Vad Fruttik


Zenei stílusPop/Rock
Vad Fruttik
Máté Péter elektronikus reinkarnációja, avagy milyen is lehetne a magyar popzene jövője. 1996 őszén alakult bojgrúp a posztgrunge, illetve happyrockos kezdetek után, körülbelül három éve kristályosította ki sajátos stílusát, ami jazz, tánczene és Máté Péter elektronikus reinkarnációjának elegye.

A zenekar eddigi eredményei különféle versenyeken: 1998 Helikon Kulturális Fesztivál - arany minősítés, 1999 Győr Pop-rock-jazz Fesztivál - legeredetibb dalszöveg díja, 2000 Paks Könnyűzenei Tehetségkutató - legjobb zenekar, legjobb dalszöveg, legjobb dal, 2000 Győr Pop-rock-jazz Fesztivál - különdíj, 2001 Jászberény Tehetségkutató - legjobb énekes, 2003 Budapest LGT-Sziget - különdíj, 2005 Rádió Café és Zöld Pardon Tehetségkutató Verseny - legjobb zenekar.

2005-ben, a 'Szerelmes dal' című szerzeményük a Radio Café egyik legtöbbet játszott slágerévé vált. 2006-ban jött ki első nagylemezük, 'Rózsikámnak digitálisan' címmel a Mama Records gondozásában, és ez év végére állt össze a zenekar teljes egésszé.

A 2007-es Sziget és VOLT fesztiválon is teltházas koncertet adtak... sőt, az elmúlt másfél évben országszerte koncerteztek. 2008-ban már az összes nagyobb fesztivál fellépői között voltak. Az MR2 Petőfi Rádió műsorstruktúra váltása óta napi szinten hallhatóak országosan is a fent említett zeneszámoknak köszönhetően. Az évről évre történő fejlődés jól látható. Idén októberben egy újabb jelentős állomáshoz érkeztek: elkészült a Vad Fruttik második nagylemeze, Egy éjszaka Bohémiában címmel, immáron CLS színekben.

A zenekar tagjai
Likó Marcell: ének
Győrffy Gyula: billentyűsök
Herter Tamás: gitár
Kerekes Gergely: gitár
Kaszás Gábor: basszusgitár
Józsa Zoltán: dob

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz Barcelonában

A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz...

Barcelonában 5000 fős rockkoncertet rendeznek március 27-én, miután a korábbi, teszteléssel lezajlott kísérleti koncertek során nem fertőződött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Megharcoltak érte: 37 ezer fontért kelt el az Abbey Road egy utcanévtáblája

Átszámolva 15,7 millió forintot adott a tárgyért egy Beatles-rajongó – vagy Beatles-rajongókra számító befektető – az árverésen. A BBC csütörtöki beszámolója szerint a leütési ár messze meghaladta az előzetesen becsült 1000-2000 fontot.

Újra szól a rock a Hegyalján! – Alakul a Wild East Rock fesztivál programja

Most nem túrjuk elő, hányszor és hol sírtunk a Hegyalja fesztivál után – minden imánk így hallgattasson meg :) A LESZ Feszt és a Geronimo Motorcycle Club East összefogása valóságra váltotta a reményeket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek