Zagar


Zenei stílusDance / Club / DJ

Közelgő Zagar koncertek

Zagar koncert

Zagar koncert

Várkert Bazár október 30. (21:00)
Zagar
2002-ben a Local Broadcast c. albummal Európa közepén egy meghatározó zenei világ vált ismertté Zagar néven, és kezdte meg a rock, a trip-hop és az elektronikus tánczenék különös elegyével stílusteremtő útját. Az első nagylemezt követően, (amelyet a Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolt) 2004-ben a Szezon c. film zenei anyagát hordozó Eastern Sugar lemez lendített ismét a zenekar sikerein, majd a 2007-es évvel egy új tag és a Cannot Walk Fly Instead album érkezése olvasztotta a köztudatba a Zagar nevét.

Ismert fesztiválok állandó visszatérői, az országhatáron túl játszottak már Angliában, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Lengyelországban Szlovákiában, Csehországban és Oroszországban is. Koncertjeiket konceptuális vetítés kíséri, amely összeköti az orosz avantgardot a modern idők mozijával, a magyar szűrrealista filmet a jelenkor videóklip kultúrájával.

A fellépések mellett számos filmben illetve TV-sorozatban is hallhatóak a zenéik. A zenekart jelenleg Magyarország egyik legütőképesebb exportcikkjének tartják. Már harmadik számuk kerül be az amerikai CSI - helyszínelők című sorozatba.

Alkalmanként olyan vendégszereplők közreműködésével hoznak új áramlatokat, mint a londoni székhelyű The Puzzle frontembereként ismert Ligeti György vagy az Underground Divas formáció külön-külön is elismert énekesnői: Sena, Péterfy Bori, Németh Juci, Hodosi Enikő, Kutzora Edina, Judy Jay. A velük készített szám a Wings of Love számos rádió listáján és az MTV Top listáján is az első helyre került. Emellett 15000 dal közül második lett az International Songwriters Competiton elektronikus/dance kategóriájában, melynek zsűritagjai között olyan prominens személyiségek álltak mint Tom Waits, Robert Smith, Nelly Furtado vagy Jerry Lee Levis. 2008-ban az MTV European Music Awards Best Local Act kategóriájában jelölték a csapatot.

Felállás:
Zságer Balázs: billentyűk, elektronika, ének
Kovács Andor: gitár
Zságer-Varga Ákos: basszusgitár
DJ Bootsie: scratch
Lázár Tibor: dob
Ligeti György: featuring vocal

Visuals by Kemuri


Diszkográfia
Local Broadcast, 2002
Szezon/Eastern Sugar, 2004
Cannot Walk Fly Instead, 2007

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Cher nem hagyja magát

Cher nem hagyja magát

Cher pert indított Sonny Bono örökösei ellen a közös dalaik jogdíjai miatt, amiktől szerinte megpróbálják megfosztani őt.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Carbonziált filmzenék és filmesített carbondalok az Urániában

A Crossover Uránia a Nemzeti Filmszínház műfajokon átívelő koncertsorozata, ahol minden előadó valamilyen különleges produkcióval lép színpadra, november 12-én például a Carbonfools ad különleges koncertet.

HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.
Új koncertek