hatások későbbi rocklemezein is megmaradtak, jazz és fusion elemekkel ötvözve. 1986-ban debütált Edge of Insanity című instrumentális lemezével, melyet olyan nagynevű zenészekkel rögzített mint: Billy Sheehan (basszusgitár) és Steve Smith dobos (ex-Journey). A következő Project: Driver albumra összehozta a M.A.R.S. zenekart Tommy Aldridge dobossal, Rudi Sarzo basszusgitárossal és Rob Rock énekessel. A csapat nemsokára feloszlott és MacAlpine visszatért szólópályájára, Squawk néven megalapítva saját kiadóját is. 1987-ben szerepelt Vinnie Moore (Mind's Eye) és Joey Tafolla (Out of the Sun) lemezein, mint billentyűs. Ez évben a Maximum Security lemeze után új együttest toborzott MacAlpine néven, melynek tagjai: Alan Schorn (ének), Mark Robertson (szintetizátor), Mike Jacques (basszusgitár), Billy Carmassi (dob). A csapat egyetlen lemeze 1990-ben jelent meg, Eyes of the World címmel. Ezután MacAlpine visszatért instrumentális projektjeihez, számos albumot jelentetve meg: Freedom to Fly (1990), Evolution (1995), CAB (1997 és 2000). A CAB 2 lemez 2001-ben készült el, a 2004-es CAB 4-et pedig már a Favoured Nations kiadó gondozta.

2001-ben beállt Steve Vai turnécsapatába mint másodgitáros és szintetizátoros. Itt újra együtt játszott a basszusgitár mesterével Billy Sheehannel. Szerepelt Steve Vai - Live at the Astoria DVD-jén is, ahol Vai mellett játszva kibontakoztathatta tehetségét, de a G3 DVD-ken is látható. Ezután jött létre a Devil's Slingshot ahol ismét Billy Sheehan volt a partnere az ausztrál Virgil Donati mellett. Legutóbbi kiadványa 2008-ban jelent meg a CAB keretein belül Theatre de Marionettes címen.

MacAlpine a Yngwie Malmsteen után felbukkant gitáros generáció egyik legismertebbje. Sokoldalú zenész aki könnyedén és izgalmasan keveri zenéjében a metal, a jazz, és a klasszikus zene elemeit. Képzett zongorista is egyben, ezt bizonyítandó a lemezein hallható Chopin darabok is. Azonban leginkább az elektromos gitárjátéka révén ismert. Technikájában ugyanúgy benne van a blues és a shred, mint az arpeggio vagy a tapping.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/tonymacalpineofficial/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek