Trokán Nóra


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb színház

Közelgő Trokán Nóra koncertek

Time After Time - Jótékonysági koncert

Time After Time - Jótékonysági koncert

MOM Kulturális Központ - Színházterem december 09. (19:00)
Trokán Nóra

2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen prózai színész szakon. Ezután a Kecskeméti Katona József Színház társulatához szerződött, 2013-tól vendégművészként játszott az Örkény Színházban is. A 2013–2014-es évadtól szabadúszó.

Édesapja, Trokán Péter, édesanyja, Papadimitriu Athina és édestestvére, Trokán Anna szintén színészek. Együtt hozták létre a PapadimiTRió nevű formációt, melyben közösen énekelnek. Gyerekként még állatorvosnak készült, ám amikor másodikos gimnazistaként egy alkalommal elkísérte nővérét Földessy Margit drámastúdiójába, az ott látottak hatására úgy döntött, mégis inkább színésznő szeretne lenni.

2005-ben nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Egyetemre prózai színészi szakon, Hegedűs D. Géza és Marton László osztályába. Szakdolgozatát 2009-ben Magyarország vagy Görögország avagy repertoár vagy en suit: állandó társulat vagy független színész címmel írta, témavezetője Máté Gábor volt. Diplomázását követően a Kecskeméti Katona József Színház társulatához szerződött, melynél egyetemi gyakorlóévét is töltötte. 2013-tól vendégművészként játszott az Örkény Színházban is. A 2013–2014-es évadtól szabadúszó.

2019-től az RTL Klub saját gyártású, A Tanár című sorozatában alakítja Kovács Lilla karakterét.

Szerepelt a Nemzeti Színház előadásaiban és többször részt vett független színházi produkciókban is, például 2014-ben a Szépművészeti Múzeum Textúra című összművészeti projektjében vagy a -011- Alkotócsoporttal a 011 Fesztiválon.

Színházi szerepei mellett filmekben látható – többek között A harag napja (Day of Wrath) angol-magyar-spanyol koprodukcióban együtt játszhatott Christopher Lamberttel és megkapta az egyik főszerepet Rudolf Péter Kossuthkifli című sorozatában – és szinkronizál is.

Fiatal kora óta fotózik, szívesen készít portréképeket kollégáiról is – kapott már megbízásokat és kiállítása is volt.

Hároméves kora óta lovagol. 2011-ben és 2012-ben részt vett a Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamán. 2016-ban az Szent István Egyetem állatorvos-tudományi kar hippológia szakára jár nővérével. 2013-ban a Red Shoes Days arca volt.

Domján Edit-díj | 2012
Legjobb színésznő - Városmajori Színházi Szemle | 2013
Legjobb női alakítás - a Thália Színház Vidéki Színházak Fesztiválja | 2014
Junior Prima díj | 2015
Legjobb női főszereplő - Pécsi Országos Színházi Találkozó | 2016

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Három év után után hazatérhet a kórházból Lerch István!

Három év után után hazatérhet a kórházból Lerch...

Egy állítólag csodával határos rehabilitációs módszernek köszönhetően az Erkel Ferenc-díjas zenész újra talpra állt és képes járni –...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Demjén és vendégei: Kóbor János először lép fel magyar zenész koncertjén az Omega nélkül

Demjén Ferenc két hete mindennap több órát próbál, és ez így is marad az év végi dátumig. Nem csak azért fontos számára ez a fellépés, mert a legjobb barátaival léphet fel az Arénában tizenkétezer ember előtt, de azért is, mert májusi agyvérzése után itt találkozhat először közönségével, akik aggódva követték a...

Meghalt a 21 éves rapper, Juice Wrld

21 éves korában meghalt Jarad Anthony Higgin, azaz Juice Wrld, tudta meg a TMZ. A portál úgy tudja, az amerikai rapper a chicagói Midway nemzetközi repülőtéren kapott epilepsziás rohamot, miután vasárnap hajnalban egy Kaliforniából induló járattal megérkezett – értesült a 24.hu
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek