A fából készült lánnyal kaland az élet sikkes tüllszoknyában

2017/07/14  ·     ·  Juhász Vali

Szépen csorognak a "kézzelfogható" produktumok a CSTP által támogatott zenekaroktól: megnézzük, mi a helyzet a Drasztik Puttó, a Kamilka és a Pesti Sikk, valamint a KIES háza táján.

A fából készült lánnyal kaland az élet sikkes tüllszoknyában

Drastik Putto: Fából készült lány

A Drastik Putto lassan egyre szélesebb körben ismert zenekarrá válik. Aki hallott róluk, eddig annyit tudott általában, hogy Mihalik Ábel (ex-Kispál, ex-Kiscsillag) zenekaráról van szó. Viszont a CSTP-nek köszönhetően egyre több fellépési lehetőségük van és a többedik videoklipet készítették most el.

A Fából készült lány című dal ténylegesen nevezhető a zenekar "slágerének", akárhány koncertjükön voltam, ezt mindig mindenki kívülről fújta, és együtt énekelte velük.

Sokan gondolkodtam azon, hogy miről is szól ez a dal. Valójában talán azokról a leányzókról, akik mindent (értsd: mindent) megtesznek azért, hogy a kinézett híres énekes/zenész/celeb (megfelelő rész aláhúzandó) figyelmét felkeltsék. A cél érdekében végtelen számú követőre törekednek a közösségi médiában, beállított, retusált, filterezett képekkel (amin amúgy gyönyörűek), másoktól lopott posztokkal, eredetinek és provokatívnak tűnő bejegyzésekkel. Majd amikor odakerülnek az áhított sztár ágyába, akkor kiderül, hogy valójában már csupán a virtuális világban élő, az igazi földi és testi örömöktől teljesen eltávolodott emberekké váltak, akikkel olyan szerelmeskedni, mintha fából lennének. És szex közben (is) már azon gondolkodnak, hogy mit is kéne posztolni erről (vagy bármi másról). Néha ugyan megpróbálnak ebből a felvett pózból kitörni, de már nem megy. Nyilván mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, engem az első meghallgatás óta ilyen hangulat kerít hatalmába.

A videoklip annyiban tér el az eddigiektől (például a Mohaember szürreális, animációs világától), hogy élő szereplők vannak benne. Épp ideje, hogy beazonosítsuk a zenekar tagjait, hiszen ők egy baráti társaság, akik évek óta együtt nyomják. Hajrá!

 

KIES: Kaland az élet

A KIES is új klippel jelentkezett, ők 2015 márciusában alakultak több jelenleg is aktív, valamint időközben megszűnt zenekar tagjaiból.

Minőségi rockzenével kívánnak tarolni, első kislemezük, az "Ez még csak a kezdet" című 2015 júliusában jelent meg. Ugyanabban az évben ősszel turnéra indultak a Fish! társaságában, melyet folytattak 2016 tavaszán is.

Második helyezést értek el a Talentométer tehetségkutató pop/rock kategóriájában.
2016 szeptemberében megjelent első nagylemezük a Kaland az élet, mely igazán jó fogadtatást kapott mind szakmai szempontból, mind a közönség részéről.
A lemez megjelenése óta a zenekar folyamatosan koncertezik, jó sűrű nyaruk van, Budapesten augusztus 31.-én lesznek láthatóak és hallhatóak az A38 Hajó tetőteraszán a Sunsettel. Ez pedig az új videoklipjük.

 

 

Kamilka és a Pesti Sikk: Pesti Sikk

Kulcsszavaik: Swing, jazz, latin futurisztikus tüllszoknyában, hanyag elegancia, bájos női líra, kortalan nívós zenei csemege, ízléses, csinos. Sanzonok a szerelemről, a barátságról, a könnyed szórakozásról, a pesti életről.

A Kamilka és a Pesti Sikk nevű formációnak (Kiss Kamilka és 4 fess, stílusos férfitársa) június végén jelent meg a nagylemeze, Pesti Sikk címmel (hogy ne legyen nehéz megjegyezni).

Nevükhöz hűen a húszas, negyvenes évek magyar sanzonait, őszinte zenei vallomásait igyekeznek előadni, meghallgatva a most megjelent anyagot, ez sikerül is nekik. Nagyon szeretik a hangulatos kulcsszavakat és kulcsmondatokat, ezért lemezükről a követezőket kívánják megosztani a nagyközönséggel:

"Kóricálok az éjjeli geometriában, ahol a vizek szerelmesek, a színeknek illata van, az érintésnek színe. Művész moziban ülök, pöttyös bögréből kávét iszom – virággal a hajamban – miközben versek sétálnak át rajtam minden feltűnés nélkül. Színes körömlakkal festek az aszfaltra, szappanbuborékot fújok, mezítláb sétálok a fűben, ölelgetem a fákat, akik visszaölelnek. Kiállításokon álmélkodom, szélgép-effektezem a hajszárítóval, zenéket érintek meg az ujjammal. Írok, fotózom, zenélek és rajzolt deszkákon muzsikálom el, hogy a szerelem a legfőbb törvény – ami ugyebár tény."


Képtár

  • A fából készült lánnyal kaland az élet sikkes tüllszoknyában kép 57445
  • A fából készült lánnyal kaland az élet sikkes tüllszoknyában kép 57447
 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek