Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

2022/05/18  ·     ·  koncert.hu, MTI

Formabontó kisfilmekkel kampányol a Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME): rajzfilm rocksztárral mutatják meg, mi kell a jó rendezvényhez.

Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Az elmúlt évek koronavírussal terhelt időszaka nem csak a gazdaság szolgáltató ágazatait sodorta nehéz helyzetbe, de a szórakoztatóipar szereplőit sem kímélte. Elmaradt fellépések, bezárt stadionok és művelődési házak, lemondott turnék jellemezték ezt az időszakot. Ennek azonban remélhetőleg örökre vége és újra visszatér az élet a normális kerékvágásba ebben a szektorban is.

A koncertszezon újra pezsegni fog, nem mindegy azonban, hogy milyen körülmények között lépnek majd színpadra a zenészek. A Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME) ezért formabontó tájékoztató kampányt indít, amelyben kisfilmekkel mutatják be, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a zenei előadók a legtöbbet tudják adni a közönségnek.

A négy részes, vicces és szórakoztató animációs rövidfilm-sorozat főszereplője Laci, a rocksztár, aki végigvezeti a nézőt a színpadra állás legfontosabb lépésein – a szerződéskötéstől a technikai rider ismeretén keresztül a backstage-ben folyó munkáig – a nagy bulira történő felkészülését nyomon követve pedig bárki megismerheti a sikeres koncertszervezés elengedhetetlen részleteit.

A bemutató eseményen Puskás-Dallos Péter, a Biebers frontembere azt hangsúlyozta, hogy a koncertek szervezésekor fontos lenne általánosan használni az elmúlt évtizedekben felhalmozódott tudást. Molnár Ferenc Caramel énekes-zeneszerző arról szólt, hogy tapasztalatai szerint az igyekezet mindenkiben megvan, ám olykor az olyan alapvető szolgáltatásokra nem figyelnek oda, mint amilyen a megfelelő áramerősség vagy a fedett színpad.

A Kathy Zsolt kreatív producer irányításával készült animációs kisfilmek a technika, a backstage, a catering (étel-ital), valamint a szerződés, a jogdíj és a reklám fontosságát, a szerződésekben ezekre vonatkozó passzusok betartását hangsúlyozzák.

A kampányfilmeket a ZEME számos felületen fogja terjeszteni. A ZEME 56 könnyűzenei menedzser által alakult zeneipari egyesület. Céljuk, hogy a könnyűzenei szakma többi résztvevője és a döntéshozók felé egységesen képviseltessék magunkat, ugyanakkor fontosnak tartják szakmai körben a folyamatos információ-cserét, a tudás fejlesztését, egymás segítését és a zenei menedzser szakma presztizsének növelését.

Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete, Kathy Zsolt, rendezvényszervezés, koncertszervezés, háttéripar, rajzfilm

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek