Zagar


Zenei stílusDance / Club / DJ

Közelgő Zagar koncertek

ŽAGAR Live ▩ Kobuci Kert ▩

ŽAGAR Live ▩ Kobuci Kert ▩

KOBUCI kert július 19. (20:00)
ŽAGAR - Electric Rituals

ŽAGAR - Electric Rituals

Margitszigeti Szabadtéri Színpad augusztus 23. (21:00)
Zagar
2002-ben a Local Broadcast c. albummal Európa közepén egy meghatározó zenei világ vált ismertté Zagar néven, és kezdte meg a rock, a trip-hop és az elektronikus tánczenék különös elegyével stílusteremtő útját. Az első nagylemezt követően, (amelyet a Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolt) 2004-ben a Szezon c. film zenei anyagát hordozó Eastern Sugar lemez lendített ismét a zenekar sikerein, majd a 2007-es évvel egy új tag és a Cannot Walk Fly Instead album érkezése olvasztotta a köztudatba a Zagar nevét.

Ismert fesztiválok állandó visszatérői, az országhatáron túl játszottak már Angliában, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Lengyelországban Szlovákiában, Csehországban és Oroszországban is. Koncertjeiket konceptuális vetítés kíséri, amely összeköti az orosz avantgardot a modern idők mozijával, a magyar szűrrealista filmet a jelenkor videóklip kultúrájával.

A fellépések mellett számos filmben illetve TV-sorozatban is hallhatóak a zenéik. A zenekart jelenleg Magyarország egyik legütőképesebb exportcikkjének tartják. Már harmadik számuk kerül be az amerikai CSI - helyszínelők című sorozatba.

Alkalmanként olyan vendégszereplők közreműködésével hoznak új áramlatokat, mint a londoni székhelyű The Puzzle frontembereként ismert Ligeti György vagy az Underground Divas formáció külön-külön is elismert énekesnői: Sena, Péterfy Bori, Németh Juci, Hodosi Enikő, Kutzora Edina, Judy Jay. A velük készített szám a Wings of Love számos rádió listáján és az MTV Top listáján is az első helyre került. Emellett 15000 dal közül második lett az International Songwriters Competiton elektronikus/dance kategóriájában, melynek zsűritagjai között olyan prominens személyiségek álltak mint Tom Waits, Robert Smith, Nelly Furtado vagy Jerry Lee Levis. 2008-ban az MTV European Music Awards Best Local Act kategóriájában jelölték a csapatot.

Felállás:
Zságer Balázs: billentyűk, elektronika, ének
Kovács Andor: gitár
Zságer-Varga Ákos: basszusgitár
DJ Bootsie: scratch
Lázár Tibor: dob
Ligeti György: featuring vocal

Visuals by Kemuri


Diszkográfia
Local Broadcast, 2002
Szezon/Eastern Sugar, 2004
Cannot Walk Fly Instead, 2007

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Paul McCartney egy filmklasszikusból írt musicalt

Paul McCartney egy filmklasszikusból írt musicalt

Paul McCartney musicalt ír Az élet csodaszép (It's A Wonderful Life) című 1946-os Frank Capra filmklasszikusból – adta hírül a BBC News.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Még egyszer a szigetes pénzfeltöltésről: így használjátok a FestiPayt!

A héten számoltunk be arról, hogy a Sziget-körbe tartozó fesztiválok után tavaly több mint 100 millió (!!!) forint maradt a kasszában, mely összeget a fesztiválozók NEM igényeltek vissza a kártyafeltöltéseikből.

Fenyő Miklós és a Nazareth is fellép a Váci Vigalomban

Július 19-én kezdődik a 27. Váci Világi Vigalom, a város és a Dunakanyar egyik legrangosabb kulturális eseménye; az ingyenes fesztiválon külföldi és magyar előadók is fellépnek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek