A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja – gigantikus szobrot avattak a tiszteletére

2022/06/24  ·     ·  koncert.hu

A francia Hellfest metálfesztivál egy hatalmas szoborral tiszteleg a Motörhead néhai alapítója, Lemmy Kilmister előtt, amelybe elhelyezték hamvainak egy részét is.

Fotó: actu.fr

Az avatás tegnap este volt a hírek szerint, a fesztivál oldalán még nem találtunk vonatkozó bejegyzést (csak egy fotót a Scorpions koncertjéről kommentár nélkül), de hiszünk a zenekar hivatalos közleményének:

"Szeretett Ian 'Lemmy' Kilmisterünk, a Motörhead alapítója hamvainak egy részét az idei Hellfest fesztiválon, a franciaországi Clissonban helyezték el egy új, óriási szoborban, az egyedülálló megemlékezés hivatalos ceremóniája 2022. június 23-án lesz. A szobrot Caroline Brisset művésznő készítette. Miután a Scorpions befejezi a koncertet, Phil Campbell és Mikkey Dee mondanak néhány szót, lejátszanak egy Lemmy tiszteletére készült videót, majd koccintanak az emlékműre.

Fotó: Hellfest

A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja (a Motörhead az első Hellfesten játszott, és azóta is a fesztivál alapkövei voltak), és a zenekart mindig is erős kötelék fűzte a francia rock'n'roll családhoz. Ezért helyénvaló, hogy Lemmy örökké jelen legyen a helyszínen, és a rajongók innentől kezdve minden Hellfesten összegyűlhetnek és leróhatják tiszteletüket előtte. Ez a szertartás lehetőséget ad a rajongóknak arra is, hogy részt vegyenek saját Lemmy-megemlékezésükön, és megnézzék annak az egyedi urnának a miniatűr másolatát, amely Lemmy hamvait rejti a kaliforniai Forest Lawn temetőben, Hollywoodban.

Azok a rajongók, akik szeretnék megosztani saját tisztelgéseiket, emlékeiket, élményeiket vagy leróni kegyeletüket, a #LemmyLivesAtHellfest hashtag használatával posztolhatnak."

A fesztivál területén már állt egy Lemmy-szobor, de gipszből készült, és az idő komoly kárt tett benne. A bár az új emlékmű avatása tegnap megtörtént, szerintünk senki sincs elkésve a posztolással, a mi csatlakozási pontunk pedig az, hogy a most dübörgő VOLT fesztiválon találkozott utoljára tudósítónk a zenésszel:

Találkozásom Lemmyvel

 

 

 

 

Lemmy, Motörhead, Hellfest, szobor

 

 

Szólj hozzá!


Feszes és büntető: novemberben jön a Volbeat!

Feszes és büntető: novemberben jön a Volbeat!

A dán rock'n'roll lázadók bejelentették Servant Of The Road elnevezésű világkörüli turnéjuk 32 állomásos európai szakaszát, amelyen – a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Vasárnap a Barba Negrában a skót metálosok, aki feldolgoztak egy Neoton-slágert

A PIRATEFEST BUDAPEST keretén belül vasárnap a Barba Negrában lép fel a Alestorm skót kalózmetál-banda a Visions Of Atlantis és a Rumproof társaságában. Legújabb lemezükről a legújabb videójuk címe: Magyarország, de nem csak egy dal erejéig kötődnek hozzánk.

Két év után ismét végighúzzák a városon a szekeret: Krisna-fesztivál a Városligetben

Két év kihagyás után a Krisna-hívők ismét Szekérfesztivált rendeznek július 9-én, szombaton, Budapesten. Az indiai Szekérfesztivál során az éneklő, táncoló résztvevők hatalmas kötelekkel húzzák végig a városon azt a tarka és díszes szekeret, amelyen Krisna, azaz Isten egy különleges formáját, az "Univerzum Urát" helyezik el.
Új koncertek