Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

2022/05/18  ·     ·  koncert.hu, MTI

Formabontó kisfilmekkel kampányol a Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME): rajzfilm rocksztárral mutatják meg, mi kell a jó rendezvényhez.

Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Az elmúlt évek koronavírussal terhelt időszaka nem csak a gazdaság szolgáltató ágazatait sodorta nehéz helyzetbe, de a szórakoztatóipar szereplőit sem kímélte. Elmaradt fellépések, bezárt stadionok és művelődési házak, lemondott turnék jellemezték ezt az időszakot. Ennek azonban remélhetőleg örökre vége és újra visszatér az élet a normális kerékvágásba ebben a szektorban is.

A koncertszezon újra pezsegni fog, nem mindegy azonban, hogy milyen körülmények között lépnek majd színpadra a zenészek. A Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME) ezért formabontó tájékoztató kampányt indít, amelyben kisfilmekkel mutatják be, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a zenei előadók a legtöbbet tudják adni a közönségnek.

A négy részes, vicces és szórakoztató animációs rövidfilm-sorozat főszereplője Laci, a rocksztár, aki végigvezeti a nézőt a színpadra állás legfontosabb lépésein – a szerződéskötéstől a technikai rider ismeretén keresztül a backstage-ben folyó munkáig – a nagy bulira történő felkészülését nyomon követve pedig bárki megismerheti a sikeres koncertszervezés elengedhetetlen részleteit.

A bemutató eseményen Puskás-Dallos Péter, a Biebers frontembere azt hangsúlyozta, hogy a koncertek szervezésekor fontos lenne általánosan használni az elmúlt évtizedekben felhalmozódott tudást. Molnár Ferenc Caramel énekes-zeneszerző arról szólt, hogy tapasztalatai szerint az igyekezet mindenkiben megvan, ám olykor az olyan alapvető szolgáltatásokra nem figyelnek oda, mint amilyen a megfelelő áramerősség vagy a fedett színpad.

A Kathy Zsolt kreatív producer irányításával készült animációs kisfilmek a technika, a backstage, a catering (étel-ital), valamint a szerződés, a jogdíj és a reklám fontosságát, a szerződésekben ezekre vonatkozó passzusok betartását hangsúlyozzák.

A kampányfilmeket a ZEME számos felületen fogja terjeszteni. A ZEME 56 könnyűzenei menedzser által alakult zeneipari egyesület. Céljuk, hogy a könnyűzenei szakma többi résztvevője és a döntéshozók felé egységesen képviseltessék magunkat, ugyanakkor fontosnak tartják szakmai körben a folyamatos információ-cserét, a tudás fejlesztését, egymás segítését és a zenei menedzser szakma presztizsének növelését.

Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete, Kathy Zsolt, rendezvényszervezés, koncertszervezés, háttéripar, rajzfilm

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest