Yellow Spots


Zenei stílusPop/Rock
Yellow Spots
A magát csak "belezős rakkendroll" zenekarként számon tartó, budapesti illetékességű Yellow Spots egy abszurd rock&roll csapat morbid humorú szövegvilággal, nagybőgővel és fúvósokkal. Johnny Rotten fél liter paprikapálinka elfogyasztása után szodomizálja Fenyő Miklóst egy ledurrant, szocreál táncdalfesztiválon, az összefonódásból született gyermeket pedig Sade márki művein, Lucio Fulci B-kategóriás horrorfilmjein és Dreher Bakon nevelik. Így születik meg a "belezős rakkendroll", mint elviselhetetlen, dobhártyagyalázó műfaj. Lugosi Béla bekanalaz egy tál gulyást, belövi magának a morfiumot és Yellow Spots koncertre indul. Komár László már nem ilyen bátor. Csak zárt ajtó mögött, fülhallgatóval meri hallgatni a zenekar szerzeményeit, közben nyakkendőt köt és bakancsban táncol a tükör előtt.
"Ezt a zenekart minden anyának meg kell hallgattatnia a lányával."

A budapesti Yellow Spots zenekart a koncertszervezéssel foglalkozó dobos, Schleki alapítja 2003 őszén olyan egyéneket gyűjtve maga mellé, mint Napocska, a psychobilly-fanatikus cipész nagybőgős, Márk, a megnyerő mosolyú jazzgitáros és Aberrált, a sörrel és pálinkával üzemelő punk. A tagság hamarosan fúvósokkal bővül tovább, a folyamatos tagcseréken áteső szekció teszi a zenekart hét tagúvá. Az eredmény: balkánian bizarr, gyakran "performanszba" hajló produkció jazz és swing alapokra épülő zenei világgal és abszurd, morbid humorral. 2005-ben adják ki első, 13 számos demójukat "Belezős Balladák" címmel, ezt követi 2006-ban az "Öt fogásos vacsora a belezősökkel" című kislemez, majd 2008 őszén a 6+2 szerzeményt tartalmazó "Torz jövőkép most a múzsa". Mindhárom szerzői kiadásban jelenik meg. A saját stílusát nemes egyszerűséggel csak "belezős rakkendrollnak" nevező banda rendszeres fellépője a hazai kluboknak és fesztiváloknak, de megfordul a környező országokban is.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Keresik az év legjobb magyar klipjeit!

Keresik az év legjobb magyar klipjeit!

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Klipszemlét október 10-én az Akvárium Klubban. A nevezéseket szeptember 15-éig várják.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Woodstockban két napon át esett az eső – a Track emlékbuliján nem fog!

Kereken fél évszázada, körülbelül ötszázezer ember tombolta végig a világ legelső rockfesztiválját, ahol állítólag a háromból két teljes napon át zuhogott az eső. De senkit nem érdekelt az időjárás, a bokáig érő sárban is ünnepelték a zenét, mert olyan istenek és istennők muzsikáltak a színpadon, mint Jimi Hendrix,...

Szerencsésen megérkeztek a Junkies tagjai Dél-Koreába

Sőt, mire ez a cikk megjelenik, már fel is léptek a Gangwon Rock Fesztiválon. A zenészeket a landolás után nem sokkal hatalmas öröm érte: megtudták, hogy a jubileumi kiadványuk aranylemez lett.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek