Vásáry André


Zenei stílusEgyéb zene
Vásáry André

Vásáry André 1982. 07. 17-én született, Debrecenben. A 28 éves fiatalember tehetségére már egész fiatal korában felfigyeltek az emberek, ám képezni elég későn, 18 évesen kezdte a hangját. Hazánk és az Egyesült Államok legnevesebb intézményeiben sajátította el a dalolás csínját-bínját. Az 'Éjkirálynő' áriát  először viccből egy barátnőjének énekelte el, aki énektanárhoz küldte a különleges adottságú énekest. André skálázás közben olyan magasságokba ért, ahol férfi már nem szokott énekelni, hamarosan kiderült, hogy a hangja férfi szoprán, ami rendkívül ritka. Ezt a képességét a crossover nevű műfaj világában - melyben különböző stíluselemek keverednek, André esetében az opera a könnyűzenével, poppal - szeretné kamatoztatni.

A Csillag Születik nevű tehetségkutató műsorban is hallhattunk - többek közt - ilyen jellegű dalt Andrétól, az Ötödik Elem című film egyik betétdalát, a Diva áriát, melyet csak alig néhányan képesek gépi rásegítés nélkül elénekelni, de ő köztük van.

Kezdetben a család nem támogatta André művészi ambícióit, így titokban kezdett énekelni.

André megnyerte a miskolci operaversenyt, a római nemzetközi énekverseny döntőjébe jutott, szerepet kapott a Pesti Színházban a Nemzeti Szinházban, felkérést kapott a világhirű bécsi Staatsoper-től, több nemzetközi versenyre kapott meghivást (Párizs,Graz,Bécs), rendeszeres résztvevője a hazai koncert szinpadoknak, fesztiváloknak (Budapest Barokk Fesztivál, Magyar Farinelli koncert sorozat stb.) illetve külföldi fellépéseknek (Adoro Tour).

André szeretné, ha az operaénekesekről kialakult kép megváltozna, és az opera és a crossover műfaj szélesebb körben is népszerűvé válna. Ez sikerült is neki, mert az emberek annyira megszerették a különleges hangú fiút, hogy közvetlen a végső döntőig és közvetett módon egy saját lemezhez juttatták.

 

 

 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Persze, tudtuk, hiszen mondták július elején, hogy a frontember év végéig terápiás célból visszavonul, de azt is mondták, hogy a zenekar is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ma van a takarítás világnapja – Takarítónőőő jeee!

Az Animal Cannibals Takarítónő című slágerén nem fog az idő vasfoga, egy felfrissítés azonban sohasem árt, főleg akkor, ha az illető hölgy immáron 25 éve suvickol.

A koncerteken is kötelező lesz maszkot viselni?

A Magyar Közlöny friss számából kiderült, hogy az új szabályozás hétfőtől lép életbe – tájékoztat a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek