A Pater Noster nem egy lift...

2021/11/29  ·     ·  koncert.hu

A Pater noster a Miatyánk imádság latin nyelvű változatának felütése. A páternosztert azért hívják így, mert a rózsafüzéren egy speciális gyöngy jelzi, hogy ráfordul a Miatyánkra az imasor, a felvonó is egy ponton átfordul – így kapta a nevét. És ez a címe egy most megjelent magyar számnak is, amely egy készülő film betétdala.

A Pater Noster nem egy lift...

Mohai Emese hollywoodi produkciók hangszerelője, szerzője írta Goztola Kristina színésznő és Halmi Péter író, rendező készülő egész estét filmjének a zenéit. Az In the Shadow of White (A fehér árnyékában) című alkotás jövő tavaszra készül el, ám az egyik betétdalt Pater Noster címmel most megjelentették videó formájában. A felvételen Kristina és Péter énekel.

Mohai Emese hosszú évek óta Los Angelesben él és alkot. Olyan hollywoodi produkciók hangszerelője volt, mint az Andy Fickman (Apádra ütök, A Boszorkány-hegy, A pláza ásza Vegasban) által rendezett Micsoda lány ez a srác! film, vagy a Dwayne Johnson főszereplésével készült Gyerekjáték. Emese Disney-produkciókba is írt zenéket. A legnagyobb hollywoodi zeneszerzők mellett – mint például John Williams, Hans Zimmer, Danny Elfman, Alan Silvestri mellett – állandó tagja az ASMAC - American Society of Music Arrangers and Composers szervezetének.

"A dal címe Pater Noster, a Mi Atyánk ima eredeti latin nyelvű szövegére komponált csodálatos muzsika. Petit 2012-ben hívták meg Los Angelesbe, ahol 5 éven keresztül rendezett színházi előadásokat. Ide vezethető vissza az Emesével való ismeretség. A közös munka lehetősége már többször szóba került, de ebben a projektben realizálódott. Emese folyamatosan Los Angelesben van, mi pedig Európában, Pesten és Párizsban, de a technikának köszönhetően napi kapcsolatban voltunk, az internet segítségével minden átbeszéltünk" – mesélte Goztola Kristina.

A feléneklés és a zenei alap Budapesten készült. A dal a filmben egy magyar operaénekesnő tolmácsolásában hangzik majd el, így Kristina és Péter duettje e számnak egy különleges verziója.

"Ez egy különleges, karácsonyra készült felvétel, videó tőlünk, a film képkockáit nem tartalmazza" – tette hozzá színésznő.

A film több helyszínen – Magyarországon, Franciaországban és Olaszországban – forog, 2022 tavaszára tervezik a befejezést.

In the Shadow of White, filmzene

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek