A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja – gigantikus szobrot avattak a tiszteletére

2022/06/24  ·     ·  koncert.hu

A francia Hellfest metálfesztivál egy hatalmas szoborral tiszteleg a Motörhead néhai alapítója, Lemmy Kilmister előtt, amelybe elhelyezték hamvainak egy részét is.

Fotó: actu.fr

Az avatás tegnap este volt a hírek szerint, a fesztivál oldalán még nem találtunk vonatkozó bejegyzést (csak egy fotót a Scorpions koncertjéről kommentár nélkül), de hiszünk a zenekar hivatalos közleményének:

"Szeretett Ian 'Lemmy' Kilmisterünk, a Motörhead alapítója hamvainak egy részét az idei Hellfest fesztiválon, a franciaországi Clissonban helyezték el egy új, óriási szoborban, az egyedülálló megemlékezés hivatalos ceremóniája 2022. június 23-án lesz. A szobrot Caroline Brisset művésznő készítette. Miután a Scorpions befejezi a koncertet, Phil Campbell és Mikkey Dee mondanak néhány szót, lejátszanak egy Lemmy tiszteletére készült videót, majd koccintanak az emlékműre.

Fotó: Hellfest

A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja (a Motörhead az első Hellfesten játszott, és azóta is a fesztivál alapkövei voltak), és a zenekart mindig is erős kötelék fűzte a francia rock'n'roll családhoz. Ezért helyénvaló, hogy Lemmy örökké jelen legyen a helyszínen, és a rajongók innentől kezdve minden Hellfesten összegyűlhetnek és leróhatják tiszteletüket előtte. Ez a szertartás lehetőséget ad a rajongóknak arra is, hogy részt vegyenek saját Lemmy-megemlékezésükön, és megnézzék annak az egyedi urnának a miniatűr másolatát, amely Lemmy hamvait rejti a kaliforniai Forest Lawn temetőben, Hollywoodban.

Azok a rajongók, akik szeretnék megosztani saját tisztelgéseiket, emlékeiket, élményeiket vagy leróni kegyeletüket, a #LemmyLivesAtHellfest hashtag használatával posztolhatnak."

A fesztivál területén már állt egy Lemmy-szobor, de gipszből készült, és az idő komoly kárt tett benne. A bár az új emlékmű avatása tegnap megtörtént, szerintünk senki sincs elkésve a posztolással, a mi csatlakozási pontunk pedig az, hogy a most dübörgő VOLT fesztiválon találkozott utoljára tudósítónk a zenésszel:

Találkozásom Lemmyvel

 

 

 

 

Lemmy, Motörhead, Hellfest, szobor

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek