Zagar


Zenei stílusDance / Club / DJ
Zagar
2002-ben a Local Broadcast c. albummal Európa közepén egy meghatározó zenei világ vált ismertté Zagar néven, és kezdte meg a rock, a trip-hop és az elektronikus tánczenék különös elegyével stílusteremtő útját. Az első nagylemezt követően, (amelyet a Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolt) 2004-ben a Szezon c. film zenei anyagát hordozó Eastern Sugar lemez lendített ismét a zenekar sikerein, majd a 2007-es évvel egy új tag és a Cannot Walk Fly Instead album érkezése olvasztotta a köztudatba a Zagar nevét.

Ismert fesztiválok állandó visszatérői, az országhatáron túl játszottak már Angliában, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Lengyelországban Szlovákiában, Csehországban és Oroszországban is. Koncertjeiket konceptuális vetítés kíséri, amely összeköti az orosz avantgardot a modern idők mozijával, a magyar szűrrealista filmet a jelenkor videóklip kultúrájával.

A fellépések mellett számos filmben illetve TV-sorozatban is hallhatóak a zenéik. A zenekart jelenleg Magyarország egyik legütőképesebb exportcikkjének tartják. Már harmadik számuk kerül be az amerikai CSI - helyszínelők című sorozatba.

Alkalmanként olyan vendégszereplők közreműködésével hoznak új áramlatokat, mint a londoni székhelyű The Puzzle frontembereként ismert Ligeti György vagy az Underground Divas formáció külön-külön is elismert énekesnői: Sena, Péterfy Bori, Németh Juci, Hodosi Enikő, Kutzora Edina, Judy Jay. A velük készített szám a Wings of Love számos rádió listáján és az MTV Top listáján is az első helyre került. Emellett 15000 dal közül második lett az International Songwriters Competiton elektronikus/dance kategóriájában, melynek zsűritagjai között olyan prominens személyiségek álltak mint Tom Waits, Robert Smith, Nelly Furtado vagy Jerry Lee Levis. 2008-ban az MTV European Music Awards Best Local Act kategóriájában jelölték a csapatot.

Felállás:
Zságer Balázs: billentyűk, elektronika, ének
Kovács Andor: gitár
Zságer-Varga Ákos: basszusgitár
DJ Bootsie: scratch
Lázár Tibor: dob
Ligeti György: featuring vocal

Visuals by Kemuri


Diszkográfia
Local Broadcast, 2002
Szezon/Eastern Sugar, 2004
Cannot Walk Fly Instead, 2007

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Időutazás a Rasmus-szal a Barba Negrában

Időutazás a Rasmus-szal a Barba Negrában

Remek kis időutazós esténk volt pénteken a The Rasmus zenekar jóvoltából, akik a 15. szülinapját ünneplő legendás Dead Letters albumuk turnéja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

Így Márton-napozik a Lóci játszik és a The Biebers

A Gellért Szálló Márton-napi Borfesztiválja minden évben más-más tematika köré épül fel. Idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet.

A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

A Dal 2020-t illetően úgy tűnik, hogy a 2019-es versenyhez nagyon hasonló műsorsorozatra számíthatunk, de nagyon meghökkentő határidőkkel és feltételekkel – írja az ESC Hungary
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek