Vad Fruttik


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő Vad Fruttik koncertek

Vad Fruttik

Vad Fruttik

Papp László Budapest Sportaréna február 14. (19:00)
Vad Fruttik
Máté Péter elektronikus reinkarnációja, avagy milyen is lehetne a magyar popzene jövője. 1996 őszén alakult bojgrúp a posztgrunge, illetve happyrockos kezdetek után, körülbelül három éve kristályosította ki sajátos stílusát, ami jazz, tánczene és Máté Péter elektronikus reinkarnációjának elegye.

A zenekar eddigi eredményei különféle versenyeken: 1998 Helikon Kulturális Fesztivál - arany minősítés, 1999 Győr Pop-rock-jazz Fesztivál - legeredetibb dalszöveg díja, 2000 Paks Könnyűzenei Tehetségkutató - legjobb zenekar, legjobb dalszöveg, legjobb dal, 2000 Győr Pop-rock-jazz Fesztivál - különdíj, 2001 Jászberény Tehetségkutató - legjobb énekes, 2003 Budapest LGT-Sziget - különdíj, 2005 Rádió Café és Zöld Pardon Tehetségkutató Verseny - legjobb zenekar.

2005-ben, a 'Szerelmes dal' című szerzeményük a Radio Café egyik legtöbbet játszott slágerévé vált. 2006-ban jött ki első nagylemezük, 'Rózsikámnak digitálisan' címmel a Mama Records gondozásában, és ez év végére állt össze a zenekar teljes egésszé.

A 2007-es Sziget és VOLT fesztiválon is teltházas koncertet adtak... sőt, az elmúlt másfél évben országszerte koncerteztek. 2008-ban már az összes nagyobb fesztivál fellépői között voltak. Az MR2 Petőfi Rádió műsorstruktúra váltása óta napi szinten hallhatóak országosan is a fent említett zeneszámoknak köszönhetően. Az évről évre történő fejlődés jól látható. Idén októberben egy újabb jelentős állomáshoz érkeztek: elkészült a Vad Fruttik második nagylemeze, Egy éjszaka Bohémiában címmel, immáron CLS színekben.

A zenekar tagjai
Likó Marcell: ének
Győrffy Gyula: billentyűsök
Herter Tamás: gitár
Kerekes Gergely: gitár
Kaszás Gábor: basszusgitár
Józsa Zoltán: dob

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégére rakták át

Az Everness fesztivált is augusztus utolsó...

Úgy tűnik, már a hazai fesztiválszervezők sem bíznak abban, hogy a veszély júniusra elmúlik (max. a helyzet...), ugyanis egyre többen tologatják...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Áttolják augusztusra a Fishing on Orfűt

Ezt a hírt egyszer már közöltük – igaz, kérdőjellel – március 31-én, amikor a PICSA "elszólta magát", és feltöltötte a koncertjük eseményét az augusztusi dátummal.

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek